.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Гадже или най-добър приятел?

Здравейте! На кратко: Имам си приятел от 1 година и проблемът е в това, че е много ревнив. По-специално ревнува най-много от моят най-добър приятел, който същевременно с това ми е и бившо гадже. Обесних на сегашният ми приятел, че няма от какво да ревнува тъй като с бившия сме само и единствено приятели и нещата между нас отдавна са изстинали, но ревностните скандали не спират. Вече не издържам почти всеки ден да се караме и то без повод. Сега взе, че ми постави и ултиматум да избирам - или той или бившия. Не искам да избирам, защото държа и на двамата и не мога просто ей така да се лиша от присъствието на единия, но приятелят ми ме заплаши, че ако не направя своя избор това за него значело, че съм избрала другия... Не разбирам как не може да разбере, че в случая аз нямам какво да избирам - аз вече съм избрала да съм с него, а другото момче ми е просто фр... Дайте някакъв съвет, вие на мое място как бихте постъпили?

ПП Моля без обиди по адрес на приятеля ми - той е свестно момче, просто ревността го изяжда

Град
    Sофiiя City xD
    опитай се да му обясниш как стоят нещата, опитай да не го караш да ревнува... а ако продължавате да се карате просто не виждам смисъл да сте заедно повече..

Срива не се състои в това да паднеш, а в това да не се изправиш.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Правиш му контра ултиматум.

Или спира с ревностите, или нема да те види.
    Амаха.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Тои ти няма доверия,а без доверие не виждам смисъл....А според мен има право да ревнува

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Ми много ясно, че трябва да избираш. Какво е това нещо, бивш, бивш, ама колко да е бивш, като сега дори ти е "най-добър" приятел? Ревността на гаджето ти е оправадана! Избирай действително!

w0sh, доста пъти правих това, което си ме посъветвал - казвах му, че повече не мога и да не ме търси повече докато не се промени, той спира да ме търси за няколко дни в най-добрия случай и след това почва да се прави, че нищо не е станало... и така до следващия път, в който се присети, че най-добрия ми приятел същност е мой бивш и пак почва старата песен...

filmimilmi, не е така. Не му е оправдана ревността, защото не съм му дала абсолютно никакъв повод за нея. Това, че ми е бивш не значи обезателно, че имам чувства към него - нищо подобно, отношенията ни наистина са само приятелски, просто моя човек се филмира страшно много и постоянно си мисли глупости...
    Цялата нация, сърбаме една и съща пумия. В края на играта и царя и пешката отиват в една и съща кутия.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Зависи от много неща бе девойке.

Зависи как се държиш с бившия си, зависи как се държиш със сегашния си. Щото ако поддържаш старите отношения с бившия - естествено че сегашния ще ревнува.

Не може да имаш най-добър приятел и гадже, които да са различни хора. Защото това означава че нито един от двамата не е това за което го представяш.

Вземи се в ръце и направи най-накрая един верен избор. Приятеля ти е прав. Все пак с две дини под една мишница не може да вървиш. Трябва да пуснеш едната.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Ревнивостта е най-показателното качество за един човек.

Колкото по-ревнив е той, толкова по-несигурен е вътрешно в качествата си.

и last.fm-ец

Мега фен
    Град
    <3
    И аз бих ревнувала. И то много. Оо Не за това,че ти си с него някъде (и за това май де ама...)...а за тва,че той е до теб,гледа те усмихва ти се и т.н. Оо Абе и за двете...ама не може друга да заглежда и да се усмихва на мойто. Моето си е мое и си е само за мен. Оо
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    В мислите на хората
    Чавдаре, съвсем правилно. Ама това не го обсъждаме сега. То е ясно че и двамата не са цвете

Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от w0sh

А не е ли по-скоро несигурен в качестваната на гаджето си да бъде му бъде вярно? Всяка връзка е двустранен процес.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi

А не е ли по-скоро несигурен в качестваната на гаджето си да бъде му бъде вярно? Всяка връзка е двустранен процес.
    Процесът е много по-сложен. С ревност не можеш да спреш някого от изнневяра, даже обратното.

и last.fm-ец

Процесът е много по-сложен. С ревност не можеш да спреш някого от изнневяра, даже обратното.
    Ревността е защитна реакция и трябва да показваш поне мъничко ревнивост, поне за да разкараш съмненията, като гаджето ти те успокои някак или поне види, че ти пука. Разбирасе не говоря ексцесии като просташко обсебване, следене на телефонни фактури и преследване...

Град
    В мислите на хората
    Филми - несигурен е първо в себе си, щото допуска че гаджето му ще тръгне да изневерява с някой. Т.е. още тук нашия се поставя на по ниско стъпало от мистър Х, и признава че мистър Х е по добър от него, макар че нашия човек в момента е с момичето, докато мистър Х е някой от нкъде. И мизерията тръгва точно от тук

Капиш?

Dr. Gregory House

Добре, защо смятате, че между бивши гаджета не може да има приятелство? Вие с всичките си бивши ли сте в лоши отношения? Да, знам, че има един мит, според който след любовта приятелството е нъвзможно, но всяко нещо си има изключения... Доказах на приятеля ми, че го обичам и че искам да съм само с него... не идн или два пъти имах възможност да се върна при бившия, но аз отказах. Мисля, че това е доста показателно, че не изпитвам нищо към него. Просто момчето е свестно и е наистина страшен приятел - с него мога да си споделям и знам, че винаги ще ме разбере и подкрепи... Такива приятели не се намират лесно за това не искам да го губя...

А колкото до гаджето - той просто си е такъв. И знам че няма да престане. Дори и да спра контактите си с бившия той пак ще си намери откого да ревнува, пак ще се хване за нещо и ще прави сцени... Че той се кара с мен само защото някой на улицата ми е посвирнал или ми е подхвърлил нещо хах та какво остава за друго...
    Цялата нация, сърбаме една и съща пумия. В края на играта и царя и пешката отиват в една и съща кутия.

Град
    В мислите на хората
    Авторке тунк не става дума за приятел, а за НАЙ-добър приятел, както спомена. Очевидно че гаджето ти не ти е гадже съвсем, а най-добрия ти приятел не ти е само най-добър приятел.

Шото като има някакъв пробелм - търчиш при бившия, нали? Щото той те разбира, и подкрепя, right?

А гаджето за какво ти е тогава?

Изобщо не е показателно че не искаш да си с него, след като приказваш такива работи. Една добра дума не каза за гаджето ти, само по бившия сипеш суперлативи. Айде не на нас тия, трева че пасем - пасем, ама чак толкова..

Dr. Gregory House

Град
    Враца
    Честно казано, ако ти бях гаджето (нищо, че съм момиче ;д), и аз щях да ревнувам
    еlsy

Ок, нормално е да ревнува до няква степен - човешко е, всички ревнуваме, но неговото просто се превръща в параноя... Той както стоим и си говорим някакви неща и изведнъж ги свързва с бившия и почва да прави скандали... Всяко едно нещо го свързва с бившия - това не е нормално ревнуване И вие не можете да ме разберете... НЯМАМ ЧУВСТВА КЪМ БИВШИЯ!!! НЕ ИСКАМ ДА СЪМ С НЕГО - просто е добър приятел и не мога да отида и да му кажа "еми сори ама вече няма да съм ти приятелка щото Х не дава" разбирате ли? Ще ми се изсмее в очите и ще ми каже "ти собствено мнение нямаш ли, че слушаш Х за всяко нещо? И точно това е другото, което ме дразни - не искам някой да ми поставя условия и да ми казва с кого да говоря и с кого не... Аз съм отделен човек, имам си собствено мнение и сама съм преценила с кой да бъда приятелка и с кой не... да се научи да ми вярва ебати... ако исках да му изневеря до сега 100 пъти да съм го направила...

Град
    В мислите на хората
    Хах

Ей, днес искате да ми изкарате деструктивното настроение на пиедестал.

Добре бе момиче - като си отделен човек, със собствено мнение. какво правиш когато някой си превиши правата?

Мрънкаш и пак искаш да носиш 100 дини под една мишница.

Е разбери че в живота не става така. Взимаш решения и понасяш последствия. Понякога приятни, друг път неприятни.

Ако не искаш - стой в детската градина, и търпи комедията в която си се набутала сама.

Dr. Gregory House

Държа и на двамата... Единия го обичам... Другият пък ме съветва в трудни моменти... Как да избера ? Накрая ще ме принудят да ги зарежа и двамата...

Град
    В мислите на хората
    Aaaand finally we have progress!

Сега остава да се доубедиш в тая идея, която още отначалото ти намеквам съвсем фино

Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от TheVampireGirl

Държа и на двамата... Единия го обичам... Другият пък ме съветва в трудни моменти... Как да избера ? Накрая ще ме принудят да ги зарежа и двамата...
    А защо гледаш и на двамата като хора, с които ще скъсаш? Ами и двамата си ги поставила на везни и качествата им се припокриват. Щом и приятелят си ще зарежеш, то като на какъв приятел гледаш на него в момента? Приятелите не се зарязват... Явно качествата на двамата правят сбор на твоят идеал за момче... А на никой не гледаш като просто такъв, каквато роля казваш, че играе в живота ти. Няма средно положение, или избирай, или никой...

Град
    В мислите на хората
    Филми, на прав път си.

Сега въпроса е да помогнем на авторката да се изясни със себе си, че ваъщност държи и двамата, защото обединени - те са идеала и за момче. Обаче проблема, който е скрит от нейния поглед - че това са двама различни човека.

И реално няма как да продължат тези отношения. Обяснимо защо

Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от TheVampireGirl

А защо гледаш и на двамата като хора, с които ще скъсаш? Ами и двамата си ги поставила на везни и качествата им се припокриват. Щом и приятелят си ще зарежеш, то като на какъв приятел гледаш на него в момента? Приятелите не се зарязват... Явно качествата на двамата правят сбор на твоят идеал за момче... А на никой не гледаш като просто такъв, каквато роля казваш, че играе в живота ти. Няма средно положение, или избирай, или никой...
    Не че съм ги поставила на везни, но проблемите няма да спрат. Ако не направя никакъв избор гаджето ми няма да спре със скандалите - той сам ми каза, че никога няма да се примири с тоя факт и докато не зарежа приятелството си с бовшия няма да престане да се кара с мен... А аз не мога да издържам всеки ден едно и също само и само скандали и караници... От друга страна не мога и да кажа на бившия "няма да общувам с теле щото Х не дава" - ще ме помисли за някаква кукла на конци едва ли не... Не знам какво ще правя, но за сега се разбрахме с гаджето ми, че аз няма да търся първа другото момче, но ако то ме потърси няма да се правя на идиот и ще му отговоря...

доколкото разбрах приятеля ти те задушава със своята ревност...на няколко пъти си му доказала обичта си и верността си, но той продължава да те ревнува, от което следва, че ти няма доверие..не прави компромиси за вашата връзка..кара те да избираш, кгоато знае колко ти е трудно..мисля, че дори и да зарежиш твоя бф в името на гаджето си при появата на някое друго момче в твоето обкръжение приятеля ти ще започне да те ревнува отново... според мен му бий шута... аз не понасям да ми нямат доверие при положение, че съм доказала обичта и верността си и не давам поводи за ревност... пък и да трябва да избирам... в крайна сметка има още толкова мн момчета, който стават за гаджета и са свястни...не губи истинския си приятел зарди някого, който не може да те оцени {}
    На мъж който знае как да чука, винаги му отварят

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си