.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Тема: В училище

В училище

Добър ден,може ли някой да ми каже някакъв съвет относно предмета Математика,просто незнам какво да правя имам 6 по почти всичко имам много височки оценки на матурите и такива работи,но просот по математика нищо немога да запомня супер трудно ми е,не пишете да ви кажа някоя задача защото то не е 1 или 2 урока,просто всичко ми е много трудно,опитвам се да се опражнявам но зацепвам също и в къщи просто..сега ще кандидатствам незнам какво да правя паникиосъл сам се защото незнам какво ще искарам с тия знания по математика , опитвам се да решавам ходя на уроци но без много успех ;ь

Повече от фен
    Повярвай с мен е абсолютно същото и не знам какво да правя...Тая математика я мразя от дъното на душата си...Предполагам си 7-ми клас...Със знанията от училище и малко късмет,ще изкараш около 4.00 на изпита Аз изкарах 3.82 със знанията от училище и с логическите задачи,които бяха към 4-5,всяка по 3 точки...

Мега фен Аватара на L0ST
    Ами Опражняваи (майче и по бел не си за отличен) се повече...Какво да ти кажа - при мен става така когато не отделям достатъчно време за математиката. Започваш да решаваш задачите от лесние - дори и да ти се струват много лесни, преминаваш постепенно към по-трудните. Преди да ги почнеш, преглеждаш какво сте решавали в клас, може дори да ги пререшиш задачите и непременно преглеждаш задачите решени в учебника. Ако са геометрични, правиш колкото може по-точен, чертеж. Ако са лгебрични и не се получават, направо късаи листа и почваи на ново, има голяма верочтност да си сбъркал несхто просто - в изчисленията примерно. След това лека полека почваш да решаваш, каквото не ти е ясно - питаш тука (Chacho, мн я разбира математиката). Хубаво е да си купиш и сборник за решаване на задачи..

Ако цялата математика ти куца ще е малко трудничко. Аз никога не съм разбирала как някои въобще не могат да схванат този предмет. И аз понякога имам проблеми със новият материал, пък дори и със стария, но винаги се опитвам да го разбера. Това е ключовата дума. Не е нужно да запомняш много в математиката. Има толкова много задачи, които се решават по 1 и същ начин. Първо намери човек, който да може да ти го обясни така, че да го разбереш. Щом имаш 6 по почти всички други предмети, значи не си глупав/а. Препоръчвам ти да започнеш от самите корени на математиката, щом цялата ти е толкова трудна. Започни от най-лесното и не се учудвай ако ти се струва прекалено лесно. Преминавай все-така към по трудните задачи и се старай да ги разбереш. Когато стане това, само като видиш задачата, ще можеш да се досетиш за отговора (поне в повечето случаи). Това е от мен.

Мега фен Аватара на Chacho
    Heidy ти каза каквото имаше да се казва по темата.

В математиката трябва да ти изниква първоинстинктно въпроса "Това защо е така?". Едва тогава може да започнеш да я учиш. Все пак е точна наука, там случайни неща почти няма. Успех!
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Не може преди основното да не си се интересувал от математика, нито пък в 9-10-11ти клас да не си сядал една задача да решиш и накрая да говориш,че нищо не си разбирал и си се мъчил да се упражняваш, но без успех.
    Математиката е навързана.
    Все едно аз сега да се оплаквам, че си нямам халхабер от химия, ами извинявай, аз таблицата на менделеев не знам, ще тръгна да ти решавам некви си уравнения в 10ти клас, примерно. Да съм тръгнала да се оплаквам, че химията е шитня? Не, просто си е наука като всички други, на която съм изтървала основата.
    Математиката е навързана, през годините като не си внимавал, без уроци и самостоятелно учене вкъщи нищо няма да се постигне.
    Ако толкова риташ да схванеш поне част от нея, събирай на мама и тате заплатите и отивай на уроци)))))

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Не може преди основното да не си се интересувал от математика, нито пък в 9-10-11ти клас да не си сядал една задача да решиш и накрая да говориш,че нищо не си разбирал и си се мъчил да се упражняваш, но без успех.
    Все едно аз сега да се оплаквам, че си нямам халхабер от химия, ами извинявай, аз таблицата на менделеев не знам, ще тръгна да ти решавам некви си уравнения в 10ти клас, примерно. Да съм тръгнала да се оплаквам, че химията е шитня? Не, просто си е наука като всички други, на която съм изтървала основата.
    Математиката е навързана, през годините като не си внимавал, без уроци и самостоятелно учене вкъщи нищо няма да се постигне.
    Ако толкова риташ да схванеш поне част от нея, събирай на мама и тате заплатите и отивай на уроци)))))
    Bravo,blagodarq che se zaqjdashe s men,no vse pak sum 7 klas i do sega sum imal visoki ocenki po matematika samo sega mi e mn trudna i se pritesnqvam predi kandidatstvaneto,QQ moar

Ако от мнението на черинка успя само в заяждане да откриеш, то е безмислено да коментираме повече въпроса ти. Тя ти каза каквото имаше да се казва, както и heidy. От 7 клас нататък математиката е малко повече мислене отколкото запомняне. Всъщност доста повече.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Не се заяждам, бе, ти пък и ти.

Имай си шестиците, кво ме грее мен кви оценки имаш, ти не разбираш математика, не аз...

Мега фен Аватара на L0ST
    Цитирай Първоначално написано от Barrmana
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Bravo,blagodarq che se zaqjdashe s men,no vse pak sum 7 klas i do sega sum imal visoki ocenki po matematika samo sega mi e mn trudna i se pritesnqvam predi kandidatstvaneto,QQ moar

Аз нещо не мога да загрея какво му е трудното на 7ми клас. Седни си на ... задните части и почваи да решаваш задачи - по математика само така става!.

Питаи да ти ги обясним тези работи, които така не разбираш, ако е само от тая година!

Повече от фен Аватара на blue_ice
    Град
    Варна
    7 клас ли си? изпитите наближават.. моят беше по-миналата година и изкарах 5.25, въпреки че бях учила за много повече.. та виж ся.. математиката не е чак толкова трудна, но се изисква много време и внимание. Вземай учебниците със задачи и почваш от най-първите. Те са елементарни, обикновено група А. Там само прилагаш правилата и задачата е решена.. така всяка става малко по-трудна и с достатъчно мислене и внимаване горе-долу ще започнеш да ги схващаш и да виждаш по-бързо решението както и нови техники за решаване.. не е целта да почнеш направо с най-трудните задачи, след като си нямаш грам представа от математика. И пак ти казвам, че е нужно много време за математиката, особено геометрията. Просто учи правилата, решавай първо лесните и чак тогава преминавай към по-сложните успех

Голям фен Аватара на Shadowsogirl
    Абе то ако ставаше ей така, решаваш това, решаваш онова и си икей всички петици и шестици щяха да имат по математика. Нали съм правила същото.. От лесните, от средните, от трудните, от не знам кои си... Еми, което не го разбирам на уроци съм ходила, сама съм решава, с нашите съм решавала, маса пари по учебници и помагала съм хвърлила.. Еми, не е въпрос само на труд и отдаденост. По математика шест изкарвам с ужасно много труд ужасно рядко, въпреки че решавам много задачи.

Голям фен Аватара на ysmivka
    Цитирай Първоначално написано от Shadowsogirl
    Абе то ако ставаше ей така, решаваш това, решаваш онова и си икей всички петици и шестици щяха да имат по математика. Нали съм правила същото.. От лесните, от средните, от трудните, от не знам кои си... Еми, което не го разбирам на уроци съм ходила, сама съм решава, с нашите съм решавала, маса пари по учебници и помагала съм хвърлила.. Еми, не е въпрос само на труд и отдаденост. По математика шест изкарвам с ужасно много труд ужасно рядко, въпреки че решавам много задачи.
    +. Според мене математиката не е за всеки.
    Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!

anonymous546178
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Chacho

В математиката трябва да ти изниква първоинстинктно въпроса "Това защо е така?". Едва тогава може да започнеш да я учиш. Все пак е точна наука, там случайни неща почти няма. Успех!

Не е ли си химията, там случайните неща на практика винаги стават, и си викаш малиии тва как го забърках.

по темата: Взимай учебник за 7ми клас и тръгвай нагоре с уроци консултации и тъй

Повече от фен Аватара на Anarchya2
    Аз може би ще се изкажа малко грубо но да пробвам...:
    Ъъъ имам новина за теб - ти си зубар.
    А ето я и втората новина - зубарите мразят математика защо ли? - ще се запитат някой... ами просто е така математика не се зубри а се разбира.
    Та както и да е математика за половин година дори НЯМА да научиш добре.
    Няма как просто трябва ти много логическа мисъл и просто да слушаш в час нищо повече...е хайде и малко у вас да порешаваш.
    Единствено ти остава да се упражняваш у вас до колкото можиш да разбереш нещичко и толкова най-много към 4.50 ако изкараш пак ще е добре де
    Това горе го казах според моите впечатления от твоя коментар нищо повече не го приемай на вътре ако някаде греша
    Ае късмет.

Цитирай Първоначално написано от muscle
    Цитирай Първоначално написано от Chacho

Не е ли си химията, там случайните неща на практика винаги стават, и си викаш малиии тва как го забърках.

по темата: Взимай учебник за 7ми клас и тръгвай нагоре с уроци консултации и тъй
    Мен ми е любима физиката, като се появи квантовата и почна да си ака на главите на гениите както си иска. Кой знае какъв парадокс ще излезе от ЦЕРН като го пуснат.

Цитирай Първоначално написано от Anarchya2
    Аз може би ще се изкажа малко грубо но да пробвам...:
    Ъъъ имам новина за теб - ти си зубар.
    А ето я и втората новина - зубарите мразят математика защо ли? - ще се запитат някой... ами просто е така математика не се зубри а се разбира.
    Та както и да е математика за половин година дори НЯМА да научиш добре.
    Няма как просто трябва ти много логическа мисъл и просто да слушаш в час нищо повече...е хайде и малко у вас да порешаваш.
    Единствено ти остава да се упражняваш у вас до колкото можиш да разбереш нещичко и толкова най-много към 4.50 ако изкараш пак ще е добре де
    Това горе го казах според моите впечатления от твоя коментар нищо повече не го приемай на вътре ако някаде греша
    Ае късмет.
    На друг си хвърляй комплексите олигофрен , не съм зубар,пуснах тема да видя дали има други като мен не да ме обиждат някви комплексари дето се мислят за повече от другите аре ФУ повече просто не пишете явно е че се мислите за повече от другите

Мега фен Аватара на L0ST
    Абе кви глупости говирш ти бе, момчето е абсолютно ПРАВО! Щом имаш 6 по всички предмети, освен по предмета, по който се изисква логическа мисъл (за твоите години) е много верочтно по всичко да зубриш. По математика не ти върви, вероятно защото учителя ти 'извърта' задачите и ти не можеш да видиш решаваните неща в тях..

А ако не е така, имаш някакъв друг проблем - не е ормално по всички други предмети да имаш 6 освен по математика...

Какво искаш да постигнеш с тая тема? Да ти отговорят и други такива като теб, че всичко е нормално - ами не е. Ако се притесняваш дали ще влзеш - да ще влзеш, защото нивото на математиката спада с огромен прогресивен темп последните няколко години и има много хора като теб.

Седни си а дупето и мисли - усмисли задачите, които сте решавали в клас, усмисли решаваните задачи от учебника - само така имаш шанс да успееш да решиш някоя по-трудна задача, а дори да си направиш и изпита за по-висока оценка от другите!

ЕДИТ:

Не исках да убиждам никого този пост, но щом икарвате 6ци значи не сте глупави, а щом не можете само по математика да изкарвате 6ци, значи има някакъв проблем - или не учите достатъчно или не решавате задачи(примерно това е проблема при мен)..
    Lexynnka

Цитирай Първоначално написано от L0ST
    Абе кви глупости говирш ти бе, момчето е абсолютно ПРАВО! Щом имаш 6 по всички предмети, освен по предмета, по който се изисква логическа мисъл (за твоите години) е много верочтно по всичко да зубриш. По математика не ти върви, вероятно защото учителя ти 'извърта' задачите и ти не можеш да видиш решаваните неща в тях..

Какво искаш да постигнеш с тая тема? Да ти отговорят и други такива като теб, че всичко е нормално - ами не е. Ако се притесняваш дали ще влзеш - да ще влзеш, защото нивото на математиката спада с огромен прогресивен темп последните няколко години и има много хора като теб.

Седни си а дупето и мисли - усмисли задачите, които сте решавали в клас, усмисли решаваните задачи от учебника - само така имаш шанс да успееш да решиш някоя по-трудна задача, а дори да си направиш и изпита за по-висока оценка от другите!
    ок истриите темата или я заклучете или квото я правите там,а ти се самоубии

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    ходи на уроци - това ми се струва най-свястното решение... но не просто да ходиш колкото да отчиташ дейност, а се старай да разбираш задачите, ако тръгнеш с мисълта "аз не ги разбирам тия задачи, няма да ги схвана никога", така и ше стане, защото отказваш да ги възприемеш... казваш си "трябва да ги схвана тия задачи" и се понапъваш и готово...

ся ако ми кажеш и на мене, че те е**вам, че си избивам комплексите, просто.. не знам just tryin'a help

Голям фен Аватара на Shadowsogirl
    Не е вярно, че като си добър по другото пък не си добър по математика си зубър. Имах добри оценки по всичко, изключвам математиката, с нея химията и физиката, просто от точна наука грам не хващам. На есета под 5,00 не съм падала. То по тая логика ти няма как и разсъждение да назубриш? Глупости са това, че като не си добър по математика, пък по другото си си зубър..

Голям фен
    Не е вярно, че като си добър по другото пък не си добър по математика си зубър. Имах добри оценки по всичко, изключвам математиката, с нея химията и физиката, просто от точна наука грам не хващам. На есета под 5,00 не съм падала. То по тая логика ти няма как и разсъждение да назубриш? Глупости са това, че като не си добър по математика, пък по другото си си зубър..
    +1 ! Какво, ако авторът е 'зубър' ? Колко от вас учат за знание по всички предмети ? Колко от вас разбират формулите по физикa или знаят защо някаква теорема по Математика е вярна и вникват в съдържанието по Химия ? Какво е Пи освен, че е приблизително равно на 3,14; 22/7 ?!

Компетентният критик не можа ли да напише мнението си граматически правилно ?

А и Математиката също се 'зубри' в крайна сметка, ако 'зубриш' все като изрешиш определена бройка задачи ще чатнеш за к'во става въпрос, няма как ...

Цитирай Първоначално написано от Heidy
    Ако цялата математика ти куца ще е малко трудничко. Аз никога не съм разбирала как някои въобще не могат да схванат този предмет. И аз понякога имам проблеми със новият материал, пък дори и със стария, но винаги се опитвам да го разбера. Това е ключовата дума. Не е нужно да запомняш много в математиката. Има толкова много задачи, които се решават по 1 и същ начин. Първо намери човек, който да може да ти го обясни така, че да го разбереш. Щом имаш 6 по почти всички други предмети, значи не си глупав/а. Препоръчвам ти да започнеш от самите корени на математиката, щом цялата ти е толкова трудна. Започни от най-лесното и не се учудвай ако ти се струва прекалено лесно. Преминавай все-така към по трудните задачи и се старай да ги разбереш. Когато стане това, само като видиш задачата, ще можеш да се досетиш за отговора (поне в повечето случаи). Това е от мен.
    +++
    ~Little Miss Planet 2009-2010~ in London

Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou
    +1 ! Какво, ако авторът е 'зубър' ? Колко от вас учат за знание по всички предмети ? Колко от вас разбират формулите по физикa или знаят защо някаква теорема по Математика е вярна и вникват в съдържанието по Химия ? Какво е Пи освен, че е приблизително равно на 3,14; 22/7 ?!

Компетентният критик не можа ли да напише мнението си граматически правилно ?

А и Математиката също се 'зубри' в крайна сметка, ако 'зубриш' все като изрешиш определена бройка задачи ще чатнеш за к'во става въпрос, няма как ...
    Едно е да зубриш, друго е да чатнеш. И аз съм съгласен, че щом не знаеш по математика, а по другото - да, не те прави зубър. Там, където може да се разсъждава обаче е безмислено да зубриш. Училището свършва за някви си 12 години. И в университета, ако ходи човек, пак ще мине времето бързо. А в живота ходи обяснявай, че си зубрил, а не си научил, като не можеш да си свършиш работата. Разбиране му е майката, затва е сивото вещество.

Има хора, които се опитваме да вникнем зад формулите по математика и физика, както и зад смисъла на думите в литературните произведения.

Голям фен
    ^ Естествено, че има и такива. Мен ми е много забавно като някой използва някое готово есе от нета и после се опитва да обясни 'какво е имал впредвид' и да обяснява значението на някои думи.

'Зубря' попринцип е доста разтегливо понятие. За някои хора щом имаш добри оценки значи ти по цял ден висиш над учебниците и си нямаш личен живот и тн .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си