Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou
Цитирай Първоначално написано от Shadowsogirl
Не е вярно, че като си добър по другото пък не си добър по математика си зубър. Имах добри оценки по всичко, изключвам математиката, с нея химията и физиката, просто от точна наука грам не хващам. На есета под 5,00 не съм падала. То по тая логика ти няма как и разсъждение да назубриш? Глупости са това, че като не си добър по математика, пък по другото си си зубър..
+1 ! Какво, ако авторът е 'зубър' ? Колко от вас учат за знание по всички предмети ? Колко от вас разбират формулите по физикa или знаят защо някаква теорема по Математика е вярна и вникват в съдържанието по Химия ? Какво е Пи освен, че е приблизително равно на 3,14; 22/7 ?!

Компетентният критик не можа ли да напише мнението си граматически правилно ?

А и Математиката също се 'зубри' в крайна сметка, ако 'зубриш' все като изрешиш определена бройка задачи ще чатнеш за к'во става въпрос, няма как ...
Едно е да зубриш, друго е да чатнеш. И аз съм съгласен, че щом не знаеш по математика, а по другото - да, не те прави зубър. Там, където може да се разсъждава обаче е безмислено да зубриш. Училището свършва за някви си 12 години. И в университета, ако ходи човек, пак ще мине времето бързо. А в живота ходи обяснявай, че си зубрил, а не си научил, като не можеш да си свършиш работата. Разбиране му е майката, затва е сивото вещество.

Има хора, които се опитваме да вникнем зад формулите по математика и физика, както и зад смисъла на думите в литературните произведения.