.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 109 от общо 109
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Liar
    В никакви крайности не изпадам, става въпрос за контретен случай.

http://www.teenproblem.net/f/viewtop...ED%E8&start=15

На горната статия попаднах преди няколко дни, прегледах я през пръсти. В момента в който попаднах на това, че вегетарианството е расистко, защото използват изрази от типа "тея мръсни мангали как мъчат кончетата" ми стана ясно, че не си струва. Не знам за кой път се убеждавам, че хората против правата на животните са едни коне с капаци, защото рационални аргументи против просто няма. На такива абсурди съм се начела, че понякога ми идва да си блъскам главата в стената до посиняване.
    Очаквайте подобни реакции на глупавите, плитки и откровено глупави пропагандни статии.
    А иначе все още заставам зад казаното от мен тогава. Уличните кучета са проблем, които трябва да бъде решен радикално на момента. Просто нещата много отдавна са минали границата на нормално и търпимо.
    Grumpy old madman

В периода 98-2004 г. само в София са убити 65 000 кучета, за което са похарчени 3млн лева. В резултат популацията е останала стабилна. Не мислех, че ще е необходимо да разсъждавам вместо някой друг, но все пак - докато изхвърлянето и озлобяването на кучета е необезпокоявано от контролните органи, популацията им ще бъде неконтролируема. Всякакви мерки, различни от по - ефективния и по - евтин метод "кастрирай и върни" не се вписват в никакви претенции за етика, ерудираност, хуманност. Колкото и темички да правим след това, истината не може да се замаже.

Цитирай Първоначално написано от Liar
    В периода 98-2004 г. само в София са убити 65 000 кучета, за което са похарчени 3млн лева. В резултат популацията е останала стабилна. Не мислех, че ще е необходимо да разсъждавам вместо някой друг, но все пак - докато изхвърлянето и озлобяването на кучета е необезпокоявано от контролните органи, популацията им ще бъде неконтролируема. Всякакви мерки, различни от по - ефективния и по - евтин метод "кастрирай и върни" не се вписват в никакви претенции за етика, ерудираност, хуманност. Колкото и темички да правим след това, истината не може да се замаже.
    Я сега,скъпа моя хуманистке,ми позволи да ти измъкна от вълшебната ми шапка едно-две дреееебни детайлчета,които ще ти се сторят интересни.
    Да вземем за пример псетата по улиците.Всичко друго освен кастрация и пускане на свобода е нехуманно,а?Сега ще ти разкажа една случка,около моя блок песове имаше бол,не си обръщахме особено много вманиание,кастрирани бяха милите мокрооки животинки божи и всичко си вървеше по мед и маслко,докъто една вечер глутницата не реши,ей така - за забавление,да ме нападне и осакати.Оу,не,не,тука ще да е била моя грешката,сигурно не съм проявил достатъчно хуманност като не съм им ги хранил,или може би е трябвало да бъда по етичен и всяка нощ да им чета приказки за лека нощ.Поуката от тази случка е че точно тези твои любими кастрирани и пуснати помияри щяха на нищо да ме направят ако не бях застрелял едното и другите не се бяха пръснали.Я ми кажи,тебе гонили ли са те прегладнели мастии,че така отривисто ги защитаваш,а?Или си мислиш че като развееш форумен байрак на върла природозащитчника,автомат чно ставаш първа дружка със де що четирикрак индивид съществува по света?Може би на медал за праведен представител на модерното общество се надяваш?

И да вземем за пример изключително комичната ти тема "Всички сме животни".Моля ти се,обясни ми,как аджеба успяваш да съчетаеш в една тема експерименти със инфектирани роби,липсата на женски права и лабораторните изследвания върху животни?Ти ще да си някакво светило на философията,защото връзката между робите+жените и,да кажем,един лабораторен примат е...несъществуваща?Хубаво,г вориш за 'хуманни алтернативи' на лабораторните животни.Я да видим,ти ще се пишеш ли доброволка за тестването на потенциално опасно лекарство срещу СПИН,а?Ще си рискуваш ли живота за всемирното благо,или ще оставиш една заразена маймуна да бъде героя?
    Не мога да стигна до личното ми заключение,че тебе изобщото не ти дреме за благото на животните,а просто се изкарваш голямата хуманистка и се правиш на идол за подражание от 'примерните етични граждани' .
    qq

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Няма вредно животно

Като има закон за защита на кучета от хора, да направят и закон за защита на хора от кучета! Много започнаха да се превъзнасят пак. Пишат кучетата за дивеч и ловдиите да започват

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    А така така , като се появи някой потърпевш , нападнат или осакатен , обвинявайте го в лъжесвидетелстване , само така.
    Тва беше извън темата.

Драги Mechanism,
    Тия "детайлчета" са особени случаи, така че може да ги завреш обратно във вълшебната шапка или откъдето там си ги изкарал. Аз като казвам, че за решението, а не задълбочаването на проблема се иска капацитет там горе, не съм си го изсмукала от пръстите.
    Причинно-следствената връзка ти убягва, така че хич не се изненадвам, че и материалът по-горе не ти е станал ясен.

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Абсолютно ЗА правата на животните... Не прилагам двойни стандарти, не включвам само кучетата и котките, понеже видиш ли те са домашни любимци и така най ни изнася. Подкрепям т.нар. deep ecology, т.е. идеята, че хората сме само един от многото РАВНОПРАВНИ видове на Земята и трябва да живеем в баланс с останалите видове (и природата, но това вече е др тема).

Относно храната... не ям месо, но никога не съм налагала начина си на живот на останалите, защото знам колко е глупаво/дразнещо/досадно когато хора скочат с/у мен да ми искат обяснение защо и откъде на къде си позволявам аз да не ям месо и я веднага да спра да се лигавя. Това е личен избор, който всеки прави за себе си. Не подкрепям убиването на животни за храна, но разбирам причините. И все пак, дори в случаите на животни отглеждани за храна... по- хуманно отношение и по- добри условия на живот няма да навредят, ама хич. От друга страна убиването на животни за удоволствие (в това включвам и парцаляците от ест. кожа, които са толкова фешън) го намирам за абсурдно.

Колкото до китовете и това, че било традиционно и хората използвали целия кит, тъй че да не им се сърдим, нали нищо не се хаби... Повечето от вас сигурно са чували, че китовете на Земята са в толкова малко количество, че са на изчезване... Времето което им отнема, за да се родят и размножават е абсурдно малко в сравнение със скоростта, с която са избивани. Някой ден нашите внуци/правнуци най- вероятно ще живеят в свят, в който на китовете ще се гледа като на някакво едва ли не митично създание съществувало някога там, но вече може да се види само на картинка...

Рибата... в едното от по- горните мнения, още в самото начало на темата беше казано, че риболова бил по- приемлив, защото рибите не издавали звуци като умират... Просто нямам думи. За звуците не знам, но... ако риба се консумира и лови със същата скорост както сега... след по- малко от 50 години риба няма да има... никаква... а населението на Земята ще е значително повече...

Както сме я подкарали... някой ден на хората ще им се налага да се ядат едни други... и ще има някой който да казва "Е, правото на онея там в клетките е да са на скарата и в чинията ми." Разбира се ако дотогава все още не сме си унищожили напълно планетата на която живеем... 'Щото ако сме... нямаме проблеми.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Сигурно звучи странно, но мен повече ме втрещяват разните там зяпачи, на които им е ясно кой се гаври с животните, ама ги е шубе да си кажат.

Преди време ме изуми някакъв изрод, който пребил куче пред очите на съседите от входа. Ама ги било страх и само цъкали с език отстрани. Изумява ме това само да зяпаш и да се държиш като мишок... Дори да те е страх, че тоя ще ти посегне, съвестта ти не бива да позволява подобно бездействие.
    Ей това не разбирам, честно.

Друга беше размазала 1000 реда сълзи и сополи във Фейсбук как шофьора на колата, в която се возила, блъснал кученце и после го метнал до пътя... и тая си седяла и не можела да повярва, ама било много ужасно, видиш ли. Но нито дума не отронила.

?!?!?!?

edit: Първият случай май се отнасяше за тоя в Шумен от статията по-горе... "свидетели", пфф. И пак по-добре, де.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Точно... има свидетели и очевидци, които не правят нищо.
    Колкото и голям, и силен да е ако му скочат двама-трима ще го размажат, но нищо не правят, а после във Фейсбук са много недоволни и потресени от случващото се. Нямам думи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си