- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Атрофирали мозъци с деградирало мислене ....
не казвам че е едно и също да си оптимист и егоист. има разлика. Но въпроса е че не бива да жертваш твоето щастие за чуждото и никой няма да направи това за теб. И аз помагам ако мога обаче само когато ми е на кеф :P
Най-психопатският сценарии:Приятели излизат с ножове/пушки/пистолети и мрежа,ибиват кучетата и горят труповетеПървоначално написано от metaxa
(стана ми гадно като си го представих)
Е можеша поне да сложат някаква по-силна отрова,която да убива по-бързо.Да не говорим колко болести ще плъзнат от толкова трупове.Дори и общината да предприеме нещо,като се има предвид,че инстинктът на кучетата им казва да се довлекат донякъде и да умрат на спокойствие,доста тела ще останат скрити и ще пръскат зарази...
И мен ме дразни, че има хора, които убиват (пребиват) други хора. А да хванем по един пищов и да идем да избиваме наред който видим, а?
Не се оправдавайте с това, че кучетата са нахапали някой. Това, което упорито отбягвате да признаете е, че ние (хората) сме си виновни за това. Първо, че сме изхвърлили достатъчно кучета на улицата, че да се размножат. Второ, (не казвам, че е винаги, но съм свидетел на такива случаи) като видим животно на улицата и то даже да мине покрай нас, гледайки си работата, да му се развикаме "къш бе, помияр мръсен" и да го изпратим да си ходи с ритник в гъза. И трето, че нищо не правим, за да помогнем. (в което твърдение за съжаление включвам и себе си)
Дразни ме също, че главните цели в живота ни са тези:
а) да изкарваме много пари
б) да си направим дечица и да си ги гледаме в кочината
Не критикувам целите ви (ваша работа си е) но за мен това са някакви маловажни, дребни неща на фона на голямата картина. Никой не иска да помогне, всички казват, че вече има достатъчно хора, които се занимават с глобално затопляне, озоновата дупка и т.н. Знаете, че не са достатъчно, щом още ги има тия проблеми.
То е като при хората. Човек убива човек. Ама не може да се избият масово и други хора, заради този, нали ? Това куче какво е виновно, че друго е нахапало човек ? Разбирам да ги евтанизират, да ги застрелят, но да умират в агония е страшно жестоко. Хората сме доста по - големи животни.Първоначално написано от Chacho
Всичко казано в този пост е напълно вярноПървоначално написано от WaterLilly
И мен ме дразнят всички тези неща които изброи . Описа всичко с малко по прости думи май от мойте за което благодаря ! Надявам се повече хора да разберат какво имам в предвид
![]()
Живей един път , но както трябва, слънцето няма цяла вечност да те радваа.... Греби със шепи , обичай всеки , краят не тежи ако дните ти са леки....
Мислиш ли, че колкото повече хора работят по проблемите, толкова по-бързо ще се решат? Според мен просто ще отидат повече средства, отколкото да се ускори нещо, не всеки е годен да се занимава с такава дейност. То ако така ставаше, китайците за една седмица да са избавили Земята от всичките й проблеми. Ама карай.. Дайте, другари, да дадем.Първоначално написано от WaterLilly
Съгласен съм, че не трябва да се избиват по този начин животните. Има кучкарници, не знам защо не са ги прибрали. Но по същата логика, по която изкарвате 5 бройки кучета виновни и останалите не го заслужавали, по същия начин не сме виновни всички хора. Доста хитро е да се подпираме на стереотипите само когато ни е удобно.
WaterLilly, искаш да кажеш, че човека е създал кучешкият вид в домашни условия, но е зарязал изобретенията си на улицата? Кучета има вероятно преди да са измислени изобщо пътищата. Да не говорим за асфалта. Друг е въпросът, какви животни човекът е опитомил. Проблемът дори не е от значение.
Лесно е да фулите насам-натам. Колко от вас изхвърлят отпадъците си разделно, за да се рециклират?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз пък си мисля, че няма нищо лошо в това родител да удря детето си.
зависи как и защо...и все пак си мисля,че има и по-добри възпитателни методи."Шамарената фабрика" би трябвало да не е толкова популярна в наши дниПървоначално написано от ospower
![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
При някои деца това е единственото решение.Първоначално написано от Glamour92
Отвратително.
Нямат право да избиват животните по този начин. Тогава защо аз да не мога да сложа отрова на всичките оне изроди, които нараняват животните. Пука ли ми на мен дали някой е бил нахапан от кучета? Замисляли сте защо всъщност кучетата хапят хората? Защото постоянно биват ритани, тормозени и тероризирни. Освен това не може да избиеш кучетата в един град, защото едно от тях те е нападнало. Когато хванат някой убиец не екзекутират цялото му семейство, нали?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Офтопик: Аз пък си мисля, че е напълно лошо. Онзи ден чух една моя позната в тролея да се оплаква на приятелките си, че баща й буквално ще я спука от бой за някаква си четворка и че откачал само като не си измие чашата. Стана ми толкова гадно, че кръвното ми падна. Насилието е знак за безсилие на родителя.Първоначално написано от ospower
По темата: Chacho, още един пример от моето скромно 15 годишно битие - погледна ли през прозореца, виждам двора на детска градина. Ще си каже човек, че виждам дръвчета и тревичка - ами не, виждам пликове, пакети от цигари и всякакъв боклук. Толкова е натрупано, че като погледнеш е боклук до боклук. Не става въпрос за това една нация да спаси света. Ако всеки се грижи поне за мястото, на което живее, и не си хвърля боклука като свиня, положението ще е значително по-добре.
Не е само в детската градина срещу вас. Дойдат ли големите глоби и действащото правосъдие, ще изчезнат боклуците.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Chacho
За разделното изхвърляне:
Когато донесоха шарените казани в нашия квартал,решихме да ги използваме.И си изхвърляхме разделно.ДОкато един ден дойде боклукчийският камион,и всичките три казана отидоха на едно място.Добре,че бяха разделени...
Hayashi
Това е постоянният проблем:Кучетата не са виновни,че биват тормозени,обаче и хората,които биват нападани,не са виновни,че някой си е изхвърлил животното,или че някой идиот подритва кучетата,нали?
WaterLilly
Това за крясъците и ритника никога не съм го правил,никога не съм го виждал,никой,когото познава,не го е правил.
Единственият вариант е на всички кучета да се имплантират чипове,и когато бъдат купени,в този чип да се записва името на стопанина,както и ЕГН-то,за да няма грешки.При препродажба чипът се репрограмира.Ако кучето избяга,пускаш сигнал,че е изгубено.И ако хванат някой,който си е изхвърлил кучето,да се наложи солена глоба или нещо такова.Идеята си има недостатъци,но може би ще е по-добре от сегашното положение.
Както казаха вместо да мрънкаш излез и направи нещо. Аз бях така като теб и макар да знам,че тази държава така или иначе никога няма да се оправи аз си казах,че ще направя всичко възможно да покорявам върхове. Избрах политиката тоест младежката политика за цел. Станах Председател на Ученическия съвет на училището ми след което бях избран да представлявам училището в Младежкия съвет на целия град,а сега създавам и поемам Председателската позиция на РМС- Районен Младежки Съвет. И макар след всичко постигнато до момента и след всички мои усилия не виждам промяна в младежкия живот просто,защото хората се страхуват да разчупят нормите и да бъдат себе си,но въпреки това продължавам да работя и искам да дам всичко възможно от себе си за един по-различен младежки живот.