.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39

Град
    in the middle of nowhere
    не казвам че е едно и също да си оптимист и егоист. има разлика. Но въпроса е че не бива да жертваш твоето щастие за чуждото и никой няма да направи това за теб. И аз помагам ако мога обаче само когато ми е на кеф :P

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от metaxa
    Според вас трябва да чакаме да ни нахапят ли?
    Сякаш не сте чували за десетките подобни случаи у нас, и предприето ли е нещо? Не. Когато държавата не прави нищо, хората сами го правят. И да може би това не е най-подходящият начин, но според вас по какъв друг начин сами можем да се справим с този проблем, може би да прибираме стотиците бездомни кучета?
    Най-психопатският сценарии:Приятели излизат с ножове/пушки/пистолети и мрежа,ибиват кучетата и горят труповете (стана ми гадно като си го представих)

Е можеша поне да сложат някаква по-силна отрова,която да убива по-бързо.Да не говорим колко болести ще плъзнат от толкова трупове.Дори и общината да предприеме нещо,като се има предвид,че инстинктът на кучетата им казва да се довлекат донякъде и да умрат на спокойствие,доста тела ще останат скрити и ще пръскат зарази...

Супер фен Аватара на WaterLilly
    И мен ме дразни, че има хора, които убиват (пребиват) други хора. А да хванем по един пищов и да идем да избиваме наред който видим, а?
    Не се оправдавайте с това, че кучетата са нахапали някой. Това, което упорито отбягвате да признаете е, че ние (хората) сме си виновни за това. Първо, че сме изхвърлили достатъчно кучета на улицата, че да се размножат. Второ, (не казвам, че е винаги, но съм свидетел на такива случаи) като видим животно на улицата и то даже да мине покрай нас, гледайки си работата, да му се развикаме "къш бе, помияр мръсен" и да го изпратим да си ходи с ритник в гъза. И трето, че нищо не правим, за да помогнем. (в което твърдение за съжаление включвам и себе си)

Дразни ме също, че главните цели в живота ни са тези:
    а) да изкарваме много пари
    б) да си направим дечица и да си ги гледаме в кочината
    Не критикувам целите ви (ваша работа си е) но за мен това са някакви маловажни, дребни неща на фона на голямата картина. Никой не иска да помогне, всички казват, че вече има достатъчно хора, които се занимават с глобално затопляне, озоновата дупка и т.н. Знаете, че не са достатъчно, щом още ги има тия проблеми.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако бяха снимали как това куче нахапва човек, щеше ли да се разплачеш?
    То е като при хората. Човек убива човек. Ама не може да се избият масово и други хора, заради този, нали ? Това куче какво е виновно, че друго е нахапало човек ? Разбирам да ги евтанизират, да ги застрелят, но да умират в агония е страшно жестоко. Хората сме доста по - големи животни.

Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    И мен ме дразни, че има хора, които убиват (пребиват) други хора. А да хванем по един пищов и да идем да избиваме наред който видим, а?
    Не се оправдавайте с това, че кучетата са нахапали някой. Това, което упорито отбягвате да признаете е, че ние (хората) сме си виновни за това. Първо, че сме изхвърлили достатъчно кучета на улицата, че да се размножат. Второ, (не казвам, че е винаги, но съм свидетел на такива случаи) като видим животно на улицата и то даже да мине покрай нас, гледайки си работата, да му се развикаме "къш бе, помияр мръсен" и да го изпратим да си ходи с ритник в гъза. И трето, че нищо не правим, за да помогнем. (в което твърдение за съжаление включвам и себе си)

Не критикувам целите ви (ваша работа си е) но за мен това са някакви маловажни, дребни неща на фона на голямата картина. Никой не иска да помогне, всички казват, че вече има достатъчно хора, които се занимават с глобално затопляне, озоновата дупка и т.н. Знаете, че не са достатъчно, щом още ги има тия проблеми.
    Всичко казано в този пост е напълно вярно И мен ме дразнят всички тези неща които изброи . Описа всичко с малко по прости думи май от мойте за което благодаря ! Надявам се повече хора да разберат какво имам в предвид
    Живей един път , но както трябва, слънцето няма цяла вечност да те радваа.... Греби със шепи , обичай всеки , краят не тежи ако дните ти са леки....

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от WaterLilly

Мислиш ли, че колкото повече хора работят по проблемите, толкова по-бързо ще се решат? Според мен просто ще отидат повече средства, отколкото да се ускори нещо, не всеки е годен да се занимава с такава дейност. То ако така ставаше, китайците за една седмица да са избавили Земята от всичките й проблеми. Ама карай.. Дайте, другари, да дадем.

Съгласен съм, че не трябва да се избиват по този начин животните. Има кучкарници, не знам защо не са ги прибрали. Но по същата логика, по която изкарвате 5 бройки кучета виновни и останалите не го заслужавали, по същия начин не сме виновни всички хора. Доста хитро е да се подпираме на стереотипите само когато ни е удобно.

WaterLilly, искаш да кажеш, че човека е създал кучешкият вид в домашни условия, но е зарязал изобретенията си на улицата? Кучета има вероятно преди да са измислени изобщо пътищата. Да не говорим за асфалта. Друг е въпросът, какви животни човекът е опитомил. Проблемът дори не е от значение.

Лесно е да фулите насам-натам. Колко от вас изхвърлят отпадъците си разделно, за да се рециклират?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Аз пък си мисля, че няма нищо лошо в това родител да удря детето си.

Супер фен Аватара на Glamour92
    Цитирай Първоначално написано от ospower
    зависи как и защо...и все пак си мисля,че има и по-добри възпитателни методи."Шамарената фабрика" би трябвало да не е толкова популярна в наши дни
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Glamour92
    зависи как и защо...и все пак си мисля,че има и по-добри възпитателни методи."Шамарената фабрика" би трябвало да не е толкова популярна в наши дни
    При някои деца това е единственото решение.

Отвратително.
    Нямат право да избиват животните по този начин. Тогава защо аз да не мога да сложа отрова на всичките оне изроди, които нараняват животните. Пука ли ми на мен дали някой е бил нахапан от кучета? Замисляли сте защо всъщност кучетата хапят хората? Защото постоянно биват ритани, тормозени и тероризирни. Освен това не може да избиеш кучетата в един град, защото едно от тях те е нападнало. Когато хванат някой убиец не екзекутират цялото му семейство, нали?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Офтопик: Аз пък си мисля, че е напълно лошо. Онзи ден чух една моя позната в тролея да се оплаква на приятелките си, че баща й буквално ще я спука от бой за някаква си четворка и че откачал само като не си измие чашата. Стана ми толкова гадно, че кръвното ми падна. Насилието е знак за безсилие на родителя.

По темата: Chacho, още един пример от моето скромно 15 годишно битие - погледна ли през прозореца, виждам двора на детска градина. Ще си каже човек, че виждам дръвчета и тревичка - ами не, виждам пликове, пакети от цигари и всякакъв боклук. Толкова е натрупано, че като погледнеш е боклук до боклук. Не става въпрос за това една нация да спаси света. Ако всеки се грижи поне за мястото, на което живее, и не си хвърля боклука като свиня, положението ще е значително по-добре.

Мега фен Аватара на Chacho
    Не е само в детската градина срещу вас. Дойдат ли големите глоби и действащото правосъдие, ще изчезнат боклуците.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на someonerandom
    Chacho
    За разделното изхвърляне:
    Когато донесоха шарените казани в нашия квартал,решихме да ги използваме.И си изхвърляхме разделно.ДОкато един ден дойде боклукчийският камион,и всичките три казана отидоха на едно място.Добре,че бяха разделени...
    Hayashi
    Това е постоянният проблем:Кучетата не са виновни,че биват тормозени,обаче и хората,които биват нападани,не са виновни,че някой си е изхвърлил животното,или че някой идиот подритва кучетата,нали?
    WaterLilly
    Това за крясъците и ритника никога не съм го правил,никога не съм го виждал,никой,когото познава,не го е правил.

Единственият вариант е на всички кучета да се имплантират чипове,и когато бъдат купени,в този чип да се записва името на стопанина,както и ЕГН-то,за да няма грешки.При препродажба чипът се репрограмира.Ако кучето избяга,пускаш сигнал,че е изгубено.И ако хванат някой,който си е изхвърлил кучето,да се наложи солена глоба или нещо такова.Идеята си има недостатъци,но може би ще е по-добре от сегашното положение.

Както казаха вместо да мрънкаш излез и направи нещо. Аз бях така като теб и макар да знам,че тази държава така или иначе никога няма да се оправи аз си казах,че ще направя всичко възможно да покорявам върхове. Избрах политиката тоест младежката политика за цел. Станах Председател на Ученическия съвет на училището ми след което бях избран да представлявам училището в Младежкия съвет на целия град,а сега създавам и поемам Председателската позиция на РМС- Районен Младежки Съвет. И макар след всичко постигнато до момента и след всички мои усилия не виждам промяна в младежкия живот просто,защото хората се страхуват да разчупят нормите и да бъдат себе си,но въпреки това продължавам да работя и искам да дам всичко възможно от себе си за един по-различен младежки живот.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си