Здравеите имали някои запознат които да каже, възможно ли е ако уина ми е много стара версия в случая Windows XP първо беше СП2 преди 1 година някаде го упдеитнах до СП 3 с упдеит пакет.Версията на уина като чиста инсталация от диска е от 2003-2004 година някаде.
Та възможно ли е уина да бърка по някакъв начин термпературния датчик на процесора.
Имам следния проблем още от както съм купил компа преди 2 години някаде.Значи при първоначално пускане на компа за деня ако в стаята е студено компа тръгва от температура около 17-18 градуса и постоянни обороти на охлаждането 1457 рпм горе долу .Когато е под товар оборотите не падат а температурата започва да расте стига до 58 градуса и се включа алармата на дъното.Когато спра товара се охлажда, пада температурата.
За да се оправи това давам рестарт на компа тогава си влиза в нормалните обороти на перката около 320 рпм и работна температура в диапазона 32-36 градуса без товар.При товар стига наи много до 42-48 градуса без да минава 50 градуса и обороти на перката около 1030 рпм.
Страмното е че този проблем го прави само и единствено зимата когато в стаята е студено, лятото този проблем изобщо го няма.
Компа е :
Core 2 Duo 8200 2,66mhz 6 mb kech
Gigabyte DS4-P35 с големите радиатори по цялото дъно
2x1GB 800mhz SUper T
Zotac 8800GT AMP! 512DDR3 фабрично клокната
Core Clock 700 mhz
Shader Clock 1700mhz
Memory Clock 2000mhz
Cheftec 550W
кутията е Thermaltake Soprano с два 120мм вентилатора и един 90 мм. на страничния панел.
Температурата и оборотите ги меря със Everest Ultimate