- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой да ми разясни?
Вижте ся, може и да ме помислите за мноо тъпа, ама не ми пука чесно казано.. Та искам да питам какво е бал? Смисъл балообразуване?.. Как се изчислява или квото там се прави.. Нищо не разбирам, верно може да съм тъпа, ама искам да знам.. щото гледам кат кандидатстваш и пише балообразуващи предмети.. Е кво значи тва? Плс аре някой да ми изясни..![]()
Има една решаваща оценка на изпита ти, която ще определя влизането ти. Тя се нарича бал. Балът ти се състои от оценките от изпитите + балообразуващите предмети от дипломата ти. Наричат се балообразуващи, защото участват в образуването на бала за кандидатстване. Такива са често математиката, българският, географията т.н. Ако кандидатстваш за паралелка Математика с Английски Език, очевидно физическото няма да е балообразуващ предмет. Затова идва нуждата от тази дума, да разграничава играещите роля предмети, от тези, които не са от значение.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
балът се състои от оценката ти от изпита по математика и БЕЛ, от годишните оценки по математика и БЕЛ (зависи си от профила) и там нещо се умножава.С полученото число /балът/ влизаш в дадено даскало. Ето как се образува
Изчисляване на бала:
1) профил "Природоматематически"
Бал = Оценката от изпита по български език и литература + Утроената оценка от изпита по математика + Оценката по математика от удостоверението за завършен VII клас + Оценката по още един балообразуващ предмет от удостоверението за завършен VII клас;
2) профил "Чуждоезиков"
Бал = Удвоената оценка от изпита по български език и литература + Удвоената оценка от изпита по математика + Оценките по български език и литература и по математика от удостоверението за завършен VII клас;
всяко даскало си има определен бал и като си го сметнеш след като си видиш резултатите от изпитите и гледаш къде искаш да влезнеш и ако ти стига- перфедано да съм помогнала, щото не обяснявам кой знае колко
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Балът се образува от различни критерии за това е и балообразуване примерно
средна оценка от дипломата + оценка от изпита
критериите за всеки университет са различни трябва да погледне допълнително
Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
My Face
Бал е оценка на представянето ти по дадени критерии. Нещо като сбор от оценки.
Например изпитите след седми клас. Там максималният бал е 36. Той - за езиковите гимназии например - се равнява на два пъти оценката на изпита по литература, две пъти оценката на изпита по математика, плюс срочните оценки. Тоест, ако имаш 4.00 по математика и шестици по вс останало бала ти става 32. Той може да ти стигне за езиковата в Пазарджик, но е и в Испанската гимназия в София (там не й знам инето и цифрите).
Малко странно го обясних, все тая.