.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Кой е по-добрия лаптоп ?!

http://laptop.bg/#/laptop/DELL/Inspi...HME3W23EF5GBC6

или

http://laptop.bg/#/laptop/DELL/Inspi...LME3G22EF5GBC6

лаптопа ще се използва за : игри,чат и гледане на филми предимно за това съм предназначил да го използвам Лаптопа ще е с windows 7 Ще работя върху него също така с PhotoShop, PowerPoint

Кажете кой е по-добрият Благодаря

Ще ти отговоря така: Всичко е въпрос на компромис... При модела "Dell Inspiron 1564" ще имаш малко по-силен процесор, по-бърза памет и 15" дисплей! В другия случай при модела "Dell Inspiron 1750" имаме 17" екран, който ще е по-подходящ за филми, както и PhotoShop, обаче процесора е малко по-слаб и Рам паметта вече не е DDR3 на 1066 MHz, а е DDR2 на 800 MHz. Другите неща, както ги гледам са еднакви - харда е 500 GB и при двата модела, видео картата е една и съща "ATI Mobility Radeon HD 4330 - 512 МВ собствена памет"

П.С. - Като се има на предвид, че двата лаптопа са на една и съща цена, аз лично бих избрал модела "1750" заради по-големия дисплей!

Мега фен Аватара на L0ST
    Аз пък бих избрал 15"... Аз искам лаптоп, а не някжа тухла деот не мога да я дигна (не говоря буквално). 17" лаптоп е повече...да систоина едно място, в което според мен се губи смисъла на лаптопа. Аз имам един Делл 12.1" wide и го ползвам за програмиране и от време а време някои филм (ако не съм в нас) и съм страшно доволен.
    Lexynnka

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Определено Dell Inspiron 1564 . Филми пак ще могат да се гледат, а и процесора си го бива. Много хубав лаптоп.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Супер фен
    И аз съм за 1564 Освен разлика в CPU, RAM и дисплей има и малка разлика в батериите като на 1564 е малко по голяма със 7Wh и като се има предвид по малкия му диплей би трябвало да издържа повече време на батерия, също и Core i3 процесора който би трябвало да е по икономичен защото е по новата технология ...

Единствения + според мен на 1750 е че има по голяма резолюция 1600х900 срещу 1366х768

Облякох черни дрехи върху бялата си душа
    за да се слея със сивата безмълвна тълпа.

Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
    Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!

TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !

Цитирай Първоначално написано от DarkAngelOfHope
    И аз съм за 1564 Освен разлика в CPU, RAM и дисплей има и малка разлика в батериите като на 1564 е малко по голяма със 7Wh и като се има предвид по малкия му диплей би трябвало да издържа повече време на батерия, също и Core i3 процесора който би трябвало да е по икономичен защото е по новата технология ...

Единствения + според мен на 1750 е че има по голяма резолюция 1600х900 срещу 1366х768

ок ,а можеш ли да ми кажеш колко време издържа батерията ?

Супер фен
    Ами не мога да ти кажа колко ще издържа ... то зависи как ще се ползва ... но предполагам че ще е около 3 часа някъде
    Облякох черни дрехи върху бялата си душа
    за да се слея със сивата безмълвна тълпа.

Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
    Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!

TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !

Голям фен
    Град
    Варна
    Аз пък небих дал толкова много пари за лаптоп които няма HDMI.
    А и тази видеокарта нее кои знае колко мощна ще поткарва игри ама на low или medium настройки.Като си тръгнал толкова много пари да даваш що не си вземеш геймарски настолен комп, които за тия пари ще е поне 2 пъти по мощен от тоз лаптоп.

Мега фен Аватара на L0ST
    Може би защото иска да е преносим??

И кой е казал, че за игри ще го ползва...
    Lexynnka

И аз съм за по-малкия - 1564 именно, защото е по-лек. Не мисля, че ще има такава разлика във филмите иначе, дали на 15 или на 17 инча.
    Иначе ако не ти трябва да е преносим, един настолен компютър винаги е по-добър от един лаптоп. Но щом си си харесал това. ((:
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Голям фен
    Град
    Варна
    Тои е написал че и за игри ще го ползва, ама ква фаида от това като ще трябва да го включва в контакта като играе щото тогава ще хаби повече ток.
    За мене лаптопа ако ще и 3000 лв да е за игри не става няма го комфорта от настоплния комп.
    И аз мисля си купя един лаптоп ама по нататъка и нещо до 800-900 лв за нетче и филми на работа като няма ко да правя.

Добре де... разликата, като по-добър и икономичен процесор, по-бърза памет и малко по-силна батерия на модела 1564 - напълно го разбирам, но защо някой се оправдават с факта, че модела 1750 ще е "тухла"...?!?!

Цитирам данни от сайта:

Dell Inspiron 1564 - тегло 2,47 кг.

Dell Inspiron 1750 - тегло 3,08 кг.

П.С. - Силно се съмнявам да ви сбърка още "половин" килограм отгоре, ама както и да е... Всеки си преценява за какво предимно ще ползва лаптопа...

Мега фен Аватара на L0ST
    Абе нямах в предвид това, но 17" са си по-големи (и ато размер като тегло).

Сега им рпегледах характеристиките - зимай 15", то било core i3 - доста по-ново и по-икономично от туй C2D. Паметта DDR3 - разбира се, че подобре от DDR2. Батерията е по-голяма, а самата конфиурация ще хаби по-малко, защото е от по-високо ниво. Ако не се лъжа е и 32нм технологита...

А филми ще си гледаш без проблем, аз си гледам и на 12" когато съм на път. Игири ще ти е зорно да играеш на лаптоп - лаптоп за игри - умряла работа. Хем се рпедставят лошо, хем тези които "стават" за игри ежат по 10КГ, се едно да си мъкнеш PC-то
    Lexynnka

Сега се спрях на 1.На по-ниска цена
    - DISPLAY 15.6" (39.6 СМ) HD 1366x768 LED
    - CPU AMD ATHLON X2 DUAL CORE QL-65 2.10GHz
    - RAM 4 GB DDR3
    - HDD 500 GB SATA 5400 RPM
    - DVD RW SUPER MULTI DL
    - VIDEO ATI MOBILITY RADEON HD 4570 512MB DDR3
    - WIRELESS 802.11 B/G/N, BLUETOOTH
    - WEBCAM, 5IN1 CARDREADER
    - 4xUSB,VGA, HDMI
    - ТЕГЛО 2.80 КГ
    - 6 КЛЕТЪЧНА БАТЕРИЯ
    - МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Само,което ме притеснява,че процесора е AMD ATHLON попчинцип не съм им фен,но конфигурацията ми е на AMD и не ми прави никакви проблеми ( 8 годишна е вече) Цената е 999 лева

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Добър лаптоп...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Добър лаптоп...
    ти нямаш ли си друга работа, да спамиш?
    1564 е по-добрият за мен.

Мега фен Аватара на Chacho
    1750. Бие другия модел по процесор и големина на дисплея, а му отстъпва малко по РАМ и вероятно повечко по батерия (предвид по голямата резолюция, по-силният процесор и по-слабата батерия). Не мисля, че е голям компромис. Свикнал съм на 19" и може би съм пристрастен, но 2" са си 2". Колко много хора си мечтаят да ги имат.

Плюс това 1750 според мен ще се справя доста по-лесно с HD филмите.

Последната конфигурация, която си дал, също не е лоша. Но C2D 2.2GHz >>> Dual Core 2.1GHz. Каква марка е този последният?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен
    е кое му е по доброто на процесора на 1750 спрямо тоя на 1564 ?

Като тоя на1564 е с по - голяма тактова честота, по - голяма скорост на шината, повече кеш и по - нова технология.

Тактова честота: 2.66 GHz vs 2.2 GHz
    FSB: 1066 MHz vs 800 MHz
    Cache: 3 MB vs 2 MB
    технологичен процес: 32nm vs 45 nm

първите стойности са на 1564, вторите на 1750

Мега фен Аватара на Chacho
    Прав си, мислех че е от старите едноядрени. Трябва да си актуализирам данните ^^
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Прав си, мислех че е от старите едноядрени. Трябва да си актуализирам данните ^^

Супер фен
    Dell Inspiron 1564 си вземи по-добър е или питай да ти препоръчат в лаптоп.бг

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си