@littlemissplanet2009, просто си много, много разглезена. Нали не се сърдиш, че ти го казвам? Имаш си всичко, но все нещо ти липсва. Живееш в някакъв луксозен филм, но и в сапунките хората плачат, нали? Реално може би ти трябват приятели, а да ти е трудно да си намериш такива сред средите, в които движиш. Моделките са повърхностни създания. Не че те включвам под общ знаменател с останалите, но все пак връстничките, с които обущваш, сигурно в главната си част са богати, прекалено надути, гледащи единствено външността да им е хубава и неинтересуващи се от нищо съществено в живота си освен мода, гримове и богати момченца. Сред такива хора просто не можеш да си намериш истински приятели, те са около теб само, за да си завиждате коя е по-по-най един вид. Ако учиш в обикновено училище поогледай малко хората в тази среда, открий онези, с които би си паснала като интереси, но различни от тези: мода, гримове и прочее от тази категория. Виж какво представлява твоят вътрешен свят, а не само това, което виждаш в огледалото. Би трябвало да има и нещо повече. Ако няма, т.е. ако не разбираш за какво ти говоря в момента, мога само дълбоко да те съжалявам. Така де, не че отричам нещата, които имат значение за теб, но съдейки по тях, а ти не изброи нищо друго освен повърхностни неща (лукс, пари и слава не заради някакъв талант, а заради външност), ти едва ли обръщаш внимание на нещата имащи истинска стойност в този живот. Сигурно в момента ти се струва, че едва ли не те храня, далеч не е така. Не би опознала истинското щастие докато гледаш само бляскавата фасада на нещата. Има разни работи във вътрешния свят на човек, които му придават истинската харизматичност, онова което задържа хората около него, дори когато няма налице красота и пари... Сигурно ще ме разбереш след куп години, но до тогава едва ли ще помниш, че някога си писала в teenproblem тема като тази... "По дрехите приемат, по ума изпращат..." Клише, но е вярно. За да имаш истинско щастие, трябва да имаш и истински хора около себе си. Имам предвит такива, които биха останали до теб и без да имаше пари, за да си накупиш тоалети, гримове и прочее залъгалки, които да бъдат обект на коментар в разговорите ви например. Това ти казах и по-рано, малко по-горе. Спри да комуникираш с повърхностни хора, опитай се да живееш малко по-земен живот, че от колкото по-високо паднеш един ден, толкова повече ще те заболи. Докажи на хората около теб, които те смятат за повърхностна, че не си такава. С промяната в теб ще намериш истинското щастие. Дори зарежи модата ако решиш, така и така тя няма да те превърне в друго освен е една куха кукла, (дълбоко в себе си имам малката надежда, че разбираш за какво ти говоря) поддържай връзки с повече хора, дори такива които съвсем не се вписват в начина ти на живот. Има толкова много хлапета, които са коренно различни от теб, а все пак сякаш са щастливи дори без капризите им да са задоволени на нивото, на което твоите са... Въобще, преориентирай ценностите си, направи преоценка на всичко, което смяташ, че ти носи щастие, за да разбереш кое в действителност е направило живота ти щастлив. Интересувай се не само от мода, почни да четеш повече, като разбирасе не съди за книгата по кориците й (и в пряк и в преносен смисъл!!!), гледай малко по-философски на живота, не приемай всичко буквално и се опитай да осънаваш причината за собственото си съществуване. Намериш ли по-голям смисъл в живота от този хората да те ценят единствено заради външния ти вид, то може би ще откриеш и търсеното истинско щастие. Наистина не знам защо ти ги изписах всичките тези неща, все пак си само на 13, но се надявам искрено да ме разбереш.
Хайде, горе главата! Щастието е пред теб, а колкото по-скоро откриеш истинската себе си, толкова по-скоро то ще ти се усмихне!