.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 143

Hybrid View

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Окей, все тая дали съм казала деца или юноши. Разбираш ли? Все тая е. От повърхностност скачаш на дребнавост. Това е моето лично мнение и имам правото да го изразявам. Както всяко момиче има правото да се бута в леглото на 30 годишен, така и аз мога да говоря каквото си поискам за тях. Така мисля АЗ. Мисля, че не е редно, нито нормално.

Поздрави на квадрат!

Цитирай Първоначално написано от zay4e
    Има такива на които им е писнало да ходят с незрели момчета... защото момчетата стават зрели много по-късно от колкото момичетата...... пък има и такива( и според мен те са повечето) които ходят с по-големи просто да се фукат
    Да бе, ние пък щото
    на 14 вече сме голямата работа ..
    Хах.

пп: Авторе и аз имам такива СЪУЧЕНИЧКИ, че чак ме хваща гнус.

Цитирай Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
    Окей, все тая дали съм казала деца или юноши. Разбираш ли? Все тая е. От повърхностност скачаш на дребнавост. Това е моето лично мнение и имам правото да го изразявам. Както всяко момиче има правото да се бута в леглото на 30 годишен, така и аз мога да говоря каквото си поискам за тях. Така мисля АЗ. Мисля, че не е редно, нито нормално.

Поздрави на квадрат!
    Не, не е дребнавост, а СТРИКТЕН-АНАЛИЗ-НА-ПОНЯТИЯТА, което го правят само образованите хора като мене, батковото. Не е все тая.
    Ти твърдиш, че ДЕТЕ и ЮНОША е едно и също. Утре ще кажеш, че камила и ягода е едно и също. Няма да се съглася с подобни неща, даже и да са казани от Бердяев писал в съавторство с Енгелс, камо ли от някой, който ДАЖЕ НЕ СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА да изследва понятията, с които оперира. Повтарям пак ДЕТЕТО НЕ Е ЮНОША, а юношите не са деца (за да го разбереш със сигурност ще ти дам пример с яйце и пиле. ПИЛЕТО НЕ Е ЯЙЦЕ, а ЯЙЦЕТО НЕ Е ПИЛЕ. Сега нали е ясно или ще се окаже, че и яйцата, и пилетата си имат друга интерпретация в мрачната ти мисъл?)

Разбира се, че имаш право да си изразяваш личното мнение, че децата са юноши или, дори че, яйцата са петли, НО ПЪК ИМАШ И ПРАВОТО да понасяш критики от хора, които не споделят мненията ти.

Редно и нормално? Къде са ти реперните точки за РЕД и НОРМАЛНОСТ? Можеш ли да зададеш някаква отправна, АКСИОЛОГИЧЕСКА СИСТЕМКА, според която да разберем какво му е ненормалното и нередното? Или, примерно, простичко да си кажеш :"Приятели, аз съм от тази и тази секта!" или "Пичове, злоупотребявам с тези и тези вещества." Шегувам се, разбира се, не се засягай, ама дай да помислим защо да е нередно и да е ненормално, при положение, че в историята и в настоящето постоянно се случва - някоя в младежка възраст (15) да ходи с някой в млада (30 г.)
    И разбери, че това 15 и 30 са само КАЛЕНДАРНИ неща. За едно и също време хората се развиват с различни темпове. Затова по-важна е БИОЛОГИЧНАТА възраст, както и психологичната...Мисли по-задълбочено и по-научно, и по-безпристрастно.
    Good luck, Bad luck, Luck...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    gir, защо ми се струва, че пишеш в тази тема само за да си поначешеш езика, защото като изключим високопарните приказки, колко са образовани хората като тебЕ, нишката на мисълта ти отдавна се изгуби.

Кокошка-яйце, камила-ягода - вземи си структурирай най-после мнението. Разбрахме, че много държиш да ползваш много точни понятия, но тезата ти се поразми.

С две думи - ти подкрепяш връзката между 15 годишно момиче и 30 годишен мъж? Това е yes/no question, преди да си ми направил анализ на буквичките в изречението.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от TheOnee
    Цитирай Първоначално написано от zay4e
    Има такива на които им е писнало да ходят с незрели момчета... защото момчетата стават зрели много по-късно от колкото момичетата...... пък има и такива( и според мен те са повечето) които ходят с по-големи просто да се фукат
    Да бе, ние пък щото
    на 14 вече сме голямата работа ..
    Хах.

пп: Авторе и аз имам такива СЪУЧЕНИЧКИ, че чак ме хваща гнус.

Ами и мене ме хваща гнус от ейджисти, расисти, лингвицисти и пр., ама я прикривам,...щото иначе няма да има с кой да си лафя

Съученичките са "гнусни" винаги, ако ходят с някой друг, а не с тебе. Ако не е голям, то ще му намериш проблем, че не е от твоята раса. Или, че не говори езика ти. Или, че е от ЛЕВСКИ, а не от такъв квалитетен отбор като ЦСКА...или дори, че е "педерас'"...абе винаги има как да се изяви яда от това, че не са избрали теб...

Супер фен Аватара на nymphadora
    Офф, на толкова повърхностни мнения се нагледах в тая тема. Вие мозък имате ли? Любов. Ох. Любов.. Вижте, не се присмивам, нито се подигравам, просто ми е жал за вас, драги ми заблудени девойки. Как си представяте, че един 30 годишен МЪЖ ще се занимава с 15 годишна лигла, дето й се припикало и си помислила, че нещо друго й се прави, от любов? Кой нормален 30 годишен МЪЖ би се занимавал с такова ДЕТЕ на тия години, освен ако никоя в неговата категория не му е вързала? Не е нормално. Прието е за НЕНОРМАЛНО от по-голямата част от обществото. Замислете се дали вие не грешите?
    Е тва е!

Град
    My own world
    Благодаря за критиките ама съвсем се отклоняваме от темата с това дървено философстване.

Благодаря за критиките ама съвсем се отклоняваме от темата с това дървено философстване.
    Измъкваш се

Давай без философия, накратко :

Що според теб няма разлика межд ДЕТЕ и ЮНОША ?

(Яйце и пиле едно и също ли е или има количествени и качествени разлики в развитието?)

/Ако искаш ще ти го редуцирам още повече, нямаш проблеми!/

Съвет: Всеки прави грешки. Разликата между достойните и недостойните сгрешили е в това, че първите имат силата да признаят, че са сбъркали и да се извинят, а вторите затъват в заблудите си и наглеят...да видим ти достойна личност ли си?

Цитирай Първоначално написано от nymphadora
    Офф, на толкова повърхностни мнения се нагледах в тая тема. Вие мозък имате ли? Любов. Ох. Любов.. Вижте, не се присмивам, нито се подигравам, просто ми е жал за вас, драги ми заблудени девойки. Как си представяте, че един 30 годишен МЪЖ ще се занимава с 15 годишна лигла, дето й се припикало и си помислила, че нещо друго й се прави, от любов? Кой нормален 30 годишен МЪЖ би се занимавал с такова ДЕТЕ на тия години, освен ако никоя в неговата категория не му е вързала? Не е нормално. Прието е за НЕНОРМАЛНО от по-голямата част от обществото. Замислете се дали вие не грешите?
    Е тва е!
    Не, не е тва. Друго е. Тва неговото е в стила : "Щом като едно време всички са мислели, че Земята не плоска, значи е така."

Град
    My own world
    Мислиш ли, че има ГОЛЯМО умствено развитие от 14 до 15 години? Все едно ставаш пълнолетен и хоп вече си зрял и готов за всичко както е един възрастен. Както и да е. Може да има умствено изостанал чичко на 30 и умствено израснало момиче на 15.. отново намирам гадното във една такава връзка. Защото наистина си е гадно (според мен). Има някакви норми на поведение, които са приети да се спазват, кой ще ги спазва заради това, че са приети и кой ще ги спазва за себе си не е от значение. Трябва да имаме накаква развита ценностна система все пак и да не се оставяме в ръцете на хора, които не са си гледали кефа на времето и са решили да понаваксат.

И между другото, момиче съм.

"Мислиш ли, че има ГОЛЯМО умствено развитие от 14 до 15 години? "

1) Според обучението и индивидуалните заложби на индивида. Все пак за 1 година някои хора занаят овладяват или изкарват 20 изпита във Висше учебно.
    Накратко - за някои има, за някои - няма, за някои - горе-долу. Различна степен.

2) "Все едно ставаш пълнолетен и хоп вече си зрял и готов за всичко както е един възрастен."

Някои са готови още на 12 , други и на 50 не са готови. Има случай с гениален математик, който даже не е можел сам да си изпере чорапите и да си направи 2 яйца. Така че зависи в какво отношение говориш.

3) "Както и да е. Може да има умствено изостанал чичко на 30 и умствено израснало момиче на 15.. отново намирам гадното във една такава връзка. Защото наистина си е гадно (според мен)."

Защото си представяш "КРАСАВИЦАТА" И "ЗВЯРЪТ"...Чакай да ти покажа 1 на 15 и 1 на 30 и кажи дали някой би ги усетил на колко са и с каква разлика са:

Камила Росо (английска актриса, 15 годишна)

Адам Броди (американски актьор, 30-годишен)

Ами приятелче, те още от сега изглеждат на едни и същи години, аз съм сигурен, че момичето след 20 години като е на 35 ще изглежда, без грим, по-старо от тоя, дето ще е на 50, бре! Мисля, че няма нужда да ти показвам пък 35 годишни как изглеждт по-стари от 50-годишни, нали?

"Има някакви норми на поведение, които са приети да се спазват, кой ще ги спазва заради това, че са приети и кой ще ги спазва за себе си не е от значение."

Няма такива норми. Във всяко общество са различни. Примерно има си страни, където мъж има 4 жени. А и на Запад, вкл. България толкова много ходят с големи, че не знам, откъде мислиш нормите като фиксирани и вечни...направо като в религията. Ако си пастор в някоя секта, направо много ще те уважават вЕрващите, защото ти имаш много догматичен изказ и разсъждения.

"Трябва да имаме накаква развита ценностна система все пак и да не се оставяме в ръцете на хора, които не са си гледали кефа на времето и са решили да понаваксат. "

По какви критерии се развива тази система? Задай критериите и ги ОБОСНОВИ НАУЧНО.
    Колкото до теорията ти, че само негледалите си кефа предпочитат по-малки НА ГРЕШЕН ПЪТ СИ! Просто повечето мъже генетически са предразположени да си падат по МЛАДО, А НЕ ПО СТАРО. Така и повечето жени искат ЗРЯЛ, а не НЕЗРЯЛ мъж. Милиони години еволюция са това.

"И между другото, момиче съм. "

Все едно. В догматичните общества като протестантските църкви (секти) може да проповядват и жени. Така че - там има хляб за тебе. Стриктно по догмата ще им говориш и ще получаваш добра заплата. А и там няма да има хора, които да са несъгласни с тебе, защото "Бог е рекъл така"...

Супер фен Аватара на Glamour92
    Леле,хора...Явно наистина през наближаващата 2012 ще става нещо
    Щом вече връзките между дечица на 15 и чиковци на 30 започнаха да се възприемат като нещо нормално
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Цитирай Първоначално написано от Glamour92
    Щом вече връзките между дечица на 15 и чиковци на 30 започнаха да се възприемат като нещо нормално
    Абе щом вярваш в митове за 2012, едва ли имаш капацитета да разбереш, но аз ще опитам:

1. На 15 не са "дечица" (ти още малко и бластули или гаструли ще ги изкараш), а са ЮНОШИ. Повечето правят секс и имат мензис, т.е. могат да раждат. В някои страни имат право и да се женят. Децица...ХАХАХАХА!

2. На 30 не може да ти е чичко, ако си на 15. Чичко е, ако може да ти е баща, т.е. поне 18-19 години разлика. Ако си на 15, а той на 30 ти е батко. Щото на 15 момчетата в България не могат да се женят, а и не съм виждал баща на 15 години , поне сред българите.

Извод - повече мислене, преди изказване не вреди, а помага.

Супер фен Аватара на Glamour92
    Цитирай Първоначално написано от gir
    Абе щом вярваш в митове за 2012, едва ли имаш капацитета да разбереш, но аз ще опитам:

1. На 15 не са "дечица" (ти още малко и бластули или гаструли ще ги изкараш), а са ЮНОШИ. Повечето правят секс и имат мензис, т.е. могат да раждат. В някои страни имат право и да се женят. Децица...ХАХАХАХА!

2. На 30 не може да ти е чичко, ако си на 15. Чичко е, ако може да ти е баща, т.е. поне 18-19 години разлика. Ако си на 15, а той на 30 ти е батко. Щото на 15 момчетата в България не могат да се женят, а и не съм виждал баща на 15 години , поне сред българите.

Съветвам те да послушаш собствения си извод Наистина няма да ти навреди...
    Имаш право да приемаш тези "връзки",както искаш,аз отказвам да споря повече.Нямам и намерение да си променям мнението-за мен това е гнусно и леко извратено и се радвам,че индивидите с твоя начин на (не)мислене не са много...
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Цитирай Първоначално написано от onestar
    Хах. Тук може да се поспори малко.
    Винаги ли, когато едно 15 годишно момиче ходи с 30 годишен, се гледа от ъгъла на автора?
    А ако "дъртака" не иска секс? Ако не купува разни парцалки на 15 годишната? Ако момичето се чувства добре в неговата компания, защото е разбирана, подкрепяне и... хм, защитена? Ако тя не е поредната пикла, която гледа да се изфука с материалното? А този на 30 се радва на присъствието й, прекарват времето си заедно, приятно им е и прочие?
    Свикват заедно. 30 годишния не си позволява секс с нея, защото етикета "педофил" е повече от ясно, че ще му бъде лепнат.

И тогава какво? Връзка без секс? Ами... емоционалната страна?
    Или сега ще кажете, че няма подобно животно на 30 години...
    Ох, разбира се. Един зрял мъж на 30 години само ще се радва на присъствието на 15 годишното ДЕТЕ до него. Той няма да иска друго от нея и ще е абсолютно запленен от нейната личност.
    Разбира се. Точно така е.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

"Противоречиш си - щом можеш на 15 да раждаш, значи можеш и да си баща/чичо."

Не. Защото то и на 8 годинки някои могат (най-младата майка в света е родила на 5, както знаем от Teenproblem.net), но понеже повечето бащи и майки имат деца след 18 в България, то НЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА ТИ БЪДЕ БАЩА (ако не си ром, от някой клан), защото просто това не се случва.
    Иначе, ако искаш да се брои чичо от момента, в който му текне спермата - значи и с 8-9 години разлика вече е чичо, понеже има момченца на 8, които вече мастурбират. Не се връзва много, нали? Така че оставаме си на юридическия чичо, а не на биологичния "чичо"...Ако беше иначе, то децата от 1-ви клас щяха да викат на юношите от 9-ти "чичо", а не "батко".

"Също е много важно да споменем, че преди пълнолетие индивида се разглежда като субект на правото с намалени права и отговорности, а важните решения за него се взимат от родител/настойник."

А, да. Де юре. А де факто? Де юре, например, както многократно съм писал тук и секс преди 14 е незаконен, но де факто, много момичета правят секс и дори деца на възраст до 14 години. Така че, с цялото ми уважение към законите на Република България и тези на Европейския съюз, просто твърдя, че предвид ФАКТИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА, за което ни осведомяват тук (15 годишни ходели с 30 годишни) се произнасям от социално-антропологическа гледна точка, която твърди, че това е Ageism (ейджизъм).
    И , за който не знае, пълнолетието в различните страни се дава на различна възраст...

"Разбирам, че искаш да оправдаеш някакво нездраво влечение към лица, които не са навършили пълнолетие"

ПОГРЕШНО! Няма нищо нездраво в това. В МКБ - 10* (Международния кодекс на болестите, 10-та ревизия, който се издава от СЗО - Световната Здравна Организация), си е казано какво е педофилия. Влечение към деца. А на 15 никой не е дете. Затова влечение към 15-годишна от страна на някой на 30, на 20, на 16 или на колкото и да е се нарича ЕФЕБОФИЛИЯ (Любов към юноша) и не се смята за нездраво от никой психиатър, психопатолог, сексолог и социолог по света.

"но в съвременното общество не се съди по това дали даденото дете/юноша/тийнейджър имат менструален цикъл, а дали имат навършени години, които формират граница на матуритета и законово могат да носят пълна отговорност за своите действия и решения."

Зависи за кой пласт от обществото говориш. Ако е за юристите от СУ, това е така. Но, ако е за някой субкултурен пласт, примерно, събрали се емо-та или рапъри, пийват си, и си правят кефа с който си искат, без да се питат за години...тогава не е така.
    Ако не бъркам, значи дори на юридическо ниво се дава възможността за връзка с батковци. И е казано, че след 14 всеки може да си прави секс с всеки (пак по закон).
    Щом законът позволява и момичето желае, няма значение дали ще спи с някой на 15 или някой на 30...В леглото всички са равни. А и с времето разликите се заличават.

________
    * Скоро се очаква и 11-та ревизия, ще видим там пък как ще определят границите, но не ми се вярва да има съществени промени. Дори , предвид, акселерацията може да са надолу...Защото преди 100 години една 15 годишна не е изглеждала така, както сега...но ще видим...

Цитирай Първоначално написано от gir

Съветвам те да послушаш собствения си извод Наистина няма да ти навреди...
    Имаш право да приемаш тези "връзки",както искаш,аз отказвам да споря повече.Нямам и намерение да си променям мнението-за мен това е гнусно и леко извратено и се радвам,че индивидите с твоя начин на (не)мислене не са много...
    Послушал съм го и го спазвам. И е удостоверено, даже
    Мнението ти не е базирано на нищо научно, т.е. е плод на предразсъдъци и недоодведоменост.
    Връзките, които визираш са ФАКТ - исторически и актуално (т.е. преди и сега).
    "Гнусно"-то е субективна категория. Примерно някой го е гнус от кучета, а друг -не. Така че погнусата не е база за обективно заключение.
    Извращенията са описани в МКБ. А там ефебофилията (влечението към ученички на 15) не се определя като извращение. Т.е. пак субективизъм в преценките ти.
    Индивидите с моя начин на мислене са неизвестна величина, за която не може да се съди по един форум, в една малка страна, с малко население. Но, дори и да приемем, че са малко, това не определя дали СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТВЪРДЕНИЕТО Е ВЯРНО ИЛИ НЕ. Примерно, ако повечето хора мислят, че Земята е плоска, това вярно ли ще е?
    Радвам се, че няма да спориш вече. Благодаря ти за вниманието по темата и постовете ми, конкретно. Весел и успешен ден, и пр.!

Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Хах. Тук може да се поспори малко.
    Винаги ли, когато едно 15 годишно момиче ходи с 30 годишен, се гледа от ъгъла на автора?
    А ако "дъртака" не иска секс? Ако не купува разни парцалки на 15 годишната? Ако момичето се чувства добре в неговата компания, защото е разбирана, подкрепяне и... хм, защитена? Ако тя не е поредната пикла, която гледа да се изфука с материалното? А този на 30 се радва на присъствието й, прекарват времето си заедно, приятно им е и прочие?
    Свикват заедно. 30 годишния не си позволява секс с нея, защото етикета "педофил" е повече от ясно, че ще му бъде лепнат.

И тогава какво? Връзка без секс? Ами... емоционалната страна?
    Ох, разбира се. Един зрял мъж на 30 години само ще се радва на присъствието на 15 годишното ДЕТЕ до него. Той няма да иска друго от нея и ще е абсолютно запленен от нейната личност.
    Разбира се. Точно така е.
    В някои случаи е така. На 15 си има момичета, които са известни актриси, математички и пр. Така че не всички под общия знаменател, моля. И мъжете пък на 30 не винаги са умни. Ако е някой селянин, дето само патки е пасал, дали ще оцени една пианистка на 15?
    И една малка поправка - "15-годишно" не е ДЕТЕ, а е ЮНОША или ПУБЕРТЕТ, или ТИЙНЕЙДЖЪР. Самата осанка не е детска, на 15, да не говорим за физиологични процеси и пр.

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Чета темата и си правя следните изводи от коментарите. С 30 годишни тръгват някакви 15 годишни, които се мислят за големите какички с мнооооого акъл, над нивото на връстниците си гордеейки се че ходят с баща си, които много ги разбирал уважал и обичал, защото ги глезел, угаждал им и ги пазел. Даже и тук във форума има такива. От другата страна пък сега хайде да ги наречем батковците, който не могат да си хванат нещо по-голямо пък и искат да боднат нещо младо и наивно, което опиянено от "грижите" им се заблуждава че бива обичано истински. И така големите ги заблуждават че ги обичат и ги бодват, пък малките им харесва да са глезени и да се заблуждават колко много ги обичат 15 години по големите от тях. Ако има нещо такова то е 1 на 1000 човека

Някои по възрастни се съгласяват и бягат
    gir върти и пресуква някакви тип "ала психологични атаки" опитвайки се и сам себе си да се убеди, извъртайки разни закони на 180% и показвайки разни звезди до колко си приличат на външен вид. Не е важен външният вид а акъла, но това май за теб не е от особено значение. Рядко се засичат 30 годишен и 15 годишна с общ сумарен акъл на около 20и нещо годишни но това е рядкост както казах

А gir така както се опитваш да си пробуташ позицията и сам вътрешно много невярвайки си ми приличаш на някакъв загорял чичка, който няма друг избор освен да ходи с 15 години и повече по-малки от него. Ако съдим по профила ти и наистина си на 14 може би имаш роднина или приятел/ка, които го правят и се опитваш всячески пред себе си и пред хората да оправдаеш постъпката им.

Но ваша си работа. Каквото искате това правете. Нека загорелите чичковци/батковци да се занимават с някакви недораснали момиченца мислещи се за много големите каки, а пък батковците да ги трескат здраво заблуждавайки ги колко ги обичат и как няма да ги заменят със следващата по красива за тях на ВЪНШЕН ВИД от тях.

Супер фен Аватара на djipsito
    Нито съм против, нито подкрепям тези връзки, всичко е строго индивидуално, хората сме различни, тъпо е да се слагат всички под общ знаменател. Нищо не е невъзможно и не смятам, че винаги тези неща трябва да са на финансова основа (въпреки че се извъдиха мн материалистки и за тва са и тези общи знаменатели, и все пак все още се намират стойностни момичета). Сега, по каква причина тва момиче е с този мъж, ми те си знаят...

Според мен гадното на тези връзки (ако приемем, че има реална връзка, всичко е възможно.. и двамата се разбират отлично, момичето е по-развито умствено, има кво да си кажат, да споделят и т.н.. ) е, че идва момент в който тази разлика в годините почва да влияе - той вече е улегнал мъж, мисли за семейство и деца, на нея й кипи кръвта, търси забавления, може би иска да следва, да завърши висше.. и като цяло смята, че е млада да става майка, да върши съпружески задължения, етс. От там ще дойдат кавгите и накрая историята няма да е с хепи енд.

Общо взето всичко това може да се погледне от много ъгли и да се направят различни предполагаеми ситуации с различни хора..Някои ще се приемат, други не... спор винаги ще има.. ама пък и в спора се раждала истината..

някойтам, в някои постове съм съгласен с тебе (затова и не ти отговарям, защото така хубаво си го казал, че няма какво да добавя).Но тук допускаш сериозни грешки. Интелигентен си, малко или повече, над средното ниво на интелигентните младежи, та нека подходя като към голям човек (т.е. без много опростяване и жаргон):

" С 30 годишни тръгват някакви 15 годишни, които се мислят за големите какички с мнооооого акъл, над нивото на връстниците си гордеейки се че ходят с баща си, които много ги разбирал уважал и обичал, защото ги глезел, угаждал им и ги пазел. "

Тази схема е приблизително-вярна. Да речем, че може да се приеме със съответните уточнения като това, че наистина има 15-годишни над нивото на целия си клас или даскало. Както и, че не винаги мотивацията им е съставена от компонентите, които си описал. Ама карай, за работна схема става. САМО БЕЗ ТРИКОВЕ КАТО "ХОДЯТ С БАЩА СИ" - някой, даже и да е на възрастта на баща им, НЕ ИМ Е БАЩА, т.е. опитът за асоциация с кръвосмешение, не върви (независимо дали е направен съзнателно, несъзнателно или алегорично).

"Даже и тук във форума има такива."

Във форума има всичко. От А до Я. Включително и бизнес-анализатори, полицаи, социолози и т.н., без да е задължително да са се реистрирали, нали се сещаш? А и има, вероятно, маскирани, но това си е тяхно право.

"другата страна пък сега хайде да ги наречем батковците, който не могат да си хванат нещо по-голямо пък и искат да боднат нещо младо и наивно, което опиянено от "грижите" им се заблуждава че бива обичано истински."

Ето, за разлика от други, малко по-добре си осъзнал мотивацията. Не само такива, които нямат възможност с връстнички, НО И ТАКИВА, КОИТО СИ ПАДАП ПО МАЛКИ! В различните общества над 50 %, плътно до почти 100 % от мъжете си предпочитата МЛАДИ, а не стари. Рабира се има си и гинекофили (падащи си по зрели жени и застаряващи), както и геронтофили (падащи си по старици). Но да се върнем на НОРМАЛНИЯ (БИОЛОГИЧЕН ) ВАРИАНТ - мъж, падащ си по ученички над 14 годишна възраст (т.е. ЕФЕБОФИЛИЯ - нормално влечение).
    МНОГО Е ЛОШО ТОВА, че описваш само ПЕСИМИСТИЧЕН вариант. Т.е., че баткото (или чичкото) никога нямал чувства, а искал само да бодне. Аре да не говорим, че пък много често и момичетата не искат нищо повече от бодване, ама сега те не са to the point.

"
    И така големите ги заблуждават че ги обичат и ги бодват, пък малките им харесва да са глезени и да се заблуждават колко много ги обичат 15 години по големите от тях. Ако има нещо такова то е 1 на 1000 човека

"

Едва ли, защото браковете с разлика 15 и повече години, примерно 20, са често-срещани, сравнително по света. Ама дали е 1 на 1000 или 1 на 457, все тая. Щом има толкова много изключения (като абсолютен брой), значи че теорията ти не може да се верифицира до край и приемаме, че някои връзки са и по любов, а не само за секс и пари...а, и , ЧЕ ИМА ХИБРИДНИ връзки, където мотивацията може да е :

-пари
    -чувства
    -страст
    -секс
    -респект
    -хронофилия (възбуда от това, че човекът е на различна възраст; влечение към невръстници)...

"
    gir върти и пресуква някакви тип "ала психологични атаки"
    "

Напротив, напротив. Гир е много последователен и коректен в разсъжденията си и няма смисъл да се самоубеждава. Просто фактологизира нещата и прави логически разсъждения (справка - силогистиката).

"
    опитвайки се и сам себе си да се убеди, извъртайки разни закони на 180% и показвайки разни звезди до колко си приличат на външен вид.
    "

Не извърта никакви закони. Цитира ги и се съобразява с тях. Независимо дали са биологични, диалектически, юридически и пр. закони.
    А за звездите - да, просто са по-достъпни като налично визуално впечатление и могат да служат за ориентир.

"Не е важен външният вид а акъла, но това май за теб не е от особено значение.
    "
    МНОГОКРАТНО съм подчертавал, че има ИНТЕЛЕКТУАЛНА ВЪЗРАСТ. Разбира се, че е важна. Едно момиче на 15, може да е с интелект на 21 годишна, а един мъж на 30, да е с интелект също на 21 годишен. Отделно може да са от една и съща класа, да са от едно и също субкултурно течение, тогава възможността за любов е значителна.

"Рядко се засичат 30 годишен и 15 годишна с общ сумарен акъл на около 20и нещо годишни но това е рядкост както казах "

Рядко е. Но редките явления като вулкани, примерно не са по-малко реални отколкото честите като бури. Затова и заслужават еднаквото внимание на науката. И ОЩЕ НЕЩО - Даже и в началото на връзката да има разлики, след време те се заличават. Примерно тя започва да разбира повече от работата, която той работи, а той пък навлиза в час с учебния материал. Обмяна на инфо и взаимно повлияване. Динамична сиситема от 2-ма човека, като евентуална клетка на обществото (семейство). А ТИ РАЗГЛЕЖДАШ НЕЩАТА СТАТИЧНО, НЕИЗМЕНЧИВО...грешка!...

"
    А gir така както се опитваш да си пробуташ позицията и сам вътрешно много невярвайки си ми приличаш на някакъв загорял чичка, който няма друг избор освен да ходи с 15 години и повече по-малки от него.
    "

На какво ти приличам НЕ Е РЕЛЕВАНТНО към темата. Ако искаш - може да ти приличам и на жираф по боксерки, не ме интересуват личните ти асоциации. А и аз дори и да съм каквото си си помислил, това е Argumentum ad hominem, т.е. критикуваш човека, а не СМИСЪЛА НА ИЗКАЗВАНЕТО МУ. Характерно за хора, които нямат качествени аргументи е, да знаеш.
    Иначе аз с какво ходя си е моя работа, нали се сещаш?

"
    Ако съдим по профила ти и наистина си на 14 може би имаш роднина или приятел/ка, които го правят и се опитваш всячески пред себе си и пред хората да оправдаеш постъпката им.

"

Даже и да е вярно, това може само да обясни МОТИВИТЕ МИ, но не и да обори ПОЛОЖЕНИЯТА, КОИТО СЪМ ПРЕДСТАВИЛ И ДОКАЗАЛ С :

-МКБ-10
    -ЛОГИКА
    -СНИМКОВ МАТЕРИАЛ
    -ДИАЛЕКТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ.

"
    Но ваша си работа. Каквото искате това правете. Нека загорелите чичковци/батковци да се занимават с някакви недораснали момиченца мислещи се за много големите каки, а пък батковците да ги трескат здраво заблуждавайки ги колко ги обичат и как няма да ги заменят със следващата по красива за тях на ВЪНШЕН ВИД от тях.
    "

Този тип бройкаджии не са само сред батковците. Сред малките ги има също. МОРАЛЪТ НЯМА ВЪЗРАСТ. На всяка възраст си има и такива, и онакива.
    За едно си прав - всеки си прави каквото сметне за добре. Някои батковци си харесват каки, други си падат по лелки, трети си падат по баби, четвърти по тийнейджърки, пети по деца...Тези, дето си падат по баби и по деца науката ги има за откачени, а останалите от научна гледна точка са си окей. Т.е. няма проблеми, ако ходиш с тийнка, лелка или наборка.

Батко имал менторски тон? Я давай само по темата.
    Нямам никакви проблеми с властите, защото не нарушавам законите. Ако, разбира се, властите се интересуват - могат да ме намерят. Ако наистина си модератор, знаеш, че не пиша през прокси, нито прокламирам ненавистнически теории като някои тук.
    Проучванията ги правя, защото са ми част от специалността, а не за да ги ползвам спрямо властите. Няма нужда от конспиративни теории, успокойте си.

" "след 14 всеки може да си прави секс с всеки (пак по закон)". Искам да ми цитираш закона и останалите правни основания, а аз после ще ти споделя за няколко други законови норми, които противоречат на смелото ти изказване."

Добре. Това звучи ПОЛЕЗНО (не за мен само, а за всички, които са български граждани. Все пак идеята на форумът е да помага по проблемите на младите хора в страната). Сега и ще цитирам какво имам предвид:
    Валидното сексуално съгласие
    Правен термин, със съответствия на английски "Age of concent" и "Во́зраст сексуа́льного согла́сия" на руски.
    В Република България то е след 14 годишна възраст. Цитирам:

14.
    Минималната възраст за валидно сексуално съгласие е 14 години и е еднаква за момичета и за момчета. С измененията на НПК от 2004 г. тя е уеднаквена също така при хетеро и хомосексуалните контакти. Според НК съвкупления с деца не навършили 14 годишна възраст са наказуеми...
    Източник: http://stopech.sacp.government.bg/file.php?fid=151

Превеждам на прост език - След като навършат 14 години, момчетата и момичетата, с които прави пълнолетния секс, ако са съгласни, то това е законна форма на секс. Същото се отнася и до хомосексуалистите. 14 години. Това е. Тъй че на 15 могат ЗАКОННО, ПРИ ДОБРА ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ, да си правят секс и с 15 годишни, и с 40 годишни.
    Ще се радвам да науча нещо повече по въпроса. Цитирай ми законовите норми, които казват, че доброволен секс на 14 години или 15 се преследва от някой закон в Република България.

"Също е забавно свободното тълкуване на малолетен, непълнолетен и пълнолетен, особено изхождайки от един конкретен текст, но пропускаш да споменеш каква е разликата между трите понятия, както и какви права и задължения произхождат от тях."

Разликата между понятията е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО и само ПРАВНА. В биологичен смисъл не работи. Правата са упоменати в закона, който вече цитирах.

"Де факто и де юре и кражбите са забранени от закона, ама се случват и понякога остават безнаказани, но това също не е какъвто и да е довод."

Точно така. Но доброволен секс на психично-здрава 15 годишна с 30 годишен никъде не е забраняван. Нали?

"Словесната еквилибристика относно чичовците също е много забавна"

Не е еквилибристика, а е опериране с понятията правилно. Уточняване на смисъла и значението им. На 15 години няма бащи, следователно 15 години разлика не дават вероятност някой да може да ти е баща, в преобладаващата част на българското етническо пространство и манталитет като цяло.

"смешно, ако защитата и аргументацията на основната ти позиция по темата е, че децата спират да са деца, когато половата им система започне да се развива."

Никога не съм твърдял такова нещо. Половата система се развива още по време на вътреутробното развитие на плода.

Очаквам конструктивен диалог, на неемоционална и научна, по възможност, основа.

Голям фен Аватара на Callisto
    Цитирай Първоначално написано от xNiKx
    Цитирай Първоначално написано от Callisto
    Цитирай Първоначално написано от xNiKx
    Цитирай Първоначално написано от Callisto
    Цитирай Първоначално написано от vesji
    15 годишните момичета се чувстват големи?
    Ок...
    Защото се чувстват големи си търсят по-големи партньори?
    мм.. Ок
    15 годишните момчета се чувстват преебани заради това?
    Ок..
    Можем ли да променим как стоят нещата?
    Мнем

Извод от темата?
    Никакъв..

По-интересно ще е да обсъждаме финансовата криза..
    Не си прав...момичетата изобщо не се чувстват големи. Те просто искат нещо, което вие не можете да им дадете. Те искат сигурност и макар че не го осъзнават те подсъзнателно търсят някой като техния татко (здрав истински мъж, трудолюбив(това за вас е да играете на CS), силен ( да вдигате даден скил), отговорен (да не допуснете да прочетете Game Over), умен ( да скамнете някой)....виждате ли има голяма разлика м/у вас и възрастните мъже...вие какво бъдеще можете да предложите на тези момичета? Стой си в къщи и ми кърпи чорапите, като се прибера ще ти дам 30 стотинки да ми купиш пликче солети, че заплатата не ми стига за нещо по-добро...( и то в случей, че изобщо си намерите работа)...
    Чуваш ли се кви глупости говориш? Точно, че момичетата се чувстват някакви зрели госпожички, затова търсят чичковци. Нещо, което не можем да им дадем? Ако момичетата се нуждаеха от нещо, което само 20 години по-голям от тях може да им даде, природата щеше да се погрижи за това, нали се сещаш и щеше да е нормално, ама не е. Няма нещо, от което момичетата да се нуждаят, а едно нормално момче да не може да им даде. Не намирам общото м-у педофилията и кънтър страйка, ама ти май успяваш, браво. "вие какво бъдеще можете да предложите на тези момичета?" ъъъъъ, нормално. Или смяташ, че е нормално когато момичето стане на 30, мъжа да е вече на 50-55. Хич не мога да те разбера, чичковците са по-добри от нормалните момчета, защото могат да предложат бъдеще на момичетата и да ги осигурят финансово? Какво бъдеще, когато момичето стане на 50 оня ще е побелял и ще ходи с бастун. Верно трябва да се прегледате всичките, бати накъде отива света?
    Не секарай на мен ! Не съм аз тази, която ходи с по-големи от мен. Аз си ходя с по-малки. Казвам само какво искат момичетата...ти не можеш да го разбереш...мъжете никога не са можели да разберът какво искат жените...няма и да могат, понеже не слушат. Казвам само, че предпочитаме умни мъже, които знаят какво искат, знаят какво искат да работят, какво да учат и тн...имат амбиции..., а не като 14/15 годишните лапета да играят по цял ден на компютърни игри. Питаш ги написа ли си домашните-не, какво искаш да работиш-искам да съм президент....ми съжалявам няма да стане. Искате яко маце...заслужете си го!
    Никой не ви иска парите...ние само искаме да докажете, че сте отговорни и, че можете да носите отговорност за действията си.
    Добре, няма да се "секарам с теб". Така е, не можем да ви разберем, доказано е. Предпочитате умни мъже, които знаели какво искат..., когато самите вие сте на 14-15 и не се знаете какво искате, не се правете на много зрели. Сега, предполагам разбираш какво е пубертет, кога хваща момичетата и кога момчетата, и че момчетата съзряват по-късно. А какви са големите амбиции на тея чичковци? Да ходят с 20 години по-малки от тях? Ебати амбициите. Не могат да си намерят жена и айде скачат на малките глупави момичета.

Изобщо не съм ти на по 14/15 години. Тези години съм ги минала от одавна за разлика от теб. Това, че коментирам по темата не ме прави 14 годишна пикла! Спри да хленчиш най-после. Тези момичета си имат собствен живот и ги остави те сами да решават какво да правят с него. Ако искат да се чукат с дъртаци, ако искат да скачат от блокове ТОВА ТЕБ НЕ ТЕ ЗАСЯГА! Спри да хленчиш и си намери някое момиче, което да си заслужава да бъдеш с нея, някоя която ще те обича и тн. Спри да гледаш курвите, понеже това не са единствените момичета. Има и много свестни, но ти явно си си харесал курва за жена!

Цитирай Първоначално написано от Raybeez

Наказателен Кодекс на Република България:

Чл. 155. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 92 от 2002 г., бр. 26 от 2004 г., бр. 75 от 2006 г.) Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 75 от 2006 г.) Който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
    Искам само да добавя че действията при тези момичета не са насила като в горните закони,а е по тяхната воля и желание.Те знаят какво искат,затова не става въпрос за принуждаване към проституция - то си е доброволно...незнам дали законът важи в тези случаи.

Голям фен Аватара на kukli4kata001
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL

(Не че 30 годишните не са привлекателни. Привлекателни са за 30 годишни дами. ^)
    She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си