Цитирай Първоначално написано от Raybeez
Най-добре е да се ограничим в сферата на законното и моралното (в случая наложеният обществен морал противоречи на законовата норма, както споменах в предишния си пост) и секса с непълнолетни лица не се преследва безусловно от закона, както е съвокуплението с малолетни, НО се преследва при подадена жалба от родител/настойник, ако той прецени, че ненавършилото пълнолетие лице не е в състояние или позиция да вземе такова решение. В такава ситуация отпада това "валидно съгласие"...

ПП. утре ще продължим, защото довечера няма да влизам.

Ами, ако е само това, няма какво да продължаваме, защото аз съм съгласен, че така стоят нещата. Намесата на родителите усложнява нещата. Ето даже един интересен пример, с аналогично съдържание, нека го прочетат всички:

8-годишна г-жа иска развод от 47-годишния си съпруг24.08.2008 14:2296

Момиченцето омъжено насила от баща му, а и съпругът й - саудитец, не я дава

Снимка: БГНЕС

Саудитски съд ще разгледа през септември искане за развод на 8-годишно момиченце, омъжено от баща му за 47-годишен мъж, съобщава вестник "Ал Уатан".

Искането за развод е внесено от майката на детето в съда в Унайзах, на 220 км северно от столицата Рияд, където бащата сключил брачния договор, без да каже на дъщеря си.

Близките на момиченцето вече са уведомили саудитска правозащитна организация, която да се намеси, за да бъде анулиран бракът.

47-годишният съпруг не желае да се откаже от брака, тъй като според него не е извършил нищо незаконно.

В Саудитска Арабия, управлявана от ултраконсервативна монархия, строго се прилагат принципите на уахабизма, одобряващ браковете с непълнолетни.

През април 8-годишно момиченце от Йемен получи развод, след като внесе жалба в съда, че баща й насила я е омъжил за 28-годишен мъж.
Източник: http://www.sofia.dnes.bg/world/2008/...syprug.56210,6

---

Значи обобщаваме до тук:

1) При навършени 14 години всяко момиче има право да решава с кой да прави секс. Това включва и субекти по на 30 години, защото така се определя от НПК на много страни по света, в това число и в Бъгария. Нарича се "валидно сексуално съгласие".

2) "Може да ти бъде баща" = "Чичо" при разлика от 15 години е относително. По-резонно е да е "батко", защото на 15 години пракически не се срещат много бащи, а и не е законно да има сключен брак, т.е. да бъдеш де юре баща. Това става най-рано на 18 (а със съгласието на родителите/настойниците и на 16).
Има един простонароден, сленгов израз "тя е на годините на първата ми чекия", който отдиференцира донякъде сексуалната зрялост и бащинството като такова.

3) На 15 години аз твърдя, че не са деца, а са юноши или младежи, позовавайки се на ООН и на Световната банка:
Според Генералната асамблея на ООН, младежи са хората между 15 и 24 години включително.[1] Световната банка определя младостта като времето между 15-тата и 25-тата година.[2]
Има обаче и мнение, че до 18 години все са деца (по смисъла на един закон за "закрила на детето").
Така че се натъкваме на различно разбиране на това какво е точно "дете" и колко продължава детството.