Първоначално написано от
XTREMEFREERIDE
Окей, все тая дали съм казала деца или юноши. Разбираш ли? Все тая е. От повърхностност скачаш на дребнавост. Това е моето лично мнение и имам правото да го изразявам. Както всяко момиче има правото да се бута в леглото на 30 годишен, така и аз мога да говоря каквото си поискам за тях. Така мисля АЗ. Мисля, че не е редно, нито нормално.
Поздрави на квадрат!
Не, не е дребнавост, а СТРИКТЕН-АНАЛИЗ-НА-ПОНЯТИЯТА, което го правят само образованите хора като мене, батковото. Не е все тая.
Ти твърдиш, че ДЕТЕ и ЮНОША е едно и също. Утре ще кажеш, че камила и ягода е едно и също. Няма да се съглася с подобни неща, даже и да са казани от Бердяев писал в съавторство с Енгелс, камо ли от някой, който ДАЖЕ НЕ СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА да изследва понятията, с които оперира. Повтарям пак ДЕТЕТО НЕ Е ЮНОША, а юношите не са деца (за да го разбереш със сигурност ще ти дам пример с яйце и пиле. ПИЛЕТО НЕ Е ЯЙЦЕ, а ЯЙЦЕТО НЕ Е ПИЛЕ. Сега нали е ясно или ще се окаже, че и яйцата, и пилетата си имат друга интерпретация в мрачната ти мисъл?)
Разбира се, че имаш право да си изразяваш личното мнение, че децата са юноши или, дори че, яйцата са петли, НО ПЪК ИМАШ И ПРАВОТО да понасяш критики от хора, които не споделят мненията ти.
Редно и нормално? Къде са ти реперните точки за РЕД и НОРМАЛНОСТ? Можеш ли да зададеш някаква отправна, АКСИОЛОГИЧЕСКА СИСТЕМКА, според която да разберем какво му е ненормалното и нередното? Или, примерно, простичко да си кажеш :"Приятели, аз съм от тази и тази секта!" или "Пичове, злоупотребявам с тези и тези вещества."

Шегувам се, разбира се, не се засягай, ама дай да помислим защо да е нередно и да е ненормално, при положение, че в историята и в настоящето постоянно се случва - някоя в младежка възраст (15) да ходи с някой в млада (30 г.)
И разбери, че това 15 и 30 са само КАЛЕНДАРНИ неща. За едно и също време хората се развиват с различни темпове. Затова по-важна е БИОЛОГИЧНАТА възраст, както и психологичната...Мисли по-задълбочено и по-научно, и по-безпристрастно.