- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Диети - Дневник 3
Сега си изчислих дните,и първия воден ми се пада на 05.05.2010г.![]()
Знам,че е рано,но все пак забелязваш ли някакъв ефект от диетатаПървоначално написано от titinkaa
![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Оо да,първо да кажа...Първоначално написано от billytalent
Първите 4 дни минаха,и след плодовия се претеглих и бях свалила за 4 дена 2.5кг,а и се чувствам малко по лека,не е кой знае колко,но аз си го чувствам.А днес ми е 6-ти ден.За сега съм доволна,не гладувам,и мисля да я изкарам всичките 90 дена.
Вчера ми беше втори белтъчен и майка ми започна с мен,само че от вчера,че беше малко болна предните дни и не я почна когато аз я почнах,но няма нищо 4 дена е по назад от мен.![]()
браво, поздравления, продължавай смело на пред. едно момиче от моя клас за 1 месец е свалила 8 килограма, сега си я продължава, вече е на диетата от месец 1 3 седмици, но в момента задържа.Първоначално написано от titinkaa
Имало едно време..
Продължавам с пълни сили![]()
Да, и аз четох много мнения в други форуми,че много хора свалят в първия цикъл по 7-8кг![]()
Здравейте.У дома намерих загубената си книга за една диета, която е много добра и ще я публикувам, та някой който се интересува може да я погледне.(преписах от книгата най-важното)
Важно е(в тази диета)да се храним 5 пъти дневно
Закуска
Междухранене
Обяд
Междухранене
Вечеря
А ако не обичате да ядете по 5 пъти дневно, то тогава яжте поне по 3.
Ето един хранителен режим, чрез който можете да отслабнете:
Състои се от 3 фази
1 фаза – За намаляване на теглто
2 фаза – За стабилизиране обмяната на веществата в организма
3 фаза – За задържане на резултатите или Програма за здравословен начин на живот.
1 ФАЗА:
Тази фаза се прави 28 дни(ако имате нужда да сваляте много килограми я направете 2 пъти по 28 дни, но повече от 3 пъти не дейте, не е полезно за организма)
Един такъв период е съставен от 4 цикъла по 1 седмица.
Първите 3 дни на всеки 28 дневен период са най – важни.Това са дни само на белтъчно хранене.През тези 3 дни складовете за въглехидрати се изпразват и се задейства системата за горене на мастните депа.Това е ключът на целия процес.
От четвъртия ден до края на седмицата са дни на диетично хранене.
Първият ден на всяка от следващите 3 седмици от периода също е само на белтъчини, а останалите 6 – дни на диетично хранене.
ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ НА ПЪРВИТЕ 3 ДНИ (само на белтъчно хранене)
Първите 3 дни на 28-дневния период и първия ден на всяка от следващите 3 седмици се приемат по 80 – 100 г белтъчини, не повече от 20 г въглехидрати, а мазнини са между 30 и 60г.Мазнините са в широки граници, но не трябва да са по – малко от долната граница, защото организмът има нужда от тях.Приемането на мазнини през тези 3 дни улеснява започването на процеса на изгаряне на вече натрупаните мазнини в тялото.През тези 3 дни се консумират зелечуци и плодове с ниско съдържание на въглехидрати.Тези от ях, които имат високо съдържание на въглехидрати трябва да се избягват.За приемане на белтъчини са подходящи всички източници – месо, риба, соя, сирена.
ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ В ДНИТЕ ЗА ДИЕТИЧНО ХРАНЕНЕ
Това са дните, когато вече е започнал процесът на изгаряне на мазнини.Сега вече могат да се приемат повече въглехидрати.Точното количество е индивидуално за всеки.За да пресметнете приблизително колко грама да приемате, то тярвба по 1 грам за килограм телесно тегло.Значи ако сте 60 килограма, ви трябват около 60 грама въглехидрати дневно.
Важно е да се знае, че при спортно натоварване е необходимо по – голямо количество въглехидрати.Ак някой спортува активно, може ПРЕДИ натоварване да си позволи дории малко шоколад.
Кога могат да се приемат въглехидратите:
За закуска и обяд
Важно е да се разделят основните хранения(през които се приемат въглехидратите), така че между тях да има поне 4-5 часа.Не се допуска обединяване на храненията.Ако количеството въглехидрати за дена е 30 грама , то не може да се приема на един път, трябва да се раздели на 3 пъти по 10 г или на два пъти по 15 г.
Ако научите философията на програмата и нейната последователност ще можете да я прилагате както искате и когато ви е удобно.При нея не е необходимо лекарско наблюдение!!!
Също е много важно да се спазва броят на храненията и да се пие повее вода(2-2 и
половина литра вода)
2 ФАЗА
Тя трае 2 седмици и има за цел да регенерира организма и той да се подготви за това, че няма да функционира само на мастна обмяна, а ще има нормален хранителен режим.
През втората фаза почти няма опасност да се качат свалените килограми.
През първите 2 дни се приемат предимно белтъци.Следващите дни постепенно се повишава количеството на въглехидратите.Препоръчва се да се увеличава с 20 грама на ден, докато се достигне до 150-200 г дневно.Също така трябва да продължавате да спортувате.
През втората фаза организма регенерира и възвръща въглехидратната си обмяна.
3 ФАЗА
Това е процесът, с който се приключва успешно програмата за отслабване.Подходяща е и за хората , които нямат нужда да отслабват, а просто искат да живеят здравословно.През третата фаза организмът стабилизира обмяната на веществата и през нея можете да се храните по разнообразно, без да ви грози опасност от затлъстяване.
Защо е така?Защото през предишните 2 фази сте се научили да се храните по-често, свикнали сте да приемате повече белтъчини, повече течности, както и да се движите активно, да спортувате .Приели сте и сте свикнали с този здравословен начн на живот.
Хранителен режим при 3 фаза
Белтъчини – по г на всеки килограм тегло.Ако тежите 60 кг , достатъчно е да поемате 60 г белтъчини дневно.
Мазнини – Запазва се количеството им от 30 – 60 г на ден, спокойно се движете в тези граници.
Въглехидрати – Оптималното количество е 150 – 200 г
В диетата може да не е добре описано с какво да се храните, но ето аз ще ви кажа с какво:
Позволени храни:
всякъкви зеленчуци, всички меса, яйца, сирене, риба(можем да си позволим и по 1 плод дневно)
Забранени храни: хляб, тестени изделия, сладко, захар, пакетирани храни, бисквити, чипсове, пържени храни(единствено и само е позволено пържени яйца да ядем), ориз, картофи, боб, леща, грах.
Но тези забранени храни разбира се са в първата фаза, когато сваляме килограми.А във втората фаза и третата фаза можем да сипозволяваме малко от забранените храни(особено в третата)
Иначе аз тази диета днес я започнах, имам воля и не ми пречи да я правя, но не знам до кога ще мога, тъй като майак ако разбере, че съм на диета и ще ми развали всичко и ще ми се скара.
![]()
наистина е хубава диетата,според мен определено ще даде резултат и няма да има йо-йо,ако се спазва както трябваПървоначално написано от foreverr
може и да я започна по някое време(не толкова за сваляне,колкото за изчистване)
бтв,напомня ми на НВД,но е по-балансирана
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Някой би ли ми казал,тъй като утре съм пак въглехидратна,какво да ям,мислих спагети със сос болонезе на Маги,ама ми казаха,че не са за препоръчване тея сосове,щото имали химия вътре.Та сега се чудя тука от 3 часа утре кво да ми е менюто,ядът ми се някви кифлички и такива тестени неща ама нз кво да си избера?
Ако ми помогнете,ще съм много доволна!![]()
![]()
а толкова ли не можеш сама да си направиш соса
тва обаче всички сте толкова скарани с готвенето
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Мога,но докато си направя всичко да стане готово и ще умра от глад,а и съм на у-ще и тва казвам,че докато си направя яденето ии...![]()
Това на Маги е мега гадното,ето тук може да си избереш нещо за утреhttp://fidanki.multiply.com/photos/album/6/6
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
и какво ?Първоначално написано от titinkaa
да не би майка ти докато готви да умира
Яне се излагаЙ !!
За да искаш хубаво тяло и добро здраве , трябва да се научиш да се храниш с качествена хранаСпагети с сос от пакетче не е качествено !!
Дори е по добре един мазен тежък сос запържен пред това![]()
И аз ходя на училище но примерно доста често готвя![]()
Само се оправдавате
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
^1примерно:
закуска:плод
обяд: парче пица
вечеря:сладолед
2.примерно:
зкуска:плод
обяд:макарони (на фурна,варени и тн)
вечеря:кроасан
3.
обяд:дюнер
вечеря:спагети
4.закуска:плод
обяд:хамбургер
вечеря:домашна баница
5.
обяд:бутерки
вечеря:чипс,снакс,бисквити и тн.![]()
Glamour92 И на мен тази диета ми напомня на НВД, но е по добре описана.Иначе по темата-днес ми е 1ви 100 % успешен ден от моята диета.Ето и менюто ми(даже ядах много и сега се чувствам супер наядена)
Закуска: една чашка безвъглехидратна супа(майка ми е на безвъглехидратна диета и супата е правена от нея, но е подходяща и за тази диета супата)(в нея има пилешко месо, тиквички, моркови и това е)
Обяд: 2 варени яйца с малко сирене(5-6 маслини)
Вечеря: пилешки дробчета на фурна - ядах съвсем мъничко + малко салата от зеле и морков(като в салатата нямаше олио а изцеден лимон) и все пак в тази диета можеше и олио да сложа...
A защо не си нправиш още днес една бисквитена тортичкаПървоначално написано от titinkaa
И утре яж от нея за вечеря.А на обяд в училище си вземи кроасан, или шоколад, или вафла, а ако не меного студено сладолед.Също можеш да си купиш от магазин за закуски кифла с мармалад или кифла с шоколад
![]()
90 - дневната.Първоначално написано от stelkastel
Можеш и някакви бутерки да си направиш- тестото със захар и канела например.
Тоя въглехидратен ден имам чувството, че е най-якия в цялата диета.![]()
И все пак в него няма ли нещо забранено от "боклуците"?
Да,и аз това мислих,може и това да си направяПървоначално написано от Loshotia
неПървоначално написано от BlackKeys
Но трябва да се внимава с количествата. Предполагам, че и не трябва да са пържени нещата.
Titinkaa, не е ли по-лесно да си купиш форнети отколкото да се занимаваш да си приготвяш бутерки![]()
Така ще си вземеш колкото искаш, те и без тва нямат толкова бутер тесто в тях :P
BoyfriEND, girlfriEND, friEND. Everything has an end except my famILY!
ем исках да попитам всички ,, защото някак си неиздържам вече ..а и прекалено много отслабнах .. как след като направих такава диета която не ям сладки неща , тестени работи да се захраня и пак да ги ям но в по умерени количества .. защото съм чувала че след като дълго време не ядеш определено нещо ,след като започнеш да го ядеш организма ти някак си ддз и аз взима го два пъти в повече .. не съм мн добра в обясненията
таа как да си направя някакъв захранващ режим .. преди само се ограничавах - даже имало случай на няква фотосинтеза
![]()
нямаше къде да попитам , а и виждам че сте много "вещи" в диетите .. следя форума с интерес![]()
аз имам въпрос към тебе. колко отслабна, за колко време, и как?Първоначално написано от tamarichka
![]()
Имало едно време..