- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На горещия стол е...... w0sh
//имитацията, като учебен способ?
социалните маски като камуфлаж, максимално доближаващ се до нормалния (общия) тон/фон на света (ни) ?
или окоп, за всеки по един?
и условно:
това че Рита умря заради него, как ще рефлектира върху един Декстър в(ъв фиктивно) нефикционалния свят? аз не виждам в персонажа наивитета на изконната надежда и вяра в човечеството, по-скоро обратното, а подобна развръзка, струва ми се, би имала фатален край. и ако (само като зрители) си позволим да изведем някаква дидактическа мисъл, поука, то тя не диктува ли хомофобията, като едничко средство за оцеляване на различните(отново условна дума, да речем, че не ме бива в изразяването)?
заб: да ми се прости намесването, по вътрешна необходимост е, няма да се обяснявам.
Обичаш ли този форум?
Какво сънуваш? Разкажи някой твой интересен сън.
Макар и много личен въпрос, чувстваш ли се щастлив?
Какво мислиш за брака? Би ли сключил такъв?
Audio ergo sum
имитацията, като учебен способ? - 90% от наученото ни поведение е имитация. Понякога обаче може да доведе до нежелани ефекти, когато заученото е плзва в различна ситуация.
социалните маски като камуфлаж, максимално доближаващ се до нормалния (общия) тон/фон на света (ни) ? Всеедно никога не си слагаме маски и не заемаме социални роли. Те са ни напълно необходими, за да оцелеем. Това доколко се доближават до реалния свят и жланите поведения няма голямо значение, защото трябва да се покрива един определен минимум и тогава обществото няма да ни отхвърли.
или окоп, за всеки по един? - Човек не може да оцелее сам. Колкото и да се бори, и да се убеждава, че е достатъчно силен. Сам вътрешно, да, но не и извън социума.
това че Рита умря заради него, как ще рефлектира върху един Декстър в(ъв фиктивно) нефикционалния свят? - Никак. ще се обвинява до някаква степен, ще има проблеми със самообладание и ще се опитва да изглежда страдащ пред колегите си. А и все пак трябва да прикрие връзката си със Тринити.
и ако (само като зрители) си позволим да изведем някаква дидактическа мисъл, поука, то тя не диктува ли хомофобията, като едничко средство за оцеляване на различните - Не бих казал, че хомофобията и различността ( да използвам твоите термини) заедно биха били добра симбиоза. От една страна имаме човек, който е различен и приципно има проблеми с това да се свърже със социума. Това го комбинираме с човек, който ен жеале да има нещо общо със собствения си вид и в комбинация получава самодеструквитна личност. Не би трябвало да оцелее дълго.
Обичаш ли този форум? Не. Любов към нещо би трябвало да разкрие човека. Какъв трябва да съм, за да обичам един форум. Харесва ми да си прекарвам времето в него.
Какво сънуваш? Разкажи някой твой интересен сън. - Сънувам различни неща. Не си спомням толкова конктретни скорошни сънища, защото не се старая да ги помня. Спомням си как веднъж някакви гейове ме пребиха с лопати на съно.О
Макар и много личен въпрос, чувстваш ли се щастлив? - Вече ме питаха. Не се притеснявайте от по-личните въпроси. Нали затова столът е горещ, а не топъл.
Какво мислиш за брака? Би ли сключил такъв?- Good one. Ако обичаш някое човешко същество (в случая жена) и знаеш, че бракът ще я направи щастлива, не би ли го сключил. Аз бих, по милион клиширани прични.
С какво толкова "всеки човек е уникален"?
Audio ergo sum
С какво толкова "всеки човек е уникален"? -като хора не сме толкова униклани. Плашат ни и ни ядосват едни и същи неща, страхуваме се и се радваме по еднакви прични. Човекът е уникален като същество, а не като индивид. Няма друго такова същество, което може да се бори, когато всяка надежда е угаснала, но същевременно да руши всичко, до което се докосва.
*Мислиш ли,че можеш да манипулираш даден човек по някакъв начин?
*Къде се чувстваш най-добре? (у дома,в някой парк,на кафе и т.н)
*Има ли въпрос,който искаш да те питаме,а не сме го направили? ^^
*Има ли въпрос,който би те обидил/засрамил/ядосал/накарал да се почувстваш кофти и да не искаш да отговориш на него? ^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
*Мислиш ли,че можеш да манипулираш даден човек по някакъв начин? - Способен съм да манипулирам Някои хора. Иска се гъвкава личност. Виждам все повече хора, които са прекалено мнителни към новите хора в живота си и тогава е по-трудно.
*Къде се чувстваш най-добре? (у дома,в някой парк,на кафе и т.н) - Навсякъде, къде не се притеснпявам, че някой ме дебне да сбъркам. Най-вече у дома с книга
*Има ли въпрос,който искаш да те питаме,а не сме го направили? - Бях се сетил за един интересен въпрос, ама го забравих.
*Има ли въпрос,който би те обидил/засрамил/ядосал/накарал да се почувстваш кофти и да не искаш да отговориш на него? - Може би ако нацелите сабо място, ще се изнервя или притесня. Съмнява ме това да се случи. Пък аз ще отговоря все някак.
Приканвам към последни въпроси
really...Първоначално написано от ospower
aз си мислех, че деЦкото.
Трудно ли ти беше да се приспособиш в новата ти среда, когато попадна в СУ?
(Раз)Очарова ли се от колегите си?
Къде най-много обичаш да ходиш да се забавляваш?
Мислиш ли, че човек изразява себе си чрез външния вид? Могат ли дрехите да изпращат послания?
Каква музика обичаш?
Най-запомнящо се парти?
С какво може непозната да те впечатли и да ти прикове вниманието?
Трудно ли ти беше да се приспособиш в новата ти среда, когато попадна в СУ? - Аз лесно се адаптирам и мога бързо да намеря среда, в която се чувствам по-добре. Нямах никакви проблеми със новите хора и новата нагласа за учене, но цялата тази бюрокрация още ми лази по нервите и не мога да се справя с нея.
(Раз)Очарова ли се от колегите си? По-скоро се разочаровах. От над 100 човека много малко са изявени личности. Повечето се страхуват от себе си, нямат желание да се забавляват и се взимат много насериозно. Ученическия манталитет все още преобладава и нещата не са зрели, когато трябва да бъдат. Има още много какво да се желае.
Къде най-много обичаш да ходиш да се забавляваш? - На отркирто, сред природата, с много смях, разговори и некоя китара :Д. Рядко се случва и се задоволявам с партита.
Мислиш ли, че човек изразява себе си чрез външния вид? Могат ли дрехите да изпращат послания? - Дрехите след средата на миналия век са започнали да стават много важен елемент от невербалната комуникация. В днешно време никой няма да успее да се наложи, ако не се съобразява с това. Външния вид е най-лесния начин да се приобщиш към някоя група и да заявиш, че си част от нея на всеки, който те вижда. И ние хората като социални животни се съобразяваме с това.
Каква музика обичаш? - Всякаква. Минах тийнейджърството, когато музиката, която слушам, ми помагаше в самопределянето като личност. преди една седмица си бях изтеглил няколко симфонии на Дворжак, вчера слушах само корн, днес съм на джаз, другия месец съм на парти.
Най-запомнящо се парти? - Определено Данди и Юго в масай, този август. Чудесна атмосфера, много познати лица и малко досадници. Много се разбихме и закрих дискотеката. Dj-я пускаше за мен и още 4 души :Д
С какво може непозната да те впечатли и да ти прикове вниманието? - На пръв поглед - Позитивно излъчване и някаква елегантност, искрена усмивка. Ако се стигне до размяна на реплики - изградена личност, липса на подражание, изявена позиция. Такивизи неща.
ще ходиш ли утре на ahmet sendil в карамел-а ;д
ще ходиш ли утре на ahmet sendil в карамел-а ;д - Само да имах пари за храна....
да кажем, че имам средно по левче до края на месеца.
Дали ще ходя...
значи свириш?
Значи свириш? - Не свиря, иначе много по-често щях да имам шанса да се забавлявам така.
Приключвам.
Беше ми приятно да ви отоговарям.
Линк за следващата тема : http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=327034