- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Религия срещу Наука
^ не съм някакъв убер скептик, ако това питаш. имал съм 2 пъти сънища които могат да бъдат определени като пророчески и други мънички случки които могат да бъдат наречни паранормални. просто мисля че за тях има рационално обяснение или са чисто и просто случайност, или аз не съм разбрал нещо и си мисля глупости.
мисля че ако ти кажа нещо за мен ще ти стане интересно(съдейки това от въпроса ти) - следи ме едно число ().
започнах да го виждам притеснително често преди около 3-4 години. реших че си измислям и реших да гледам колко често ще срещна друо, произволно число. оригиналното го срещах доста, доста по-често дори и така. най-фрапиращо беше като играх новия фаллоут и в края на играта като трябваше да се въведе един код за да я завършиш - кода беше въпросното число![]()
та не мога да си обясня защо е така. няма някаква символика (търсил съм много), не си и измислям че го виждам по-често от други числа и явно има "нещо".
и съм склонен да вярвам 3 неща:
1 "някой/нещо" се опитва да ми каже нещо с него
2 измислям си въпреки малкия ми експеимент
3 просто тази комбинация от цифри има голямастатистическа вероятност да се срещне често (има такива числа)
та това е. може да има и нещо паранормално но 99.99% от случите се оказв че е нещо напълно нормално и обикновено/лъжа, а в другия0.01% просто не се знае и това пе прави изначално скептичен към такива неща. предпочитеам да проявя уважение към даден феномен, да го изследвам и тогава да си правя изводи за природата му преди да съм тръгнал д креща гол по улиците и да пищя на непознати да се присъединят към армията на Ксену или да се моля на невидим човек, който намира невероятна наслада (почти цитирам) в миризмата на изгорената сланина която се намира около бъбреците
@gandalfepi4: Айнщайн не е готин пример, бил е религиозен и освен това, когато вярната му теория не му е харесала си е измислил константа и я е променилно сега няма да се впускам в сложни физични обяснения
![]()
Gandalf по рано в споровете между нас бях обяснил че не съм точно Христянин, а по-скоро някакъв теист!
Ако малкото гномче което си лъска бастуна от Статуята на Свободата, може да направи от Хауса Ред и да се получи перфектен баланс между атомите в тази Вселена, така че ни да можем да съществуваме, тогава то може да застане близо до Бог. Има много хипотези за Големия взрив, но мога да ви кажа само, че от нищо не става нещо без Някой да помогне!
Не си мислете, че човека е най-отгоре на пирамидата. Както едни хлебарки са много под нашето ниво, така има и нещо, което е над нас?
Колкото до врачките, аз съм абсолютен скептик и мога да се обоснова!
За зодиите да не говорим, въпреки че те са поддържани от Католическата църква векове наред, кога си се родил не оказва вляние на характера ти. По скоро къде си се родил![]()
^ За какво изобщо е този спор? То темата не е "Бог срещу наука", а "Религия срещу наука". Бог не би следвало да е Той или Тя, а онова нещо, което е вложило частица от себе си, за да даде старт на вселената. Може изобщо да не представлява разум, с който ще се срещнем след смъртта ни. А религии има още от зората на човешката цивилизация защото обществото е имало нужда от закони, които да не изглеждат произволни.![]()
"Удивителният ред във Всемира може да се припише само на едно могъщо и премъдро Същество"
Исак Нютон
Точно това се опитвам да ви кажа. Наричайте го Иисус Христос, Йехова, Мохамед или както си искате!
пич, силно вярвам че си пантеист или някакъв объркан агностик. НЕ е невероятно умно да наричаш нещо което не разбираш и което противоречи на логика и наука, философия и любов И на другите религии както искаш. причината за това е проста:
религията убива и опресира.
има хубави неща в библията, НО има и доста хубави неща в корана (а ние всички знаем за някои неща които правят мюсюлманите нали?) това обаче означава че трябва да вярваш в глупости и да застрашаваш човешки живот и свобода, рано или късно. няма причина да не обичаш хората и да постъпваш морално ей така, от човещина.
че може да има някакво божество, може! никой няма проблеми с това стига да дадеш някакви доказателства за това освен някакво глупаво хрумване. все пак и е доста логично да предположиш че земята е плоска нали? само че докато нямаш доказателства си просто някакво хахо, което се предоверява на собствените си хрумвания и идеи за света
няма нищо лошо в това да виждаш ред и любов във вселената. това е даже похвално в моите очи, но докато нямаш причина не е нормално, уважително или умно да казваш че това божество е избрало да се изрази чрез дивак който изнасилва жена няколко часа след като брутално и мъчително избива родителите ѝ пред нея. ТОВА е причината да не се нарича въпросната причина за която говориш мохамед. има и доста други за йехова или кришна или коцелкоатл и тн и тн
оу и великият нютон освен всичко друго е и вярвал доста живо в алхимията, но това определено не означава че има дори и искрица вярност в нея нали? (ако някой предположи че алхимията е същото като химия ще го фрасна по главата със замразено лайно) освен това мисля и че е бил геоцентрик ама не съм 100% сигурен.
кой какво казал не е от значени, важно е какво ЗНАЕМ и какво сме ДОКАЗАЛИ. 70% ако не и повече от всички религии са за боклука и това е ФАКТ. за сега поне бог не се вижда някъде, ако ти или някой друг изтърси някакви доказателства щее друго нещо но сега всичко което се е обяснявало с "прочети библията" се обяснява от хора с телескопи или колби и ТЕ спасяват живти, лекуват болести, правят нови крайници, строят небостъргачи, дават ти електричество, обличат те и те хранят че и те образоват за да можеш да правиш съяото А НЕ нещо което да иска да му се молиш като и да му целуваш задника
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
@filmimilmi: Последният ти коментар радва.
@kadishona: Нютон е бил пълен гадняр, алхимик и е крал трудовете на други учени. Не искаш да го цитираш.
@gandalfepi4: И ти си гадняр, ама не като Нютон, исках аз да съм първата, която казва това с алхимията.
ХОРА, темата не беше за съществуването на Бога, нищо че си го обсъждате навсякъде този въпрос. Както вече казах, всеки си знае правилния отговор и едва ли някой може да промени мнението на някого...