Ми аз следвам медицина, и от медицинска гледна точка не е особено правилно да се прави анален секс. Колкото по-рядко го правите, толкова по-добре за момичето, ама това да не те плаши. Аз от личен опит честно казано незнам какво да те посаветвам, щото не съм имал гафове. И аз да съм го правил десетина пъти някаде. Верно на момичетата явно повече им харесва отзад. Мен като усещане не ми е кой знае кво, по-скоро самата идея е възбуждаща. Така де клизмата не е задължителна, изобщо даже. С моята приятелка нямаше нито клизма нито нищо като го пробвахме за 1-ви път и всичко си беше наред. Просто се приготви психически 1-вия път... как да се изразя за да не прозвучи просташко... да "поизцапаш шлема" но всичко е в рамките на нормалното. Просто трябва да си доста търпелив, защото вътрешния сфинктер (мускул) на ануса не се контролира по волята на момичето и трябва да мине малко време докато тя се отпусне напълно. В противен случай ще я боли. И то не само 1-вия път. Давайте я по-полека и се забавлявайте и всичко ще е наред. Ако ти пука за нея достатачно, че да не си позволиш да я нараниш малко.. "лайна" няма да ви развалят нито кефа, нито отношенията