.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 70
    Мега фен Аватара на xoxi
    Аз понякога сънувам осъзнато, а понякога не.
    Още от съвсем малка (1-2-3 клас) имам от време на време осъзнато сънуване. Още помня ПЪРВИЯТ осъзнат сън. На сутринта разказвах на всички за това
    Тази нощ също сънувах. Сънувах един значещ много за мен човек.. Всичко беше толкова перфектно, че си казах "аз сънувам".. Тогава казах на този човек, че ако и той сънува същото, нека след като се събуди да ми се обади.. Е не ми се обади, но не това е важното
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    SWASTICA
    За тези, които не могат:

Няма специална техника, която да ви насочи в другата реалност...

Когато сте в сън всичко е някак си нереално, а това трябва да се забелязва... Огледайте се наоколо, забележете детайлите, ще разберете, че няма нищо общо с реалността...

Лягайте И ПОМНЕТЕ, че си лягате, няма как да се озовеш на някакво място, без да си отишъл до него...

Когато нещата са забавени, когато чувствате, че всичко е някак си бавно, размазано или нереално, то вие сте в съня...

Опитайте да си кажете сега, че сънувате. Е? Нищо, нали?

Звука в сънищата също е притъпен, така че, няма да е лошо, ако се вслушате в звука около вас... Мислете си по - често за тази тема, заспете спокойни и не се напрягайте да го правите насила...

И запомнете, всичко зависи от вас.
    B4

Супер фен Аватара на l0lz

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Цитирай Първоначално написано от w0sh
    Цял живот си контролирам сънищата и то без тренинг.

Знаете ли че на вечер сънувате по 5 пъти?

А знаете ли, че първия ви сън е 5 минути, а последния 40?

Няма човек, който не сънува.

Хората помнят от 5-10% от сънищата си.
    психологията как разглежда емоционалните сънища? онези, които ни подсказват нещо за самите нас?
    чувала съм, че ако се събудиш с определено чувство, сънят не е бил просто забавна случва, а послание от собственото подсъзнание. вярно ли е това?
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Фройд казва, че сънищата са манифест на несъзнаваното.

Което ще рече,че когато е отслабен контрола, който оказват Аз-ът и Свръх аз-ът върху То неговите желания стават по-ясни.

Например Фройд твърди, че сънища в които удряме близки всъщност са желание да ги убием и т.н.
    Тая тема е доста обширна, но като цяло всеки сън се смята, че дава на психиката това, което иска.

Ако ти се ядат ябълки, сънуваш ябълки.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Цитирай Първоначално написано от w0sh
    Тая тема е доста обширна, но като цяло всеки сън се смята, че дава на психиката това, което иска.

Ако ти се ядат ябълки, сънуваш ябълки.
    след брутални превпивания сънувам как плувам в някви езера и се хвърлям от водопади.. и пак не мога си утоля жаждата, затова просто си ставам и си сипвам 1 чаша вода.

Мега фен Аватара на Spider4eto
    Имала съм 3-4 такива осъзнати сънища, като в най-хубавият от тях бях в едни парк, и изведнъж си казах "Чакай малко ти сънуваш" и полетях. Беше наистина прекрасно. Като сънувам кошмари, точно преди да се случи нещо лошо с мен, успявам някак да се събудя. И това май си е пак осъзнаване. А само веднъж ми се случи да сънувам нещо, да се събудя и после като заспя, да си продължа съня, който съм сънувала преди малко.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Много интересна тема Аз имам чувството , че почти всеки път като сънувам , се усещам че сънувам.

Веднъж в съня ми ставаха някакви неща - вълшебно фантасмагорични , направо комично абсурдни , и докато учавствам в тях ми се струват като най-нормалното нещо на света. Докато в един момент изведнъж се осъзнавам "Абе какви са тия глупости дето се случват? Сигурно сънувам" И сама усещам абсурда на ситуацията От тогава знам , че усъмня ли се че сънувам , то значи наистина си е така. И често се усещам , но не винаги.

Град
    Пулпудева
    Цитирай Първоначално написано от xoxi
    Тази нощ също сънувах. Сънувах един значещ много за мен човек.. Всичко беше толкова перфектно, че си казах "аз сънувам".. Тогава казах на този човек, че ако и той сънува същото, нека след като се събуди да ми се обади.. Е не ми се обади, но не това е важното
    Четях 1-2 поста над твоя, когато се представих същия сценарии. Ще бъде уникално ако после ми звънне и се окаже, че сме имали общ сън.

Много пъти сякаш осъзнавам, че сънувам, но не се досещам, че мога да контролирам нещата. В почти всички сънища виждам размазано и не умея да тичам (все едно се хлъзгам на лед) и в същия момент осъзнавам, че сънувам, но не ми прави впечатление. Сякаш е ненужен факт, който само ме разсейва от "ролята" ми в съня.

Но имаше веднъж - доста отдавна - когато сънувах, че имам метални кирле. Казах си: "сега ако полетя - това е сън". И когато полетях започнах да оправлявам полета и беше супер, но бързо се събудих. Това беше единствения път, когато съм поемал контрол (и то не особено голям) върху съня си.

Ще пробвам тези методи от статията и дано се получи. :P

П.П. Освен крилете, имах и облекло на Power Ranger Тогава много ги гледах ;д
    И видях, и ето блед кон, и името на яздещия на него беше Смърт, и адът вървеше подире му...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Бдв, теоритично има такова нещо като shared dreaming, ама това е само за хардкор типове

Голям фен Аватара на soulja_girl4e
    Град
    Sofiq :)
    добре, а ако сънищата не са подтиснати емоцции, а знаци от бъдещето? сбъдвали са ми се 4 сънища досега 2-3 седмици след сънуването и след този очевидно странен факт си казах, че мога да пробвам да ги контролирам. преди да заспя си казах, че точно тази вечер ще имам пророчески сън и преди 2 дена той се сбъдна. след като прочетох статията си зададох някои въпроси - мога ли да имам сън, който да е и пророчески, и осъзнат едновременно? ако контролирам съня, а той показва бъдещето, мога да контролирам самото бъдеще? или поне осъзнавайки, че съм в бъдещето, как да разбера повече за времето, мястото и събитието? ако някои има някакъв опит, да каже... тази вечер ще се пробвам с осъзнатия, но ако наистина имам дарба за прочества, много не ми ще да ги обърквам... въпреки че, получи ли се, възможностите са необятни...
    Цитирай Първоначално написано от Riot
    вечния въпрос "Кой съм аз и какво правя под масата"

Град
    На една звиздичка
    Цитирай Първоначално написано от Forest_girl
    Аз нямам намерение да опитвам... Написах и в коментарите там, че нищо не знаем за съня, а вече се опитвате да го контролирате и ми е странно, дори страшно. Не знам де, може би просто аз не го разбирам.
    Съгласен

Макар ми се е случвало това "осъзнато" сънуване

Цитирай Първоначално написано от soulja_girl4e
    добре, а ако сънищата не са подтиснати емоцции, а знаци от бъдещето? сбъдвали са ми се 4 сънища досега 2-3 седмици след сънуването и след този очевидно странен факт си казах, че мога да пробвам да ги контролирам. преди да заспя си казах, че точно тази вечер ще имам пророчески сън и преди 2 дена той се сбъдна. след като прочетох статията си зададох някои въпроси - мога ли да имам сън, който да е и пророчески, и осъзнат едновременно? ако контролирам съня, а той показва бъдещето, мога да контролирам самото бъдеще? или поне осъзнавайки, че съм в бъдещето, как да разбера повече за времето, мястото и събитието? ако някои има някакъв опит, да каже... тази вечер ще се пробвам с осъзнатия, но ако наистина имам дарба за прочества, много не ми ще да ги обърквам... въпреки че, получи ли се, възможностите са необятни...
    Бахти солипсизма
    Audio ergo sum

От няколко дена вече разглеждам и търся информация и случки свързани с осъзнатото сънуване.И докато четох коментарите тук изведнъж осъзнах,че и аз съм имала такъв сън.Някой беше казал,че този тип сън остава в съзнанието.Точно в този момент се сетих,че като малка сънувах доста странен сън,който и до днес не можех да осъзная истина ли е бил или не.Самият сън беше голяма фантазия,но все пак странно истински.Доста често съм се сещала и питала дали е било истина,или не и ако е било истина как е станало,защото дефакто планетите бяха се подредили в редичка пред прозореца на баба ми навръх Сирни заговезни а аз седях и ги гледах Та доколкото си спомням това е единственият ми такъв сън и много искам да имам още такива

Голям фен Аватара на soulja_girl4e
    Град
    Sofiq :)
    Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
    Цитирай Първоначално написано от soulja_girl4e
    Бахти солипсизма
    Whaaat? превод в ефир, моля
    Цитирай Първоначално написано от Riot
    вечния въпрос "Кой съм аз и какво правя под масата"

На мен ми се случвало следобед, когато задрямам, след като си мисля за нещо преди да "заспя", бавно по-бавно се унисисвам и изпадам в много- странно състояние, при което съм полу-заспал, полу-буден.В този момент нещото, за което си мисля, се задълбочава и неусетно се превръща в сън.В същото време мога да отворя очи когато си поискам и фактически така си контролирам съня.

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Абе нз, аз преди да заспя си чета уроците по 1 път, цяла нощ си мисля за тях и на другата сутрин ги знам е така се учи!

(имам чувството че веднъж прочетени ми се запечатват в съзнанието и после си ги сънувам .. нещо от сорта., сложно е не мога да обясня )
    The Spark

Голям фен Аватара на FlowerPower
    Град
    гр. София
    Често се питам на сън дали сънувам... а дори всичко наоколо да е "странно", в някои сънища това не ми прави впечатление.
    Отдавна съм се отказала да си гадая сънищата, но напоследък ми се присънват страхотни идеи за картини,мелодии, сценарии на филми, решение на някой проблем... Много е гот да си спиш и в същото време да се заливаш от полезна информация
    Никога не казвай никога, защото ти се връща.

Смехът е заразен. Бъди преносител!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от vasilkovski
    На мен ми се случвало следобед, когато задрямам, след като си мисля за нещо преди да "заспя", бавно по-бавно се унисисвам и изпадам в много- странно състояние, при което съм полу-заспал, полу-буден.В този момент нещото, за което си мисля, се задълбочава и неусетно се превръща в сън.В същото време мога да отворя очи когато си поискам и фактически така си контролирам съня.
    Това състояние се казва "турия" или още -- алфа състояние.

И аз съм имал такива сънища.
    Като бях по-малък гледах едно филмче, в което героя беше в сън и пред него чудовища и си вика "чакай малко аз сънувам"
    и почна да си вади от джобовете разни оръжия измислени....
    и както и да е една вечер сънувах, че бягам от нещо и си викам "чакай малко, аз сънувам" и започнах да си представям, че в джоба си имам еди си кво - и то се появяваше
    А когато сънувам кошмар и някой иска да ме убие и си викам "това е сън, искам да се събудя" и умишлено се самоубивам и така се будя
    Ще стане малко дълго, но искам и това да разкажа...
    Не знам какво се води, но ето какво ми се случва...
    Примерно стоя си, както съм с отворени очи и гледам в една точка и си представям нещо, примерно как танцувам нещо... И след 2-3 мин аз дирекно си влизам във филма, сичко си е реално, аз си танцувам
    и като премигна и се осъзная какво правя и ми е някво странно

само ведънж съм имал подобно нещо и се старая да не мисля за такива работи, защото адски много се филмирах, страшна работа беше ...

Голям фен Аватара на go71n
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Да, на мен ми се е случвало това 'осъзнато' сънуване.. по-точно спя и сънувам, и по някое време нещо се тресне или гръмне навънка и леееко се събуждам.. разбирам, че до сега съм сънувал и си казвам 'искам пак да продължа там, до където стигнах'.. притварям очи и се връщам отново в онзи свят, където вече осъзнато го разгледам и правя някакви фантасмагорични неща.
    +1

санувам някъв 'готин филм', и ако се събудя пак заспивам да видя кво ше стане доста често обаче после непомня. също ми се е случвало да спя да санувам нещо готино, събудя се и си викам ' на сутринта да го помня ' и като стана само си спомням, че съм искал да го запомня, но от съня нямам спомен ;[
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

women are people too
    sometimes

На мен ми се е случвало както си сънувам нещо кошмар или там нещо стряскащо
    и си казвам в съня споко ве то тва е сън и си го продължавам
    и ми е мноо интересно да гледам някой като спи как се вживява в съня си с разните му мимики и движения :ДД:Д: !!
    На акъл като не сте, с кво от мен сте по - големи???!!

Мега фен
    Хора, вчера четох темата и явно ми е повлияла. Нощес се случи нещо странно със съня ми, но не знам дали е осъзнат филм или съм сънувала, че сънувам осъзнат филм заради темата.
    Вижте сега какъв е филмът : Сънувам си аз, че съм в гората с една приятелка, ама минаваме покрай един дърт педофил, който ни гледаше супер странно. И си побягнахме с все сила, някакви кучета залаяха и тъй. Дотук добре. После сънувах, че съм в някаква зала с ученици, ама тя беше като залите в университетите и тоя същият педофил беше седнал по-нагоре, гледаше ме през цялото време и се усмихваше мазно. И мен много ме беше страх, крещях и т.н., но никой не ми обърна внимание. И аз в съня си рекох "Абе, аз сънувам, сега ще го убия с някакъв препарат в съня си, че да не ми направи нищо". И го убих, даже бях до гроба му в Германия. Дотук ок, може би осъзнат сън? Обаче после, в СЪЩИЯ сън, разказвам на хората как съм предотвратила в съня си да се случи нещо лошо и им разказвам за осъзнатото сънуване и как съм била чела материали за него, как съм щяла да им го пратя по интернет и т.н.?!? Wtf? Ебаси филма, брато. В крайна сметка това осъзнат филм ли е, или просто некви филми в съня?
    Стресирана съм.
    А да, също преди това пак сънувах нещо, ама си казах, че сънувам, и си отворих очите за 1 секунда и после пак ги затворих. Не знам дали наистина е било това или сън в съня, ама беше супер странното.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си