Цитирай Първоначално написано от ElinoOor
Напоследък обаче твърде много хора "са ми на главата". Непрестанно се ангажирам с чуждите проблеми и това започва да ми .. пречи..?
Това се случва на почти всеки понякога... на всеки, който е отдушник за останалите. Наистина е хубаво, когато ти имат доверие и ти споделят проблемите си, а и добиваш някаква гордост, че идват точно при теб. По този начин ти показват, че според тях ти ще дадеш най-умния съвет. Само трябва да се радваш. Когато се извориш да слушаш мрънканията на всички и когато ти писне да ти искат съвети, когато ти се нуждаеш от съвет дори повече от тях, просто слушай и мълчи, не обръщай внимание, съгласявай се, бъди добра, бъди отзивчива, но не се впрягай. Да изживяваш проблемите на всеки не е лесно, дай си почивка. Не се впрягай.
Но пък и не мога да се обвържа поради ред причини,най-малкото защото има хора против тази връзка.
Това би ли ми го обяснила? Освен ако не е майка ти или баща ти, кой друг би ти попречил да тръгнеш с него? Ако е някой приятел и просто иска да те защити от грешка, като истиски приятел ще те остави сама да трупаш опит, да имаш обица на ухото. Ако е някоя приятелка, която също го харесва, ще оставите момчето да си реши дали иска тебе или нея. Ако става въпрос просто за познати, които ей така не искат да ходиш с него просто... това е тъпо. Тъй че не намирам логична причина... ?
Понякога ми идва да тегля една майна на този,който ми се оплаква. На мен самата ми се реве,защото ужасно харесвам този..
Що още не си им теглила майните!? Аз ако бях на твое място до сега да съм им теглила една дълга
Позволява да я раняват и вместо да върне удара още повече се бута между шамарите както се казва.Понякога съм направо болезнено искренна и й казвам неща,които не е тактично да споменавам.
Един съвет - спри да се впрягаш и да мислиш за проблемите на такива хора, защото те НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ. Хората се делят на :
1.наивни, добрички, глуповати и лесни за манипулиране и
2.срещуположния вид /заедно с някои подвидове/.
Ако си наивен цял живот те мачкат и никой не може да ти помогне. Колкото повече някой те мачка, толкова повече му тичаш след гъза и му ближеш подметките. Никой не може да те спаси.

Гледай си живота, когато имаш проблеми гледай само себе си. Не ти казвам да забравиш за всички и всичко, просто не го приемай присърце, това те стресира и за това се чувстваш сякаш всички са се нахвърлили с протегнати ръце, молещи за помощ, а ти самата не знаеш какво да правиш.