.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 79 от общо 79
    Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    ^ Естествено.. Пред характера и самия човек никой не би предпочел друг заради цвета на кожата, зодията или нещо такова..

Цитирай Първоначално написано от DqVoLsKoJeLaNiE
    не ме интересува толкова какъв цвят на кожата е и т.н., интересува ме характера му...много тъпо ще се получи да отрежа някой много готин по характер, приличен на външен вид и що..? ще аз съм лъв, ама той не е овен или няква друга зодия, с която си допадаме... незнам, поне за мен нито едно не важи
    Така трябва да разсъждават умните и ДАЛНОВИДНИ хора. Браво, приятелю!
    Good luck, Bad luck, Luck...

"Аз не отричам никой заради зодията му.. Просто когато някой си каже зодията го свързвам автоматично с някой друг от същата зодия който познавам"

В ТОВА Е ГРЕШКАТАаааа...щото за някои зодии казват, че си падат по секс-извращения, за други, че са умни...,а, ВСЪЩНОСТ, това не зависи от зодията (в кой месец си се родил) или от Източната зодия (в коя година си се родил)...Яки предразсъдъци са това и объркват хората...

"с течение на времето този човек може да се окаже точно обратното"

Ами да! Просто защото качествата му - колко е мил, нормален, умен и пр. не са от зодиите (в кой месец или година е роден),а от ДНК-то (кои са му родителите и прародителите), както и от социалната среда (с какви се движи, в какъв университет ще учи, какво ще работи...)

" това никой не го знае, но като за начало имам едно наум.."

Не трябва да имаш едно на ум. Това е просто месец (нещо измислено от Римляните) или година (нещо, което не съвпада при християни, мюсюлмани и др.), което не ОПРЕДЕЛЯ нищооо...Приказки са това, приказки ...

"Никой не може да претендира, че всички представители на една зодия са еднакви, напротив.. Някои имат сходни характеристики, други пък са много различни.."

Ами да. Същото е и при РАСИТЕ - някои черни са престъпници, а други са учени.
    Същото е и при годините - някои на 15 са в университета, а други не ходят на даскало.
    Същото е и при зодиите...
    Това е истината, приятелко...аз с годините се убедих. Иначе като бях на 8-9 и аз много се кефех на зодии и бях горд, че съм скорпион и то не просто скорпион, а БЯЛ, ОКТОМВРИЙСКИ СКОРПИОН ...За забавление става, ама за сериозен подход - не. Слушай батко си

"Аз не казвам, че се държа зле с турците, просто ги отбягвам.. Не че много ми се е налагало да общувам с тях.. Познавам момче което е мюсюлманин и наистина е много добър, и умен, и възпитан.. НЕ очаквам някой като каже, че е турчин да извади брадвата и да ми отсече главата, но просто не искам да имам общо с тях.. Общуване и т.н. "здравей-здрасти" ок, но нищо повече.. "

Ами то по тая логика аз не трябва да общувам с италианците, щото имат мафия и щото са потомци на едни от най-масовите убийци и завоеватели - римляните Ама ти си знаеш. Аз не съм турчин, де. Само да кажа, щото една сладурка ме беше помислила за турчин, само щото съм писал на едно място на турски. А аз пиша и на китайски, ама не ме мислят за китаец

Re: Предразсъдъци и ненавистничество в любовта

Цитирай Първоначално написано от gir
    Искам да запозная хората, които се интересуват от теория на любовта за някои често-срещащи се предразсъдъци под формите на ненавистничество в любовта (някои са отдавна утвърдени, други съм въвел аз, което ще се бъде упоменато).

1. Расизъм

"Мъ нидей тъка, мамъ, тоя цръния нйегър, аку го види баща ти шъ гу заколи въ!"

Няма значение дали негърът е певецът DMX, президентът на САЩ - Обама, някой студент от Замбия по медицина. Негър е и точка. Друга раса. Не става. Ние сме бели (макар, че в Северна Европа често ни бъркат с турци, араби, иранци, щото те пък са съвсем бели и ги хваща рака на кожата в отрицателно време) и щом сме бели не може да се даваме на черни.

(В ИНТЕРЕСН НА ИСТИНАТА РАСИЗЪМ ИМА И ПРИ ЧЕРНИТЕ, НЯКОИ ОТ КОИТО НЕ СИ ДАВАТ ДЕЦАТА ДА СЕ ЖЕНЯТ ЗА "ОДРАНИ КОТКИ" като белите и пр.)

2. Колоризъм

"Глей сигЪ! Онзи бйеши нйегър, ъмъ туоз пък приличъ нъ цигънин ве мамъ! Како шъ кажът съседити, куит съ уженихъ бели?"

Същата работа като расизма, но още по-прецизна. Т.е. за любов и брак не става не само някой черен или жълт, но и всякакви с малко по-светла или по-тъмна кожа. Трябва да е еди-колкок си бял или еди-колко си черен...Сложна работа...

3. Лингвицизъм

"Мъ той ни гувуори пу нашйенски! Шъ му съ смейът!"

Т.е. всеки, който не говори или не му е майчин език "Нашият, най-велик, Космически, Великопено-красив и Точен език" не става!

ЛЮБИМ ВЪПРОС : КАКЪВ ТИ Е МАТЕРНИЯ ЕЗИК?

4. Зодизъм (мое въведение)

"Ти си РАК, маминуту! Тоз как пък мужа дъ съ случи УВЙЕН?!!! Ти си воднъ зодийъъъъ! Той - огнйенъ! Ми вий шъ си прибийти ут бой въ мамъъъъ! Шъ си търсиш само СКУРПИОН, ъмъ бял, уктумврийски! Или у краен случъй - РИБЪ!"

Имах и случай в чужбина:

"Аз съм "петел", а ти си "заек"...сигурно затова не се разбираме /а ние не се разбирахме, щото искаше да хойка с други мъже/...Аз преди , в чатовете, само като видя, че някой е "заек" и веднага спирам да си чатя с него!"

Т.е., ако някой е различна зодия (без значение източна, западна и пр.), това директно го прави аутсайдер в религиозното съзнание на зодиста/зодистката.

Любим въпрос: ТИ КОЯ ЗОДИЯ СИ? /В ГОДИНАТА НА КОЕ ЖИВОТНО СИ РОДЕН?/

5.Ейджизъм

"Мъ как муожи дъ съ излагъш тъй ваааа? Туоз многу малък зъ тйеби!"

Друг вариант:

"Мъ нидей тъка, дйе! Туоз пък многу гулям!"

Има и трети:

"Ъмъ как тъй шъ сти нъ идни и същи гудини сигъ?! Ни съ излагъй въ! СЕКИ ЗНАЙ, ЧИ МЪЖЪ ТРЯБЪ ДЪЙ ПУНЬЕ ДЙЕСИТ ГУДИНИ ПО-ГУЛЯМ УТ ТЙЕБИ!"

Т.е. това са хора, които ходят със сметалото и елката в мозъка си и първият им въпрос е на колко е години. Предварително са си намислили някакъв идеал и някаква граница - примерно, че момичето трябва да е до 20 иначе е "стара" или пък, че трябва да е връстничка ("за да сме на един акъл") или пък, че разликата трябва да е НАЙ-МН ОГО 5 години (ако е повече, ще се отровим )
    Не си дават никаква сметка, че с годините съотношението се изравнява и, че съвместния живот нагажда евентуалните разлики!

Любим въпрос: ТИ НА КОЛКО СИ ГОДИНИ?

6.Шовинизъм и ултра-национализъм

"Ний сми бългъри (респ. турци, анголци, башкири, баски) и н и могъ дъ тъ разбиръ що искъш дъ предъдйеш пъметтъ нъ тйез дет умряхъ зъръд нас!?"

Т.е., ако някой не е българин, без значение дали е татарин или мексиканец, няма да стане работа. Всеки знае, че българите са най-добричките, най-чистичките, най-хубавите, най-интелигетните и най-великите, великолепни хора. Всичко останало "от нас се е учило" и е "мангал" или "пидираси", следователно ако не е българин - не може и няма да може.

Любим въпрос - ТИ СИ БЪЛГАРИН , НАЛИ?

7. Кастизъм, Класизъм

"Ни муожи мамъ, ни можиии! Ний имамИ двайси дйекъръ лузя, 50 кукуошки, 3 крави, едно мули и карами джип "Чируоки", а тоз къкъй тъкъв бйедин? И съ прай нъ умин, писъл бил стихутвурйенийъ и бил студйент пу мидицинъ! И кво ут туй? Ни сме ут идин сой с нйегу!"

Ако ние сме богати, а той е беден - не става. Ако ние сме прости, а той има такива "вредни навици" като ходене по изложби, четене на книги и писане на поезия (вместо да се знимава с нещо по-така като слушане на новата чалга или препродаване на трактор за пари!), то не може да се събираш с него!
    Или пък - "Ама аз съм рапър, а тя е ему, да не съм луд с тая, уе?!"

8. Религиозна нетолерантност

"ИИииииииии, мъ нъли шъ идиш у адъ, аку съ събирйеш с будис мъ, мамъ! Страх ут буогъ ич ли нямъш!"

Даже и да не са много вярващи, религиозните фанатици не дават люб ов между хора, които не са приели тяхната вяра.

Любим въпрос - ВЯРВАШ ЛИ В БОГ? (често придружено с маняшки поглед)

...
    Като всеки съзнателен учен искам да се корегирам. Внасям следната редакция:
    Редакция-послепис от 19.04.2010 г.

Случайно попаднах на английското понятие Zodiacism, което е употребено години преди да въведа българското ЗОДИЗЪМ. Ето защо не мога да се считам за първооткривател на въпросното понятие, а, най-много, за негов преоткривател, на български език.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си