Цитирай Първоначално написано от xPafx
Е добре де,постваш я темата и кво?!
Мислиш,че ние,всички ние не знаем това..?!
Всеки по един или дрруг начин се е сблъсквал с нехаресването на родителите ни спрямо половинките ни,било то заради цвят на кожата,акцент,религия,раса или прочие.. Но в крайна сметка,дали един подител наистина може да контролира любовния живот на детето си..е да,ако си някоя пикла на 14-15,която дейста само за момента и не мисли за нищо друго,да могат,но ако си зрял човек..или още повече ако имаш годините,за да вземаш напълно самостоятелно решенията за живота си,дали родителите ти могат да ти казват с кого да живееш,кой да обичаш и от кого да имаш деца..Искат или не,рано или късно се премиряват,защото си им дете и не искат да те загубят..
Тук не си прав/а. 90 % и отгоре от хората тук съм сигурна, че никога не са имали връзка с хора от различна раса, различен етнос, различно семейно положение и пари, точно заради изброените от gir причини. Дискриминация, дискриминиция, дискриминация.
По въпроса за расата - мене това изобщо не ме бърка. Арабин, негър /ооо , обичам негрите!!!/ , турчин, австралиец, сумалиец, все едно, важното е да е УМЕН, ВЪЗПИТАН, КРАСИВ. Само за циганин бих се замислила, защото имам опасенията, че ще ме продаде за около 20 000 лв, ако ми вземат толкова де. Не че искам да проявявам расизъм, ама общата маса цигани са си... цигани. Това че не са образовани и че са крадливи е отделен въпрос и няма общо. Проблемът е, че просто откакто народът е съществувал той е предавал завета от баща на син и от дядо на внук, че търговията с булки и олесняването на кражбата чрез рязането на палците си е стремеж към ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ.
По въпроса за парите - пак не ме бърка. Първо, на моите години изобщо не ме интересува колко пари има, защото нито искам гаджето ми да ме издържа, нито имаме дете, че да очаквам от него подкрепа като съпруг. Е, когато пораства човек мисли и за семейство, тъй че винаги гледа и доходите, ама не ми е сега момента. И второ, парите наистина не са най-важното, защото когато искаш пари ИЗКАРАЙ СИ ГИ САМ, смотан, ясно?
За лингвицизма - не съм виждала да пренебрегват някого само защото не говорил по "нашенски" Но сигурно има. Всякакви селяндури има. /Да подчертая, че казвам селяндури, а не селяни!/ Въпреки това, смятам че това се застъпва с дискриминацията, свързана с местоживеенето. "Той/тя не е от нащо село, тъй че той/тя не е човек."
За религиозната нетолерантност - аз не съм вярваща и съм далече от религиозната нетолерантност. Но дори и да бях религиозна, не вярвам да бях толкова фанатична. Но, тук идва едно голямо НО, има религии, между които е трудно да има съжителство. Защото от религията следва културата, възпитанието, морала, съвестта и принципите на един човек. Да вземем за пример мюсюлманите - нямам нищо против тях, но е трудно да бъдеш с такъв човек. Те имат толкова правила за непорочност и изобщо за начин на живот, че чак си мислиш дали не сте от различни планети.

Исках да кажа само, че ако един индивид е интелигентен това че е негър или селянин не му пречи да бъде човек.