Волен ми е противен. Толкова по тоя въпрос. Нося отговорност за собствените си действия.
Под България за българите имам предвид че ВСЕКИ който иска да живее тук ЩЕ се съобразява с НАШИТЕ обичаи и правила в държавата. А именно че тук живеят БЪЛГАРИ и се говори на БЪЛГАРСКИ. Може и да знам 10 езика освен българския, но не съм длъжен да говоря на друг език където и да е. Познай защо - защото съм в България. Това първото.
Щом си решил да живееш в дадена държава за постоянно - смени си гражданството с текущото в страната. А именно - ако си в България, ставаш българин, ако си в Англия - Англичанин. Ако си в Нигерия - нигериец. А по националност си оставаш, негър, индианец, инуит, азиатец и пр.
Нали и тук хващаш нишката?
Ако се чудиш в каква връзка го казвам - няма да проявя уважение към човек, който не уважава моята страна и моя начин на живот. Нямам против да дойде, азиатец, афроамериканец, инуит ако щеш стига да говори на български разбираемо, и ако живее тук - да има българско гражданство. Обясних вече защо.
Ако се чудиш защо - когато аз отида в Америка да речем и заговоря на български трябва ли да обвиня всички че не ме разбират и са нетолерантни към мен?
На теория идеята ти за гените е окей, обаче на практика усещаш ли се какво значи? Че всичките германци са били преки роднини и затова им е трябва не-ариец.
Казваш че сме смесена кръв още отпреди да има България. Така е. Обаче айде сега ми кажи кой е тракиец, кой е славянин и кой е прабългарин? Не можеш нали? Защото трите нации са се смесили по разни причини, смесили са и обичаите си и се е образувала нова народност - българите.
А може да имаш и японска кръв в себе си, това не е проблема. Роден ли си в България? На личната ти карта пише ли че си българин? Чувстваш ли се българин? Ако да - значи пробелми няма
Пробелма е следния - да дойде арабина тук в България, да започне да ми пелтечи на арабски и да очаква да се съобразявам с него.
Нека въведа всичките тия неща в прост пример.
Да кажем че дъщеря ми(каквато още нямам) се среща с румънец. Ако нашия човек знае български и живее тук запостоянно, не е прекалено голям(приблизително 5 години разлика) и има българско гражданство - всечко е точно. Ако живее в Румъния а тук идва за определен период - ми хубаво. Ако дъщеря ми иска да замине с него в Румъния - ще се уверя че тя ще знае поне малко румънски, и ще се уверя че нашия ще уважава и ще се съобразява с нейното потекло.
Капиш?
gir - колко пъти да повтарям че човек НЕ е роб на чувствата си и МОЖЕ да избира в кого да се влюби и в кого не. Ако се поровиш малко из постовете ми ще разбереш защо смятам така. Така че тук издишаш
Не можеш да конролираш възрастта си, не можеш да контролираш националността си обаче принадлежността си можеш. А говори повече от лошо ако се занимаваш с момиче, която е приблизително 10+ години по-малка от теб. Примерно. Сети се сам защо.
И все си мисля че идеята на темата беше друга. Не да си развиваме теории за пространствено-времевия континиум да изразим мнението по дадената идея. В случая моето мнение е отрицателно и обясних защо.
Проблем ли е да уважите моето мнение и ако няма с какво да контрирате или да добавите просто да замълчите? Както аз уважвам Вашето, колкото и грешно да е за мен и не се обаждам там където нямам какво да кажа, така ще е добре и вие да уважите моето. Нали?
Изобщо не споменавам да приемете нищо. Да отбележа само.
Такива неща
Едит: 3500 поста
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House