Тъй като всички сте запознати с цялостната история за Иисус Христос мисля,че не е нужно да я повтарям. Но искам да ви представя другата материя на тази дискусия World of Warcraft.

Toва е кратко описание на една от най-играните масови онлайн роулплей игри – World of Warcraft.Както самото име си показва това е не просто игра,а цял СВЯТ – свят на приключения и войни между нарисувани човечета,които могат да танцуват,ядaт,пият,спят (не,че им трябва де :P ) и други подобни човешки действия.Сигурно е известно на някои,че в тази игра има разлика само между класовете и расите.Може да си немъртъв (undead) ,но въпреки това да „лекуваш“ (heal) раните на своят приятел/арена партньор/играч от твоята фракция . Също може да си мижав гном (не,че ги обиждам нещо де ) но да владееш великите бойни изкуства присъщи на един войн (warrior) и в двете си ръце да носиш два тежки,колкото теб меча/брадви/пики.

Ta да преминем към самия въпрос , не забелязвате ли огромната прилика между Иисус и така наречения индивид - шаман. Ако не сега ще ви изложа моите тези ,а вие ще можете да ги критикувате или приемате.

1.Шаманът е класът,който има най-много привърженици след retardins (паладините a.k.a. хората с черни роби a.k.a. сектантите).
2.Всеки знае известната история , откъдето идва репликата "Лазаре,стани!" , но някой от вас дали се е замислял защо Иисус не е правил постояно,така ще помага на хората и всички ще го обичат.След дълги часове мислене върху този въпрос аз стигнах до отговора.. Просто не винаги е имал мана,защото мисля,че е спеквал на enhancement. (Маната му трябва за Ancestral Spirit (вж. Thottbot))
3.Ако не бяхте чували за по-горния пример...разбираемо е,но ако не сте чували за Възкресение Христово - е сега ще ви кажа,че сте доста изостанали и най-добре отворете Уикипедията. А за останалите-запознати с историята и някога питали се защо Иисус е възкръснал чак на 3тия ден - ще им отоговря . Reincarnation'a има cooldown от 30 мин. , което в реалния свят е 3 дена.

Ето това са прилики между Иисус и shaman'а ,които не могат да бъдат пренебрегвани!