- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиада-трети кръг
Днес се чудех-когато минеш на национален кръг по някоя олимпиада(ако има значение по език)..наистина ли трябва да си с класния си..смисъл като придружител ли ..нещо такова ми каза едно момиче,но не разбирам смисъла.
Най- често наградите какви са за победителите?
И вярно ли е , че винаги печелили софиянци(честно казано не съм склонна да вярвам, че заради града печелят, но все пак)
знам, че темата и въпросите ми се безкрайно глупави..но никой не може да ми отговори![]()
![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
На третия кръг се отива с преподавателя по дадения предмет. Наградата за най-добрите е включване в отбор за международно състезание.
А защо се ходи с преподавателя?
Ако реша за себе си, мога ли да остана още 2-3 дни в София..или трябва да се върна с преподавателя?
Иска ми се 2 дни да поразгледам тая София, толкова рядко ходя там..почти нищо не си спомням..и това ще е шанс да видя![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Вие там няма да си стоите в хотела. Буквално няма да се спрете на едно място. Прекрасно е!
А относно наградите - специално за език не знам, но има и предметни.![]()
Аз веднъж бях по математика..... миналата година на национално и примерно за тея 7 клас дето ся и за 12 наградата беше Висше учебно заведение по избор.. естествено не абсолютно всички но списъка си беше доста дълъг... Примерно приятел беше 12 клас тогава и ходи по техническо на националното наградата за първите 10 (тука ще ви излъжа не съм сигурен ) Беше технически университет по избор .. Абсолютно всички Строителен и останалите не ги знам ...
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"
По език, ако си 12 клас получаваш правото да използваш оценката от олимпиадата, вместо да държиш изпит по езика в университета (за първите 10), а ако си насъбрала най-мнго точки от всики получаваш правото без приемни изпити да учиш в МГУ или МГТУ (става дума за руски език) или някой друг елитен чужд университет на разноски на държавата. Естествено, не за всички специалности, но са доста вариантите.
Освен това по-малките пък получават месечна стипендия, която си е доста прилична и по-висока от стандартната държавна стипендия.