Цитирай Първоначално написано от kykyto
Бих желал да получа мнение за учиелите от "Елитните" гимназии.
Тъй като нашата гимназия се води "елитна" с удоволствие ще ти отговоря.
Значи днешната представа за добър учител, няма нищо общо с представата от миналите времена.
Ако тогава добър учител е бил този, който е строг и може да контролира цял един клас, то сега този учител ще бъде наречен с не много красиви прилагателно, но като цяло всичко ще го мислят за "комплексиран, зъл дъртак" (това всичко съм го видяла с очите си)
Аз тази година изучавам само няколко предмета, за това ще говоря за учителите, които познавам.
Всеки учител е добър учител. Знае как да предаде урока си, знае как да ти обясни, знае как да те накара да се интересуваш от предмета, дори преди това да ти е бил най-омразният. (Това го казвам, защото аз преди бях кръгла 0 по математика, а сега дори си решавам в нас задачи... ей така за удоволствие) Всеки учител е готов да остане с теб след часовете, ако имаш въпроси или искаш да говориш с него за нещо. Готов е да дойде и преди часовете, ако пожелаеш.
В по-голяма част от учителите цари едно приятелско чувство. В часовете имаш чувството, че си в приятна компания. Уроците са просто един разговор, който преминава гладко и незнайно как, ти запомняш всичко.
Това не е просто училище. Тук всеки учител е готов да защити интересите ти и да ти помогне, дори това да му коства собственото време и въпросите ти да нямат нищо общо с учебният материал.
В началото на годината, класната ни каза, че в тази гимназия всички са като едно голямо семейство. В началото аз лично се разсмях, но сега виждам колко ПРАВА е тя.

За мен това са перфектни учители.
В часовете не се шуми, всички слушат, всички разбират.
Знаеш, че можеш да говориш с учителят за всичко. Можеш да го питаш нещо, без да рискуваш, че ще бъдеш овикан. Имаш му доверие !!