Мисля, че няма смисъл да давам информация за всички мои учители. Гимназията ми се води елитна за това си позволявам да напиша нещичко. Имаме много учители, които наистина си разбират от предметите, но проблема е там, че нямат подход към децата. Ще изкометирам само 3ма учители от моето училище:
Английски език - учителката много знае, на много места е ходила и наистина си разбира от предмета, но според мен, това че знае много не й дава правото в часовете си да изразява самочувствието си. Вярно, че има покритие, но това просто не е начинът. Плюс това 2ките не са стимул за учениците, нито пък повишаването на тон.
Математика - учителката отново разбира много от предмета си. Тя е от старата генерация (така да се изразя) и наистина е добър педагог. През ръцете й са минали хиляди ученици и поне половината от тях дължат на нея успеха си в живота. Не харесвам това, че обича да пише слаби оценки. Също така не одобрявам, че ни дава стимул, дава ни задачи за решаване и не ни дава време.
Философия- това е един от най-точните учители. И той си има трески за дялане естествено, но искам да кажа, че също си разбира от предмета (освен това знае няколко езика и преподава и по история). Най-много в него ми харесва, че не иска да ни покаже колко не знаем, а да изчерпа от нас всичко, което сме успяли да научим или прочетем. Това е един много точен подход според мен.