Здравейте![]()
Та проблема ми е,че като ям сладко или пия студено или топло и зъбите ми изтръпват и имам една много гадна болка на няколко зъба.Ходих миналата година при зъболекарката ми,и й обясних кво ми е,а тя ми каза,че нищо ми нямало.Да ама аз вече не мога да ги търпя,при всяко хапване на нещо сладко или вода,и ми става така,някой имал ли е същия проблем,и ако можете да ми препоръчате паста за зъби за чувствителни зъби(Сенсодин или Лакалут-дали помагат?).
Мойте не са много чувствителни, но по някой път и на мен ми изтръпват. Иначе Лакалут ползваше майка ми доста време и беше доволна. Имаше разлика.
и аз съм така .. когато пия студена вода или някаква топла напитка .. ужасно е..на мен не ми помагат пасти за зъби .. нз ..
smile-it's the second best thing you do with your lips
ако е на няколко зъба или имаш кариеси или просто са по - чувствителни
и моите зъби са така,смених всички пасти, които са за чувствителни зъби,но не помагат![]()
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
Аз съм така .. Като ям нещо сладко и след това пия вода или друга напитка и ме пронизва една ужасна болка .. и зъбите ми изтръпват.Преди ден-два ходих на зъболекар и между другото й споменах за това .. Тя ми каза че е от възраста и просто минавам през период на чувствителност на венци и зъби .. Каза още че пастите за зъби няма да помогнат ,, просто да чакам да ми мине .. Нищо не може да се направи!
Първоначално написано от Molzinka
To infinity and beyond.
Възможно е проблемът да е много по-сериозен от чувствителни зъби. Отиди да се прегледаш при някой друг, възможно е да имаш проблеми с нервите на въбите.
Let the psycho plays with you...
Ще пробвам с някоя паста,пък дано да ми минат. И дано както каза daru6a1,да е така и само да са чувствителни временно![]()
Първо пробваш с Лакалут за чувствителни зъби/венци ако не мине отиваш на зъболекар.
Мда, и аз бях така и все отлагах, отлагах...накрая - пулпит.
Не знам вече кой месец ходя на зъболекар..
Не се занимавай с пасти, иди при друг зъболекар ако трябва.
^Тва пулпит кво беше?Първоначално написано от Goddess
![]()
Когато кариеса е стигнал до нерва и трябва да го вадят. ;]
И аз така отглах..и ноември месец отидох на зъболекар. Излезе, че костта ми била засегната дори. И както и да е.. за 200лв. няма вече никакви проблеми![]()
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
Както казах - много неграмотност в обществото що се отнася до здравната тематика. Тази свръхчувствителност на зъбите се получава от.......
Имаме зъбни слоеве: емайл, дентит, пулпа...другото е пародонт (венци)
Интересува ни пулпата (нервите)
Кариесът пробива емайла и когато се хване на време е лечим, после стига до дентита (бледожълтеникав на цвят, някои хора с тънък емайл или с изхабен, имат по - жълти зъби, те хващат кариес по - лесно и образуването на кариеса става по - бързо, защото фактически им липсва един слой от зъба)
Ако не се лекува бактерията стига до пулпата, където вече започва чувствителността, тъй като това е живата част от зъба.
Много често зъболякарят не може да го види, защото кариеса се изявява в зъба, а не като норнален кариес с тъмна точка. Затова се правят ренгенови снимки като профилактика.
Краен вариант е умътвяването на зъба, запълването на каналите, обличането на зъба в коронка, тъй като той е мъртъв и няма кръвоснабдяване след време ще започне да се изхабява и накрая може да се стигне до деформация на захапката, травма на костта поради натиска от дъвчене с непълноценния зъб, образуване на периодонтит, граноломи и кисти.... рецесия на пародонта и загуба на зъби...
прегледи на 3 месеца
почистване с ултразвук на 6 месеца
ренгенови снимки веднъж годишно
100% хигиена (аз ползвам електрическа четка оral B), конци за зъби и билкови пасти, може да си мажете зъбите и с флорни гелове.
Аз като пия много студено ме болят леко предните 2 зъба отгоре...а и зависи какво съм пил преди това ако е било топло боли повече,ако е студено по малко.Тфа ми е от много време,иначе си ходя на зъболекар 2-3 пъти в годината.
Тренирай като дявол, за да видиш рая.
Силните намират решение , слабите зобат!!!