5 октомври. Днес започна моят живот. Моите родители още не знаят за това. Аз съм момиченце, ще имам светли коси и сини очи. Всичко вече е определено, даже това, че ще обичам много цветята.
19 октомври. Някой мислят, че аз все още не съм човек. Но аз съм истински човек, така както малката трохичка хляб е все пак хляб. Мама я има и мен ме има.
25 октомври. Днес моето сърце започна да бие. След година ще се науча да се смея, а после и да говоря. И зная, че моята първа дума ще бъде "мамо".
2 ноември. Всеки ден раста по-малко. Ръчичките и краченцата ми започват да се оформят.
12 ноември. Започнаха да ми се оформят пръстчетата - колко е смешно, толкова са малки. Ще мога с тях да галя косите на мама.
20 ноември. Днес доктора каза на мама, че аз живея тук, точно под нейното сърце.
Как ли се чувства сега? Сигурно е щастлива.
23 ноември. Мама и тати сигурно вече мислят как да се казвам.
10 декември. Вече ми расте косичка, тя е гладка, светла и блестяща.
13 декември. Вече виждам малко. Когато мама ме роди, света ще бъде пълен със слънчевата светлина и с най-различни цветове.
24 декември. Интересно, дали мама чува тихото биене на моето сърце? То бие толкова леко. Ти ще имаш здрава, малка дъщеричка, мамо!