- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Часът на Земята
И все пак е факт, че потреблението рязко е паднало и т.н., даваха го по Новините, само дето не помня с колко точно.Първоначално написано от Raybeez
Ако поне веднъж на месец се прави Час на Земята и то мащабно, има голям шанс да си спестим урановата руда и т.н.
Специално аз не спазих този час, защото пак забравих, но идеята е добра.
И вместо да гледаме негативно и винаги 1вото нещо, за което се сещаме, да е лицемерието на хората, можем да погледнем от друг ъгъл - много хора, като мен например, ще си дадат сметка, че като не си изгасят компютрите по цели нощи, хабят ресурси. Нали трябва да се мисли в перспектива..
След тоя ден нататък аз лично станах една идея по-съвестен човек - оня ден даже казах на сестра ми да не си оставя ПЦто да работи цяла вечер, защото не само че излъчва радиация, но и хаби ресурси. И си дадох сметка, че всеки може да започне с една такава малка промяна - има смисъл. Сега, колко хора ще прегърнат идеята, е друг въпрос, но Часът на Земята може да служи като напомняне.
Чисто математически ако някой ползва компютъра си всеки ден 2 часа, то ще е по-икономично машината му да работи всеки ден за по 2 часа, а да не е включен нон-стоп и дефакто да работи 24/7. Просто пример, а това важи и за крушките.