Кака ми и мъжът й също са Близнаци (тя) и Скорпион (той). Разбират се добре.

Честно да ти кажа, аз те разбирам много добре и имам същите опасения за връзката си. Моята също е над 5 години, първата и за двама ни, но бяхме на по 19 като я започнахме. Рутината и навикът си казват думата. Няма да споря, че е така. Но има други по-стойностни и важни неща в такава дълга връзка, които краткият романс не може да даде.
Мнението ми е, че просто прекалено рано си се обвързал - на 15 със сериозна връзка, на 18 живеете заедно. Да, макар че сте от много време заедно, вие сте прекалено млади за подобно обвързване. А с времето нещата неминуемо се задълбочават.
Вариантите ти общо взето са 2 - да гониш дивото или да стоиш при питомното. Ако не си уверен в чувствата на твоята колежка, ако тя търси само секс, а ти повече, ако искаш друга дългосрочна връзка, по-добре стой при половинката си. Ако и за теб нещата са просто на ниво привличане и харесване, а усещаш, че настоящата ти връзка е...рутинна и скучна, тогава просто я прекрати.
Решението трябва да вземеш ти и да решиш кое искаш - сигрност, обич, разбиране, обвързване или непознатото, вълнуващото, дивото, предизвикателството.
Друг е въпросът ако не чувстваш обич/любов към половинката си. Тогава не си струва да се поддържа никоя връзка.
Преди години и аз бях в подобна делема. Избрах да остана с приятеля си, а не да се впускам в нещо непознато. Не сбърках и не съжалявам ни най-малко.