- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ВЕЛИКДЕН!
Първоначално написано от hamilcar
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
И мен.Първоначално написано от ScionOfStorm
Иначе празника за мен са яйцата. Не се вживявам във Възкресението на Спасителя и т.н.
Просто не ме бива да съм религиозна.
[/b] 1 - да,още от четвъртък.Първоначално написано от SWASTIKA
2-хм,за ден към - 7,8 (мин година)
3-не,студено ми е.
4-зачитам празника,хубав е.
5-радвам се,че ще има почивка и че ще има към 2-3 празника хаха и много ядене най-вече
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб![]()
Айде, честит ви праззникк.
Иначе яйцата ги боядисвахме в събота. Не знам колко ми е рекордът, може би 4-5. На църква няма да се ходи. Празника е много хубавв и се радвам, че дойде. Ей сега се трепахме с яйцата ии на мене ми го счупи брат ми.Иии радвам се и за двете неща.
"Идваме от нищото и в нищото ще отидем. Какво е животът? Той е светлината на светулката през нощта, диханието на бизона през зимата. Малка сянка, която се прокрадва през тревата и се изгубва със залеза."
Тая година нито обикалях, нито яйцата успях да боядисам. И все пак зачитам празника, свързвам го все с хубави неща – слънце, свобода, величие и така нататък.
Нещо се чувствам малко грешна и се радвам, че утре най-накрая ще ида на църква и ще се помоля за себе си и близките си.
Христос Воскресе!!!
Христос Воскресе, драги съфорумници! Бях на църква тази вечер и съм адски разочарована. Явно в градовете ритуала на този празник е пародия. Той попа хванал микрофона и си пее, пък който иска да си обикаля, ако му е кеф, разбира се.
Аз тези официални празници, които по принцип се водят много важни, и всички ги чакат, не ги празнувам... всъщност...(с изключение на Коледа, там аз си имам причини, и си знам защо)
Иначе много обичам това време на година - ваканцийка, почивка, повече свободно време за мен и за любимите хора, а и времето е супер яко.
А яйца не обичам, но помня, че като се чукахме, винаги побеждавах.![]()
За сефте не боядисвах яйца...
Баба постоянно си маже шоколад върху козунака и повтаря "същински кроасан" ...
На Великден най се кефя на агнешкото. Много, много вкусно! Макар че вчера избързах и хапнах малко. Днес закусих с агнешко.Малко свърши, де, та сега вечерта ще отскоча до баба и дядо за още агнешко.
![]()
Отскочих и до църквата снощи. Беше приятно. И времето, и обстановката. Имаше много познати, свещите постоянно гаснеха и си палехме взаимно, разходихме се и после пихме по чаша вино и се прибрахме.
Още не съм се чукала с никой.![]()
Почти станах бияч. Всички изпочупих, без последния човек, с който се чукнах. Всъщност и него счупих, но само от едната страна, и после той ме би. Имам една "рана", както се изразявам аз.![]()
Тая година са ми боядисани много красиво яйцата.
Ми, много хубави ми станаха яйцата, почти нямат конкуренция, като изключим бабините, защото тя ги прави с разни мрежички, листенца, бе старае се жената. От около 2 дни го карам само на козунаци и яйца, още не са ми омръзнали, въпреки че ги ям в промишлени количества, явно наваксвам за миналата година.![]()
На църква не ходих, просто нямам желание, не съм и особено(да не кажа никак) религиозна. Всъщност, само веднъж съм ходила да обикалям църква и то, когато бях по-малка.
Имах супер якото жълто яйце, което беше борец до едно време, после баща ми ми го счупи. След това с бореца си ми счупиха поне 5 яйца, супер разочарована бях.![]()
Определено тази година съм(бях) по-ентусиазирана, отколкото предните.![]()