- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Революцията в Киргизстан
Как ще коментирате събитията в бившата съветска република? Защо повечето наши медии мълчаха вчера по въпроса като това беше основната новина на деня в света? Русия и САЩ имат бази там, ще се намесят ли в конфликта?
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Русия би се намесила, само ако я помолят. САЩ обаче може и да се намеси и по негово усмотрение, но може и да не се намеси предвид, че там има и бази на друга страна.
Освен това не е в интерес на Русия да се меси, защото досегашното правителство беше про западно, а опозицията която взе властта е про руска. Освен това армията на Таджикистан, която вече е на страната на бонтуващите се, не е армията на Ирак, Афганитан или някоя друга страна от района и би могла да им създаде големи ядове и на двете страни. Освен това битката вече е загубена за президента, под негов контол са само две области, в които има цвилни свои привърженици, достатъчно е да пратят армията там, за да го свалят и него.
Освен това, аз поощтрявам действията на таджикистанците, правителството и президента наистина работеха против държавата.
И САЩ, и Русия си гледат геополитическите интереси, разликата е в това, че САЩ са по-самоинициативни, по-дръзки и по-не зачитат ООН.
Щом като властта на Роза е проруска, Русия няма какво да се меси.
Дано всичко сега да е по-добре за Киргизстан!
Ти, личен въпрос към Беркут, с тоя татарски ник да не си от руските татари?
Good luck, Bad luck, Luck...
Не знам какво те кара да мислиш, че в думата беркут има нещо татарско. Беркут в превод означава скален орел. Ника ми е такъв, защото това е моята любима птица. Освен това в моя край, т.е. Екатеринбург, татари няма. В родината на майка ми също няма татари.Първоначално написано от gir
Това, което се случва в Киргизстан, е поредния отчаян опит на Русия за влияние...поредното руско дело.Не, че и президентът беше китка за мирисане, но този, който се опитва да извлече максимална полза е Русия.
Русия не е спонсорирала и насърчавала никого за преврат, просто одобряваме новото правителство и тъй като е проруско е нормално да сме доволни.Първоначално написано от amk933
Ооо, сигурен съм, че никого не сте спонсорирали. Вярваш ли си?Първоначално написано от BERCUT
Все едно целият този цирк не е изпипан от Кремъл.
Кремъл няма интерес да умират невинни. Ако бяхме замислили нещо в момента там щеше да бъде 10-та армия.Първоначално написано от amk933
Ами първо съм татарче и съм с интерес в лингвистиката. В руския език има много, мноооого татаризми и тюркизми: лошадь, тюрьма, чугун и пр. БЕРКУТ е един от тях. Етимологията му е не просто татарска, а тюркска и алтайска. Примерно на монголски е БЮРГЕД..., на казахски е БЮРКЪТ...
Колкото до птичката - скален орел - кефи. Аз много обичам птиците, защото са потомци на динозаврите. А някои от тях - като щраусите и ему, са си (според мен) полу-динозаври.
Добре, вярвам ти, че нямаш татари в рода си. Това няма значение. Всички сме хора и народността не прави човека. Повечето татари в Русия са в добри отношения с русите...В Украйна напрежението е по-голямо, но това е страничен въпрос.
И до двамата :
Възможно е и Русия, и САЩ да имат нещо...както и възможно дори и странични сили като Пакистан или Саудитска Арабия да имат. НО, без доказтелства - нямам как да твърдите каквото и да било. Възможността не е равна на действителност. Т.е., без доказателства да се твърди нещо е без стойност - като юридическа, така и политическа...В сферата на науките (примерно политология, геополитика, социаология), ако е упоменато, че е само ДОПУСКАНЕ, ХИПОТЕЗА, тогава може да се обмисля, премисля, мисли...
Иначе...съжденията:
"Русия има пръст в това"
"Китай има пръст в това"
"САЩ има пръст в това"
-и др.,
са равносилни откъм реалност и почти-равновилни откъм възможност...
Така че, ако можем да си послужим с едно криминологично понятие - това са ВЕРСИИ. Нищо повече.
С етимологията на думите не съм много запознат. Радвам се че във форума има още хора от Русия и околността. Те украинците се държат зле с всички, нещо подобно като поведението на грузинците.Първоначално написано от gir
Мнението ти за това дали зад преврата стоят и трети страни е доста правилно и го подкрепям.
Съвсем честно те питам...правиш ли се или си заблуден? Защитавай си Русия, ама поне гледай трезво на света. Аз може да защитавам Америка, ама ми е ясно, че всичко това е интерес с тия войни.Първоначално написано от BERCUT
А за Киргизтан...Анти-руско правителство бива свалено и бива заменено с про-руско такова и на следващия ден Русия обявява подкрепата си за него и изисква американските бази да бъдат затворени...ъъъ сляп ли си? Русия нямала пръст.Нямала интерес? Нима...
На Кремъл ни най-малко му пука за умрелите цивилни.
Русия си гледа интереса и всява ред в Централна Азия..
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът..!
Русия не е претендирала за никакви бази. Вярно е че на базата на САЩ не се гледа с добро око, но Руското правителство просто попита какви са плановете на новото правителство относно американската база, при което някои лица подбетнаха, че може и да я затворят. Това което се предава по медиите е чиста пропаганда, аз лично повече се доверявам на дипломатическите канали за получаване на информация. Освен това Путин заяви, че ако Бакиев поиска помощ, Русия е длъжна да му помогна във връзка с това, че и Русия, и Киргизстан са членове на СНГ и ОДКБ. Това, че сме признал новата власт не може да докаже, че сме виновни, нито може да ни направи виновни за случващото се.
Преебани са жителите на Киргизия. При про-американското нито са идвали американци да инвестират, нито нищо...доколкото си спомням диктатора си направи златна статуя или нещо от тоя род. Сега е ред на руснаците , грубо ме съмнява да се подобри стандарта на живот, но все пак ще видим как ще се развият нещата.
В момента очаквам и да отправите обвинения към Русия, за днената катастрофата в която загина президента на полша Лех Качински.
Ракетен щит? Хак ви ракетен щит...
Беркут, я се събуди..
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът..!
Какво за ракетния щит? И какво да се събуждам?Първоначално написано от Rot
Направо си признай, че ти лично си замесен в катастрофата, няма какво да го увърташ!Първоначално написано от BERCUT
:P
Мда, прав си. Без да овъртам признавам, аз платих на пилотите да се самоубият, като по този начин обият КачинкиПървоначално написано от gir
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А така. Като си самопризнае човек няма как да го нападат толкова.Първоначално написано от BERCUT
![]()
Вярвай си, няма лошо. То и на Сталин са вярвали, че е прозивеждал милиарди тонове пшеница, ама е било с няколко нули по-малко и хора са умирали от глад. Чудя се колко заблуден може да е един човек и все отварям тази тема. Става ми смешно, после тъжно, после затварям и после пак...Аз вярвам на това дето ще ми извади очите.Първоначално написано от BERCUT
Руското правителство просто попита...така ли се казва вече на Путински "нареждам"? Интересно. На gir ще му разкажете играта на всякаква лексикология и етимология.![]()
На дипломатическите канали на Русия щом вярваш ми е ясно...ще си гледаш света на криво цял живот и още много пъти ще те питат ще се събудиш ли. Но ти си вярвай. Я иди питай защо ви се присира при мисълта за антиракетен щит на НАТО, че ми е интересно какво ще каже радио Москва, Путин, етц или някоя радиостанция от 1923, че с тоя напредък на техниката сигурно сте там някъде...
И цар Едип не мислил, че бил виновен, ама...
Както съм казвал много пъти, престанало ми е да се изкарва Русия най-лошата, а САЩ най-добрите. Освен това имам пълното доверие на посланника, на баща ми и колегите му.
Русия, пак повтарям - НЕ Е ПОМАГАЛА НА НИКОГО, за да извърши нито оранжеви, нито цветни, нито каменни или каквито и там да са революции. Ако наистина вътрешната информация не е толкова сигурна, то това поставя под въпрос до колко е достоверна тази информация, за която преди твърдеше, че си получил от твои познати в ЦРУ и къде ли не още.
Относно техническото развитие на Русия, не се притеснявай. Достатъчно на високо ниво е при нужда да остави от САЩ, а и от цялата земя само купчина пепел.
ПП Повече ме притеснява техническото развитие на САЩ, след едно изявление на един американец - начохиме ракетите си срещу океаните, за да избегнем несанкциониран ракетен удар по нашите противници и съюзници. Това изявление ме накара да се замисля, до колко са сигурни американските компютри на военните, че да допуснат, не дай боже, такъв ракетен удар. И това ми било световна ултраразвита империя![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от BERCUT
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Закопа си се сам. Нямам какво да кажа. Бива толкова мъка, бива, ама чак толкова...Тук изобщо не ставаше въпрос за САЩ, но явно неспособността на Русия да се сравнява с тях ви е създала такъв безумен комплекс, че във всяко нещо я търсите и виждате. Сянката и е като призрак, но харесва ли ви или не, винаги ще сте в нейната сянка.
Както каза един про-руски настроен човек, един стратег и супер успял в България човек и наш близък приятел: "Няма какво да те лъжа. Америка си е Америка. На времето Русия излезе от Студената война, защото не успя да и удържи нито икономически, нито технически, нито военно. Американската икономика е на съвсем различно ниво и в съвсем различно измерение." Ти си вярвай на руските канали. Не веднъж са ви лъгали. Но като гледам колко си наивен, ми е ясно защо хора като Путин успяват и защо ви лъжат все по-успешно. На Запад изглежда смехотворно и жалко.
А ти се закопа като каза, че вътрешните канали не са надеждни, защото и ти преди се позоваваше на таква канали.Първоначално написано от amk933