За щурмовите групи на Сталин пише доста и в чуждестранния печат от онзи период. В началния период на войната Съветската армия въпреки доброто си въоръжение проявява слабост поради неопитността на голяма част от младшия командирски състав и безхаберието на някои генерали. Когато младите командири добиват опит, тогава и започва забавянето на придвижването на немската армия и преминавата в контранастъпление.
А, относно примера със самолетите, то той е неоснователен:
1-во: Достатъчно е над летището да преминат няколко щурмовака, за да направят 5-те ти самолета непригодни за летене.
2-ро: Една обикнованна бомба би гръмнала от експлозия, но една атомна никога. Принципът на детонация и активиране на атомните бомби е съвсем различен. Освен това самолетите в този период не са гърмели, а са падали. След падането е напълно възможно, ако бомбата е останала здрава да бъде прибрана от експертите на четиримилионната ми войска и да бъде използвана срещу теб.
3-то преди да си пуснал бомбите, мойте войски вече ще маршируват в столицата ти.
D3NG3rZ0N3 чел съм за клането, чел съм и за чистките на съветските военни. И още в първия си коментар по темата заявих, че към Сталин и Съветския съюз позицията ми е отрицателна и че двата обекта за мен са окупатори от които силно е пострадало и руското население.