.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 28 от общо 28

Hybrid View

Мдам, комприсът трябва да е пресечна точка, която да не уврежда прекалено /бих казал въобще, ама все пак говорим за човешки отношения, ахах../ нито едната страна, нито другата.

Проблемът е, че във всеки от нас има едно его, което не ще да отстъпи и не снема глава, когато трябва. В някои е по-силно то, в други - недотам. С прекалено горделиви хора ми се е случвало да търся компромис, ужасна работа е, просто не ми се говори.

Важното е човек при различия да осъзнае, че нещата са поправими и не чак толкова фрапантни и до решение може да се стигне с желание и от двете страни. Ама наистина желание. :р
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Повече от фен Аватара на Nich

Re: Какво знаем за компромиса, ние, влюбените?

Цитирай Първоначално написано от loliii
    Да си чувала за "компромис от двете страни"? Компромис значи да дадеш нещо от себе си на другия, така че на него да му е добре, въпреки че самият ти може да се жертваш. Следователно от израза "компромис от двете страни" следва, че щом компромисът трябва да е от двете страни, че да има добро съжителство, значи компромисът може и да е отделно действие. /Ако има две страни, значи има и една./ Тоест, компромисът принципно е действие от само една от страните. Компромис значи да се жертваш за благото на другия, докато ти не се съобразяваш със самия себе си. Иначе казано, компромисът не може да е хубаво нещо, което да обърнеш в своя полза. Човек не прави компромис, за да може да му се отвърне. Напротив, компромисът е абсолютно саможертвено действие, което е подтикнато от желанието да дадеш на другия. И от тук следва, че изразът "компромис от двете страни" напълно изопачава смисъла на думата "компромис". Думата "компромис" и думите "от двете страни" взаимно се изключват. Ако ти направиш компромис, а другия ти отвърне, значи ти не си се жертвал безкористно... значи това не е компромис.
    Всеки говори колко е хубаво да правиш компромиси, защото само така можеш да създадеш здрава връзка. Глупости! Това, което хората правят не е компромис. Това е просто съгласие, съжителство, хората си създават правила и норми, по които трябва да живеят, че да се разбират. [/b]

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от NeverTheSame
    Компромис е да пренебрегнеш чувството за собствен комфорт и да се съобразиш първо с предпочитанията на половинката си.Разбира се това е двустранен процес x]] Не може само единият да прави компромиси.
    И аз мисля така
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си