.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32
    Нека пък да не е така. Тук само умни и знаещи хора влизат в колежите/университетите. Другите просто не могат да си го позволят финасово и отпадат след семестър-два. Ако имаш акъл в главата ще ти се отдадат възможности за стипендии и грандове, а в България всичко живо учи висше. Мои познати, които две думи не могат да вържат в изречение учат филология и се приготвят за учителки.

Мега фен
    Тук само умни и знаещи хора влизат в колежите/университетите
    Дефинирай умен.
    https://sat.collegeboard.org/practic...matics-level-2

^Няма как да знам доколко представителен е този сайт за реалната трудност на SAT II , но това е ниво 10-ти клас в Европа.
    Че в ЕС се влиза лесно в университет е факт и не виждам защо трябва да се възприема за нещо негативно. В конституцията на всяка държава-членка е обяснено защо.

Ако правилно съм те разбрал твърдиш, че в САЩ образованието е по-добро, защото учащите са по-умни, така ли ? Или ако позволиш да си го преведа на разбиаем за мен (глупав и незнаещ) език - завършилите са по-добре образовани, защото приемът е по-стриктен ? Ми ... вероятно е така. И вероятно ти противоречи на тезата напълно, макар и да е вярно.

// и нередно не че е нетипично за неофашистка олигархия лел

Не, нямах предвид това. Както и да е, явно тук има хора, които са много по-наясно от мен с образованието тук, така че нямам намерение да споря.

Мега фен
    Стига сега, недей така. Аз просто да си поговорим искам.

Я ни кажи по-добре как изучаването на творчестово на 2pac в Харвард произвежда невероятно квалифицирани кадри! (ще ми се да се шегувах в случая)

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Изучаването на творчеството на 2pac в Харвард? :Д

Auriss, склонна съм да се съглася с теб, ако си говорим за чисто теоретични специалности като право и икономика. Но ако започнем да сравняваме астрономия, генетика, инженерни науки вече няма нищо образованието в България с това на Запад. И не е, защото българчетата са по-тъпи, а защото нито имат необходимата база, нито пък средства.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Стига сега, недей така. Аз просто да си поговорим искам.

Я ни кажи по-добре как изучаването на творчестово на 2pac в Харвард произвежда невероятно квалифицирани кадри! (ще ми се да се шегувах в случая)
    С удоволствие ще ти отговоря само да ни се върне системата с класовете обратно и да отворя проспекта на този клас.
    Като цяло, Х. е университет, в който има над 4000 класа само за бакалаври и освен ядрото в дадена специалност, хората си избират още 3-6 класа, с които да довършат специалността. За човек, който учи история на модерната музика (да, има и такива хора), подобен клас би бил полезен. Тук не става въпрос за това дали харесваш някого или не - става въпрос за това дали този човек има някакъв принос в дадената област.
    В Х. има супер много откачени предмети, от които човек може да научи страшно много, защото под интересно име и атрактивна тема доста често се крият основни познания или се доразвиват тези същите. Примери мога да дам безброй, но смятам, че е излишно.

Ъпдейт: Дааа...точно както предполагах. Въпросният клас се намира в един от департаментите за обща култура (има общо 8 такива тук и всеки трябва да вземе по един клас от всички осем). Името на въпросният клас е "Американска протестна литература от Том Пейн до Tupac" и изучава цяло едно движение, малка част, от което е и небизвестният рапър. Във въпросния клас се изучават всякакви форми на протест, включително хип-хоп, поезия, романи и т.н. Както предполагах - под името се крие доста повече и е много лесно да се цитира наизуст и по заглавие, а не по същност.
    Последно редактирано от amk933 : 04-17-2014 на 18:09

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си