^извинявам се за циничното включване, но професиите, изискващи безупречни познания и отдаденост, каквито се предполага, че притежаваш като възпитаник на подобна инстутуция, се броят на пръстите на едната ръка.
Огромен процент от работата се аутсорсва към държави, където работната ръка е евтина (включително и България). Ако беше толкова по-лошо образованието в нашите университети, само възпитаници на (прехвалени) американски колежи щяха да могат да си намерят работа.
Признавам си, че не знам какво е положението с бизнес и хуманитарните специалности - вероятно от юрист от ПУ до юрист от Принстън има разлика, но ще си позволя и да допусна, че е до материал (отново, сори за циничната вметка). В крайна сметка от специалност до специалност има разлика; Правото (например) в същността си е четене и наизустяване на огромни количества информация. След като има възпитаници на СУ на нивото на тези на МИТ в техническите специалности, не виждам защо същото да не е възможно, при достатъчно желание, и в хуманитарните и бизнес такива.
// като оставим горното настрана - чувал съм от един познат за преподавател в МЕИ/ТУ (който доскоро преподавал и нещо общо с комп. графика в НБУ), който обяснявал, че 16 милиона цвята само на 800х600 екран можеш да имаш и всякакви такива дивотии, а хората му имали курсовете за едни от най-трудните за вземане ('щото е ненормален, де). Тъжното е, че реално се преподават грешни неща, а после се късат студенти задето не са ги 'научили' (тъй, де - погрешно).
Та в този смисъл знам ли - май и аз съм съгласен, че е все тая дали учиш в БГ или Америка. Дръпнете си някой курс - те неслучайно са ги качили. После и един учебник на Бг и ще установите, че материалът се припокрива.
DD може и същото като мен да е казала, но с 1 изречение. Просто да вметна