Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
@Nam3less3, ако си истински християнин просто не става така. Един от водещите принципи, за да можеш да се причислиш към дадена религия е, че ти вече си имаш истина. И дори да намира по нещо вярно в различните вярвания, онзи, който обича Истината, не бива да се съгласява с тях.
Мне, не си никакъв християнин според мен щом се считаш за такъв единствено заради обществото, в което си отгледан. По-скоро си агностик, приемаш, че има някакъв висш разум и гледаш да не богохулстваш, но не си си избрал пътя. Мисля, че и един от фундаменталните християни във форума (SolusChristus) ти го каза не веднъж... Но все пак не споря с теб, включването ти по темата си е изцяло в твоето право да изкажеш мнение.
Аз пък ти казвам, че аз съм християнин. Но уважавам другите религии, както трябва да го прави всеки християнин. И имам по-различно интерпретиране на християнството(защото библията е свободна за интерпретации), което съм убеден, че е добро и правилно, но същността си е една и съща. Разликата между моето тълкуване и това на другите е в незначителни и неважни неща, свързани с теми като прераждането и т.н., които са си просто козметични. За това някой ми казват, че не съм християнин, но това не е вярно, защото интерпретациите ми са напълно в духа на християнството и доброто. И мога да го "докажа"