- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Срещу насилието над животни!Подпишете се във вашия град
Толкова глупави коментари изчетох тука, че се чудя какви хора ще защитават правата на животните ...
И работата с тея подписи силно ме съмнява да се получи.![]()
- ПРОТЕСТЪТ В РУСЕ ЩЕ БЪДЕ ПОД ФОРМАТА НА МИТИНГ И ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 10.04 - СЪБОТА ОТ 10 ЧАСА СУТРИНТА ПРЕД ВАЗАТА В МЛАДЕЖКИЯ ПАРК
- Протестът в София също е от 10, забравих да спомена
- В Бургас има недостиг на хора, повече информация в първия пост
И още нещо:
Веска Мачева, гр. Варна
Някой гледа ли новините тази вечер? Промените готови ли са или са приети? И това променя ли нещо или кампанията си продължава?
Промените са изготвени, но е необходимо да се гласуват и приемат с мнозинство. Миналата година не бяха приети, не е сигурно и за тази, но съм оптимист, имайки предвид гражданския натиск.
Ето и какви са самите те: http://dnes.dir.bg/news.php?id=6162338&error404
Добре, сега събираме ли подписи или не събираме?
Да, събират се, кампанията продължава. Исканията трябва да преминат удобрението на няколко институции, преди да бъдат гласувани и след това енвентуално приети. Времето за това е неопределено, може след седмица да се осъществи, може след месеци. Сега общественият натиск трябва да е най - голям.
В Пловдив шествието е на 10.04 (събота) в 10.00 ще започне от аптека Марица.
Подписи продължават да се събират, всеки ден има пунктове на центъра.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Протести и подписки из цялата страна за инкриминиране на особената жестокост към животни - 10 април, събота
Фейсбук групата, събрала над 230 000 души в подкрепа на кампанията за инкриминиране на особената жестокост към животни, организира протестни митинги из цяла България.
Включете се!!! Не оставайте безразлични към жестокостта!
Къде и кога:
СОФИЯ - протест
10.04.2010г, 10ч
пред Народно събрание
РУСЕ - протест
10.04.2010г, 10ч
пред Вазата
ПЛОВДИВ - подписка
07.04-09.04.2010г,
Пунктове за Подписка: Фонтаните, Поща - Южен вход, Халите
ПЛОВДИВ - шествие
10.04.2010г, 10ч
Протестно шествие с начало Аптека "МАРИЦА"
Маршрут: Аптека "Марица", бул. "Райко Даскалов", площад "Джумаята", бул. "Княз Александър I", Партийния дом (Военния клуб)
ВАРНА: ШЕСТВИЕ НА 10.04.2010 ОТ 10:00ч. ДО 12:00ч.ОТ ВХОДА НА МОРСКАТА ГРАДИНА ДО ПАНТЕОНА.
ПОДПИСКА НА ДВЕ МЕСТА - ПРЕД ВХОДА НА МОРСКАТА ГРАДИНА И ШАДРАВАНИТЕ ДО ТЕАТЪРА ОТ 11:00ч. ДО 15:00ч., НО ЗАСЕГА НА КРАК.
БУРГАС - подписка
10.04-30.05.2010г.
Пунктове за Подписка: "Часовника", Бургаски Свободен Университет, "Терасата"
БУРГАС - шествие
24.04.2010г., 14ч.
Началото на шествието още не е обявено.
ВЕЛИКО ТЪРНОВО - подписка
10.04 - 10.05
Пунктове за подписка: Пред Общината, на територията на университета - Ректорат и Стопански факултет, и пред магазин ЦБА в кв. Картала
Протест: 15.04 от 17ч. на паметник Майка България
ПЕРНИК - протест
10.04.2010г, 10ч
пред Черквата
ХАСКОВО - подписка
10.04.2010г, 10ч
Пунктове за Подписка: Площад Общински, Кенана и зад Паметник "Св. Богородица"
В Пловдив, а предполагам и в други градове, има специални бланки за непълнолетни.
Аксиния Боснева: Зоополиция ще следи за тормоз над животните
"Процъфтяващият садизъм към животните в България е необезпокояван от контролния орган – Националната ветеринарномедицинска служба, пряко подчинена на Министерството на земеделието и храните. Тази апокалиптична реалност има пагубно отражение върху съзнанието на подрастващите."
Вероятно усилията в тоя форум са напразни, но все пак:
ПЕРНИК - протест
10.04.2010г, 10ч
пред Профсъюзния дом
ПЛЕВЕН - втора акция за събиране на подписи
17 и 18 Април - на входа на Кайлъка и срещу МОЛ Плевен
БЛАГОЕВГРАД - протест
10.04.2010г. / утре/ от 10 часа, предсградата на Операта!
Търсят се доброволци за Казанлък - свържете се във Facebook с Costantsa G Genova
На шествието в Пловдив бяхме има - няма 50 човека... Иначе всичко мина гладко. Събрах малко подписи, че трябваше да се прибирам, ще продължа в моя квартал - срокът е някъде края на Май. Иначе повечето хора са съпричастни, нуждаят се само от някой, който да ги побутне малко.
Цветан Цветанов: Насилието над животни е част от ценностите, които загубихме през последните 20 години
Заглавието е малко некоректно написано, но нищо.
Немци молят премиера да спаси уличните кучета:
“Всички общински приюти са нелегални лагери на смъртта”
“В приют активисти откриха 45 кучешки трупа, хвърлени на боклука...Пред клетката на лъва била засечена носилка, натоварена с мъртви кучета - изведнъж те изчезнали.
"В друг приют кучетата се изяждали едно друго."
Репортажи за протестите:
btv: В пет български града протестираха в защита на животните - видео
Видео - „Не искаме да виждаме гледки като тази с кучето Мима и децата ни да виждат всичко това”
Протест в защита на животните: ”Спри, боли ме!” от София.
Забележете бялото недрожелюбно куче в началото на клипа. С подвитата опашка. Това да ви говори нещо за поведението му? Точно така, бито е.
Пловдив - 60 души
Благоевград - 10 души
Варна - 150
снимки от Русе - 300 души
любителски снимки от София
Аз съм възхитена направо. Миналата година в Пловдив за 2 дена едва-едва събрахме 600-700 подписа с мнооого обикаляне и преследване на хората, а тази само за 1 ден на пункта, на който бях, за цял ден попълнихме около 50+ бланки. На моменти имаше опашки от по 10 човека, чакащи да се подпишат.Жалко само, че трябваше да има жертва, за да се замислят хората какво се случва.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
![]()
![]()
![]()
![]()
б***и извратените хора...
![]()
![]()
Горкичките животинки...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
+1Първоначално написано от Violenza
![]()
![]()
![]()
Някой ще ми даде ли линк от къде да изтегля бланки за подписи. И след като бъдат подписани, къде точно трябва да бъдат изпратени.
The Devil Fucks like God makes Love.
„ други са вредни, защото разнасят зарази, отнемат ресурси и представляват опасност за хората (плъхове, хлебарки, комари и бездомни животни). ”Първоначално написано от Raybeez
Хората също сме вредни, също разнасяме зарази, представляваме опасност за себе си.
Ако куче нахапе човек, то бива евтанизирано заедно с още 10 ( примерно ) от съответния регион. Човек от Люлин убива друг човек, но е невинен до доказване на противното, има право на обжалване. И е само той.
И защо пък един убиец, крадец, изнасилвач или какъвто и да било престъпник, да има повече права от едно куче ?
Аз също съм против уличните кучета. И ако бяхме в друга държава нямаше да е така.
В други има приюти, в които се грижат за тях. Не ги избиват масово с отрова, за да умират в агония, не им режат краката и не ги подритват. Хората сме най – големите животни.
Сигурно ООН му плаща на тоя, че да държи гоите в неведениеПървоначално написано от BenSherman
![]()
Още един въпрос към създалата тази тема. Някъде четох, че могат и да се подписват НЕПЪЛНОЛЕТНи само върху листа с подписите най-отгоре трябвало да се напише НЕПЪЛНОЛЕТНИ. И мисля, че найстина е така, защото аз в Пловдих се подписах, а пък не съм пълнолетна, момичето ми даде един отделен лис за непълнолетни. Найстина ли има такова нещо?
И другото... Доколкото разбрах Мима вече е осиновена!![]()
Колко пари са нужни за протези? И дали парите събрани от банковата сметката са близо до нужните за тези протези?
Да, осиновена е от една жена от Русе.Първоначално написано от casey
Даваха репортаж по бтв и про бг. Добре изглеждаше.
)) Колко пари са събрани в банковата сметка всъщност ?
Изобщо не знам. Просто информацията се мени с всяка минута някъде пише едни числа другаде други... Съвсем се обърках вече.Първоначално написано от Goddess
![]()
Иначе много се радвам за МимаНадявам се да е попаднала на добър и любящ стопанин.
Да, Мими е осиновена от жена от Русе, грижите за нея е поела една ветеринарна лекарка. Доколкото разбрах, прегледи й се правят почти ежедневно. Отделно се търсят мненията и на други специалисти. Операция за протези още не е ясно къде ще се състои, говори се за Германия, не е оповестена и цената, така че не знам дали сумата по дарителските сметки е достатъчна.
Мими обаче се оправя, опитва се да се придвижва, дори върти опашчица, когато е сред хора. Представяте ли си животинче, загубило и четирите си крака в адски мъки от човешка ръка да й се гали в нея отново...
Ето я душицата, иска да си поиграе, но не може... http://www.youtube.com/watch?v=-lwhq...layer_embedded
Имам доста да коментирам по написаното в ония блог, ще го направя довечера, ако имам възможност.
casey, по въпроса с бланките - да, има и за непълнолетни, но те са израз по - скоро на гражданска позиция, промени в НК могат да изискват пълнолетни лица.
Благодаря за информацията.![]()
Всъщност намерих сумата в банковата сметка: 5939.22лв и 230.00евро. Надявам се да се натрупат още доста!
Ето тук можете да следите (който се интересува) - http://sites.google.com/site/grijaip...testa/dariteli
И ето малко снимчици на Мима.Изглежда много обгрижвана и много се радвам за нея:
![]()