- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Срещу насилието над животни!Подпишете се във вашия град
Събират се пари за протези на Мима и вече са събрани 6 хил. лева?
Сигурно пак съм назад със събитията, но... оставам безмълвен...
активизъм/превенция; писане; музика
Парите нарастват с всяка минута.![]()
The Devil Fucks like God makes Love.
Като искаш ти обращай внимание на важните, неща за мен всеки живот дали човеш, кучешки или на мравка е ЕДНАКВО важен. Дори бих казала, че повечето хора В БЪЛГАРИЯ заслужават да живеят по-малко и от едно куче. Всички са гадни тъпи лайна и всеки мисли за себе си. + това хората сами на си виновни за всички войни, за всички престрелки, оръжия и т.н. и т.н., а горките животинки не са виновни за абсолютно нищо... Така че аз предпочитам да защитавам тях, защото и без това няма кой друг да ги защити. Като не ви харесва млъквайте и не пишете тъпи безсмислени коментари, които не са по темата. Нито ще промените нечие мнение нито някой е искал вашето. Съжалявам за грубия тон, но просто като видя такива тъпи коментари и направо кипвамПървоначално написано от Otroven
.
![]()
Първо намерих материалче във Фейсбук относно петициите и протестите изобщо - как се организират, от къде се иска развешение и т.н.
"Здравейте,
ще публикувам информацията, която е необходима относно организирането на протести и събирането на подписи. Ако администраторите на групата преценят, че не е тук мястото, моля да я копират другаде!
ОТНОСНО ПОДПИСКАТА
Всяка страница от тетрадката трябва да бъде номерирана, като в горната й част (на всяка страница!) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пише ЗА КАКВО е подписката, защото в противен случай може да оспорват, че хората са се подписвали под друго нещо.
Всички тетрадки, които се съберат се номерират и от там вече се пращат съответно в Парламента или в Министерство на Екологиятга (където се реши да се адресират).
Тетрадката или листите се разграфяват: трите имена, град, ЕГН (само първите 6 цифри) и подпис (Адрес НЕ Е необходим!)
ОТНОСНО ПРОТЕСТИТЕ:
Пише се писмо (примерно):
До Кмета на град ....
УВЕДОМЛЕНИЕ (или ЗАЯВЛЕНИЕ)
от инициативен комитет за защита на животните (примерно)
Уважаеми г-н/ж Кмет,
Желаем да направим протестно шествие/митинг пред .........на ... (дата) от ... до ... Разчитаме на Вашето съдействие както и на МВР-(града).
С уважение ...
Това трябва да се внесе в Отдел Администрация на съответната Община поне ДВА дни преди мероприятието. Те ще ви дават входящ номер на документа, а на следващия ден ще ви я върнат, вече подписана от кмета.
Писмото трябва да е в ДВА екземпляра - едното копие остава за вас.
Надявам се да съм бил полезен. Ако има други допълнения или въпроси - може да пишем тук!
Поздрави,
Левон Манукян"
Източник: http://www.facebook.com/topic.php?ui...66429&topic=20
Още една потресаваща история за "Дърво на обесените котки": +18
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...v-burgas.89256
* Няма снимка на труповете на животните!
Също така ето една писана, която си търси стопанин:
http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=33517
Скоро ще пусна и днескашните суми в банковата сметка на Мима.
ТЪРСЯ ДОБРОВОЛЦИ ЗА ПЕТИЦИЯ ОТ ГРАД АСЕНОВГРАД.
Ако някой има желание да ми помогне със събирането на подписи може да ми пише едно ЛС, за да се уговорим.
Доказателство, че кучетата са по-добри същества от хората:
http://sites.google.com/site/grijaip...-sbrat-bez-dom
Само прочете историята на Бенджи.
*Търсят се спешно доброволци за София и Варна - за връзка - Kostantsa G Genova - Facebook
*Подписи в Пловдив ще се събират до 09.05.2010 - фонтаните, поща - южен вход, Халите
*Подписи в Казанлък ще се събират до 20.04.2010 на центъра пред офиса на Глобул
*На 10.04.2010 в София се състоя първата среща на хора, обединени от идеята за зоополиция. Стигнато е до решението да се създаде организация - дружество с нестопанска цел, което да ръководи общата дейност. Повече информация тук
Вчера още една нещастна душа е загубила безвъзвратно четирите си крака от човешка ръка, но този път в Сърбия. Изглежда е нещо като отзвук на нашия случай...Снимка от Фейсбук
Дори не съм шокирана, а и мога ли да бъда след всичките ужасяващи снимки и истории с нещастен край...
Трайните увреждания на животни по изключително жесток начин не са прецедент, за да бъдат второстепенна грижа на държавата, те са ежедневие и признак за болно съзнание. Агресията трябва да се потиска, не пренасочва!
Между другото, средства за Мима се набират и в чужбина по инициатива на американката Надя Донато (сайта). За момента са събрани 5,085 долара. Тя е създателка и на група във Фейсбук - "Justice for Mima", където призовава за съпричастност към нашата кауза. Участниците засега са 14 758, основно чужденци.
Заподозреният в осакатяването на Мима Ахмед Ахмедов се издирва, но е в неизвесност.
casey, поздравления за инициативата. Съмишленици тук, обаче, едва ли ще намериш. Пробвай във Фейсбук.
А сега по въпрос на това:
Бездомните животни СА част от нашето обществото, която ние, с нашите действия/бездействия сме създали и трябва да си понесем отговорността. Като такава те идеално се вписват в принципа на социалната група - “Ако обещаеш, че няма да ми правиш това, и аз няма да ти го правя на тебе”, който авторът посочва за основен за наличието на права. Е, съдейки по него, наистина ли хората са изненадани, кучетата хапят? Удобно се забравят и водачите на слепи, спасителите в планитата и т.н. В отношенията между хора - животни няма ощетени.
Да се забрани нещо, което не вреди на друго човешко същество се наричало фашизъм(от друга публикация в същия блог). Е, използването без някакво възмездие се нарича експлоатация. И авторът няма нищо против това да се случва, стига коженото му яке да му седи добре, ако ще и животното да е одрано живо и след това захвърлено(гледах такъв клип).
И още нещо, разумът и логиката, които според автора трябва да стоят в основата на правата и законите, произтичат точно от емоцията и морала, от които произтича справедливостта, на която са базирани законите. Но, предполагам, той "по пътя на логиката" е стигнал до заключението, че ще го съдят, ако убие комар. Жалко е, дори опасно, когато такива смятат себе си за просветени и се нагърбват с мисията да просветят и другите...
Какво да кажа, поредният глупак.
И още малко разяснение по повод на това
Като за начало, не хората са приравнени с животни, а жервите на насилие като цяло. Агресията може да е насочена към различни видове, но е провокирана от едни и същи причини.
Не знам как е достигнал до извода, че смятаме хората за по - нисши от животните, сигурно пак "по пътя на логиката". Защото ако тръгнем по него, трябва да смятаме, че държавата не трябва да отделя средства за събиране на боклука, да речем, след като тези пари могат да отидат за децата, например.
Хлебарки и подобни - прекалено нисши създания са и животът им не е толкова ценен. Освен това, поради невъзможността им да издават достатъчно признаци на болка като скимтене, кървене, не са мишена за насилници, защото те търсят точно това - подхранване на нуждата за контрол на над нечия друга съдба. Относно плъховете, катериците и други от техния вид - смятам, че законите трябва да важат и за тях.
Кампанията за инкриминация защитава правото на бездомните кучета да хапят хората - подерния абсурд...Благотворителната дейност за хората защитава ли правото на убийците да убиват, като представители на вида, за когото са насочени средствата?
Тоя нито е запознат с кампания, нито със законите...
Кучето Мима сложи протези на осакатеното ни общество - страхотна статия, заслужава си да се прочете
"А тези, които рипнаха срещу тази справедлива кауза не се отличават от онзи, който отряза краката на Мима. Те не искат държавата ни да проходи. "
40 кучета избити и пъхнати в контейнер, двама австрийски еколози в полицията
"По думите на д-р Петрова варварското умъртвяване на кучетата се прави за пари. Тя обясни, че за изолатора в Димитровград месечно общината отделя около 1800 лева за храна, препарати и лекарства на животните и предположи, че сумата за Хасково е в пъти по-голяма. Избивайки кучатата, някой прибира парите, категорична бе д-р Петрова. "
Още пари, Още лоши новини...
"Довиждане магаре". Дори и децата са изверги...![]()
http://frognews.bg/news_17527/Brutal...te_na_jivotni/
Наистина подкрепям каузата за защита на животните. Но защо никой не се грижи за растенията? Дърветата, които се изсичат непрекъснато и безразборно, растенията, за които не се грижим и просто гледаме как загиват без вода и прочее.
- София, 17.04 - площад Славейков - подписка
- Пловдив, 16 - 18.04 - гребната база - подписка
Сърбия: Градските власти в Белград ще платят протезите за кучето с отсечените лапи
У нас полицаите в Дряново водят следствие, търсят се очевидци на случката и се изследва дали крачетата са отрязани. Чудно как Мима може да си нарани трите крака едновременно, като стъпи в един или няколко капана, и да бъдат гладко отрязани.
Разбрах и че хората знаели кой е извършителят, но ги било страх да кажат.
БСП също искат криминализиране на насилието над животни, само че с доста занижени наказания в сравнение с исканията на граждани и организации, внесени от министър Мирослав Найденов в парламента, и европейската политика.
източник
Пхахах, бегай бе тумор!Първоначално написано от casey
Прекалявате понякога с тия истории.
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Не съм казала да убиваме хората. Казвам само, че повече хора заслужават да живеят по-малко и от най-дребното животно... И не съм "тумор". Напълно нормална съм. И не съм си го измислила аз това. И като за последно ще ви помоля да се разкарате от тази тема!![]()
Pliok0019 това, че нашата кампания е за защита на животните не означава, че ние не искаме и растенията и хората да бъдат подпомагани, просто сме решили да се насочим към животните. Можеш да се поинтересуваш и ще намериш много кампании против изсичането на горите и т.н.
П.С. Не мисля да се самозакривам само, защота имам по-различно мислене от вас - BenSherman и Pwnmaster и по същата логика аз мога да ви нарека "тумори" и да ви кажа "самозакриите се!".
Виж сега, и аз уважавам животните и зачитам правата им. Никога не съм посягъл на животно и винаги като са ми останали няколко кокалчета ги давам на уличните кучета. Но тука да ми се разправят истории, че кучето е спасител и тн. - много моля.
Muhammad Ali
Можем да дискутираме до утре вечерта, защото нито аз нито ти ще променим гледната си точка, така че мисля да свършим спора до тук.Първоначално написано от Pwnmaster
Без лоши чувства, надявам се!
![]()
Не разбира се.Първоначално написано от casey
Това, което правя, е най - малкото да помогна![]()
Muhammad Ali
Мими вече е на лечение в Германия! Не мога да ви опиша колко съм щастлива! Повече информация:
"Мими вече е в Германия. Лечението ще се извърши в специализирана клиника в Мюнхен. Протезирането ще бъде направено от известния протезист Дитер Пфаф.По време на престоя си в Германия за Мима ще се грижи госпожа Ева Линкогел и тя ще живее в нейния дом. Цялото лечение и престоя там ще бъдат под надзора на http://www.db-tierhilfe.de организацията с която работим отдавна и се ползва с нашето безрезервно доверие.Благодарим на г-н Димитров за ангажимента, подкрепата и координацията по цялото мероприятие. Благодарим на http://www.tierhilfe-sueden-austria.at/ за перфектната организация на транспорта на Мими до Германия.Тук може да намерите снимки от пътуването на Мими до София и от летището в София. Очаквайте скоро още информация и снимки от Германия.
Видео:
http://www.youtube.com/watch?v=AYb9pNy_xcI
http://www.youtube.com/watch?v=lIMeHfAIyj4
Да пожелаем успешно лечение на Мими и да се надяваме, че ще може да върви отново!
Виолета Добрева - "Грижа и подслон за всеки",
"Приятели на животните" - Русе,
екип на "Германо-българска помощ за животните- клон Русе" "
Източник: http://sites.google.com/site/grijaip...evecevgermania
Ето тук можете да видите снимки от заминаването на Мими към летището в София и след това снимки от Германия - http://kris4i.snimka.bg/ .
Пожелавам на Мими успешно лечение и дано отново може да тича наволя!
Тук можете да проследите криминалистичната биография на няколко души. Забележете, че започва с насилие спрямо животни.
http://www.facebook.com/note.php?not...08482009173242
Изобщо не знам защо има хора, които смятат, че трябва да спрат да стават катастрофи и чак тогава да се заемем с кучетата.
И ако не гледаме на проблема като чисто и просто милосърдие, наистина ли смятат, че сцените на насилие са безобидни и трябва да свикнем напълно с тях.
Душица сладка.Първоначално написано от casey
Личи си как иска да се изправи.. :/
И аз пожелавам успех на Мима. Да се изправи по - скоро на крака.![]()