- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ВЕЛИКДЕН!
Скоро идва Великден, не е лошо да направим една тема за празника...
Готови ли сте за яйцата?Колко е рекорда на изядените ви яйца?
Ще ходите ли на църква в събата срещу неделя?
Много от вас не вярват в Бог, но ми е интересно зачитате ли празника?
Победители от яйцата са... (Това като му дойде времето)
Великден > почивка... Радвате се, че идва Великден или се радвате, че ще починете няколко дни?![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Отдавна спрях да му спазвам обичаите на Великден...
иначе е приятен празник, свързвам го най-вече с по-сантиментални спомени от детството.
Никога не ми върви с яйцата обаче, уви. Все ме попукват. :/
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Няма да ходя на църква да паля свещи и никакви яйца няма да боядисвам.![]()
Не го празнувам празника, а яйца ям всеки ден. В църквата също няма да ходя.
Хубавото на празника е, че някои хора ще могат да отпочинат, за което се радвам.
Аз се радвам повече, че идват почивни дни. Тази ваканция ще съм при баба ми и дядо. Те са подготвили всичко за яйцата, сигурна съм.
И аз като повечето, свързвам празника с детски спомени. На църква няма да ходя.
А рекорд за изядени яйца нямам. Не ги броя, но едва ли са над 2-3. Като малка ядях повече, но сега не ги обичам чак толкова, особено варени.
И спря да се върти за миг земята..
Най-много обичам на Великден-а това, че се шофира доста приятно из София.
Не съм готова, четвъртък май ще ги боядисваме, а за моите фр ще ги рисувам, мразя яйца, ам 1-2 колкото за празника
Няма да ходя, не защото не искам, а защото не мога..
Вярвам, и зачитам празника, само дето не постя..![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Хич не обичам да боядисвам яйца. Ужасно некадърна съм. Накрая или яйцата са счупени, или аз съм боядисана.
Но пък обичам козунак. С боза![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
В четвъртък ще боядисвам яйца. Обичам да го правя и ми се получават много хубави шаренкитеИначе да изям най-много 1 или 2 за целия празник, защото сварени не ги харесвам. За мен няма да са кой знае колко почивни дни, защото трябва да уча за матури и изпити.
На църква обичам да ходя, когато няма много хора, за да мога спокойно да си запаля свещички.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Оу ще боядисвам яйца,да...т'ва ми е любимото (като изключим яденето около Великден ;д ) На църква няма да ходя,защото е срещу нас и мога да гледам от терасата.Определено е по-приятно,отколкото да се блъскам м/у хората![]()
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Ми май няма да ходя на църква за съжаление,защото заминавам за едно място,където е почти пусто,така да се каже...
Стабилно си хапвам на Великден. В продължение на 3-4 дни не ям нищо друго, освен козунак, яйца и кисело мляко. Мед ми капе от сърцето, като си помисля за идната неделя.![]()
Леле никой не ходи на църква .. и как може да не спазвате този празник .. е ако не него, кой друг?
![]()
Аз не съм в Бг, но ще ходя в една руска църква. Мн е хубаво когато се обикаля около нея.
Яйца - най-много сме боядисвали 40 мисля .. но те повечето се раздават![]()
Обичам този празник, не само заради почивката!
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
За яйца още е рано, но има-няма 40-50 ще боядисаме. Най-много съм изяждал 5 яйца за един ден, но ми идват малко в повечко. Освен това толково белтък наведнъж не е много полезно. На църква няма да ходя тази събота срещу неделя. Може другата, когато са апостолическия, протестантския и католическия Великден. Тогава, ако се съберем с братовчедите ми може да ходим на църква. Радвам се, че идва Великден. София ще е както си трябва и няма да има софиянци дето ще ме питат "Вий от къдйе сти?". Освен това ще се видя с едни от най-ценните хора в моя живот. Идват ми най-добрите приятели от Америка на гости и много се радвам.![]()
Иначе Великден ще празнувам 2 пъти - веднъж сега заради баща ми. После другата седмица заради майка ми и родата. Не се оплаквам. И Коледа е така.![]()
безразлично ми е, както почти всичко последно време.
Аз пък много обичам Великден...обичам и да боядисвам яйцаСъщо така ще отида на църква и без това ходя по 1, 2 пъти на година...Обичам празника
Само дето после се налага да отслабвам, щото нагъвам козунаци като невидяла
![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Аз обичам да ям варени яйца и съм ял по 6-7 на ден, но когато ям яйца и шоколад получавам някаква алергия, за това не прекалявам много много.![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
По боядисването на яйца аз съм спец-ът вкъщиБрат ми само се навърта да асистира, като връзвам чорапките и закрепям листенцата, за да се получат ефектни декорации. Ще ги боядисвам в събота, че нещо не ми се става преди изгрев слънце утре.
![]()
Яйца си хапвам, при това стабилно. Все пак Великден е веднъж в годината! Поставянето на рекорд по изядени яйца, обаче, не ми е приоритет.
На църква не знам дали ще ходя /има независещи от мен причини/.
Радвам се, че идва Великден, естествено. Така или иначе почивката никога не стига...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Оо, обичам го Великден ! И не само , защото се почива.
Обичам да боядисвам яйцата. Тая година в събота ще ги боядисваме.
Не боядисваме много , защото никой не ги яде само се раздават.
На църква мисля да отида , но не съм сигурна още.
To infinity and beyond.
Обичам го празника, защото сме във ваканция... заслужена почивка... събираме се цялата рода на село... весело е... а откъм религиозна страна... не го спазвам много много...
времет0 тu uztuча
Аз празнувах Остара.
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Тази година може и да не боядисваме яйца. Нещо джобът взе да става много плитък напоследък. Ако боядисваме ще са макс 20-тина, 'щото тука съседите носят торбички и трябва да им върнеш нещичко и на тях. Иначе самият празник има много сантиментална стойност за мен. В ранните ми тийнейджърски години това беше най - чаканият ден в годината, защото ми позволяваха да съм до 3 часа навън, заради ходенето на църквата. Иначе не съм особено религиозна, но много си тача ритуала с обикалянето на църквата. Броя си греховете.Що се отнася до почивката точно тази година никак не се радвам на почивните дни, защото те ме делят от книжката, която тооолкова чакам.
Като един вярващ католик, мога да те поправя, че Великден за Католическата църква също е на 4 април.Първоначално написано от amk933
За протестантите не знам вече. Доколкото знам те имат по- различно отношение към празниците и ще ми е интересно някой ако знае да сподели.
Иначе подготовката при нас е в разгара си. Правят се козунаци, яйцата са купени, имаме над 4-5 вида бои.
Обичам Великден! Времето е хубаво и подходящо за разходки. Събираме се с братовчедите.
^Да установих го това, че тази година съвпада католическия с протестантския и православния.
Апостолическия, който мен ме бърка, обаче, е следващата седмица.Обикновено католическия и апостолическия съвпадат и аз по инерция ви пратих с нас.