Цитирай Първоначално написано от LadyDi
Аз не мога да бъда влюбена в Брад Пит. Аз мога да ХАРЕСВАМ Брад Пит, да съм УВЛЕЧЕНА от Брад Пит. Но не и да бъда ВЛЮБЕНА.

Да си влюбен е нужно да познаваш човека, да го разбираш, да си имал досег до него. Дори и тогава, когато любовта е "несподелена", тя пак не е любов, защото не е пълноценна. Една любов, за да бъде "истинска", трябва да е споделена. Трябва да си усетил всичките й страни - както щастливите моменти, така и да си плакал за нея. Само когато е преживяна, тогава е любов.

Всичко останало е хлътване, увлечение, харесване - каквито думички искате може да сложите тук - но не и любов.
Харесването преминава във влюбване неусетно. Несподелената любов си е пак любов. Някой може да е лудо влюбен в теб и никога да не престане да те обича дори любовта му да не е пълноценна и ти никога да не отвърнеш на чувствата му. Искам да кажа, че ако това, което някой изпитва е много повече от увлечение, не би му попречило дори да жертва живота си за теб, макар и само той да би го направил, а на теб да не ти пука особено много.
Чак от другата страна на аргумента стои въпросът да разгледаме до колкото една любов може да е "истинска", макар и непълноценна защото не е споделена. Любовта си е любов.