Добре имам много сериозен проблем. Знам че ще се натъкна на много нападки и обвинения,но наистина се нуждая от съвет.Та направо... На 15 години съм и си имам много сероизен приятел...Правим секс може би от половин година.Преди 5-6 дни презерватива се скъса и съм почти 100% сигурна ,че някаква част от спермата е попаднала в мен...Та въпроса ми е следния: Ако си купя тест ще може лли да зесече евентуалната бременост в този ранен стадии и какво да правя,ако е положителен и съм бременна.Искам да акцентирам на това,че имам мн строги родители и наистина съм отчаяна и се чудя как да излезна от ситуация...
П.П А хапчетата след секс до какъв период действат. (съжалявам ако задавам малоумни въпроси,но наистина ми трябват отговорите)
Кофти ситуация, но мисля че си по закъсняла с "хапчето", но да не те обърквам, нека някое момиче да каже.
Lexynnka
Здравей, първо помисли добре преди да се шашкаш,понеже може да ти закъснее месечния цикъл само от претиснение и нищо друго.
Тест минимум след 7 дни след половия акт.
Хапче максимум до 3 дни след половия акт.
Имаш два варианта.
1. Риск печели,риск губи: не пиеш хапче,ако не си бременна печелиш или по-точно спестяваш 30лв (колкото струва хапчето Ескапеле - най-надеждното засега) или си ги спестяваш за памперси по нататък
2.Пиеш хапче независимо от това колко си сигурна че може да е попаднала сперма в теб, набутваш се с 30 лв но спестяваш най хубавите си години![]()
Ако е положителен теста,направи си втори,ако и той е положителен,консултирай се с по-нестрогия ти родител
Нямам проблем да дам 30лв,но въпроса е ще помогне ли след изминалия период??
НЕ!Минали са повече от 72 часа.Тест чак 2 седмици след рисковия полов акт може да отчете,ако има нещо.Ако си бременна трябва да кажеш на родителите си.Не се притеснявай,че ще ти се карат.По-добре е те да знаят.Първоначално написано от anesen
![]()
Мила,ако са минали 3 дни от половия акт,няма как.Изброй си 7-8 дни от деня в който се е случило това и си купи тест - най добре shure check. Не се притеснявай,знаеш ли, на мен от психическата нагласа ми закъснява винаги така че не се паникъосвай
Теста е горе долу 7-8 дни след акта,няма смисъл да чакаш да се психираш допълнителноПървоначално написано от YouAteMyHeart
А в кой ден на цикъла ти се е случило това?
Охх ми незнам,ама трябва да ми дойде на 16ти април..а фала стана преди 5-6 дни може би....леле влзнах в много голям филм...и то не толкова,че ще се карат на мен,ми баща ми ще изкърти от бой приятеля ми...и съм сигурна в това...Оххх моля се само да съм късметлиика и да не съм бременна,че ще трябва да ходя да се метна отнякъде![]()
![]()
![]()
Иначе благодаря много на всички за помощта... и за компетентните отговори
Стискам палци всичко да мине добре и да не си бременна, в противен случей влез в YouTube и гледаш предаването "16 and pregnant". То е като 1 експеримент как няколко момичета са забременяли на тази възраст и се наблюдава как реагират родителите им, приятелите им гаджето им, как се справят в живота и тн. Много е интересно и повечето даже се изпожениха, народиха си децата. Е родителите "малко" пискаха, но повечето ги подкрепиха в начинанието, след като са взели подобно отговорно решение да задържат бебето.
http://www.youtube.com/watch?v=12Mrd...eature=related
Успокой се първо, опитай се да се убедиш, че няма как да си бременна. От притестение, както казаха по- горе уважаемите съфорумници, също може да ти закъснее. И си направи тест. Стискам ти палци нищо да ти няма.![]()
До автора/ката на предния пост- мисля, че е достатъчно наплашена в момента, за да й говорим за експерименти, засягащи тази тема.
П.П. Никой няма да убие приятеля ти, вашите само могат да ти помогнат. Аз лично бих казала на майка ми, тя поне е жена, разбита за какво става дума (лично мое мнение)......
1.Хайпчето се трябва да се приеме до 3 дена след рисковия полов акт
2.Доколкото знам,че трябва да са минали 14 дена,за да отчете правилно..
Иначе и аз ти стискам палци (дано не си бременна)![]()
Дано всичко е наред..![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Надявам се нищо да ти няма.Аз вече видях, че са ти дали всякаква информация, няма да се повтарям, но направи един тест и не се шашкайИ аз бях така.Хем пих хапче веднага на следващия ден и все пак не можех да спя нито нищо и пак направих тест и дори като видях, че е отрицателен пак ме беше страх докато не ми дойде.
Остава ти малко до цикъла, не се притеснявай, защото ще повлияе и ще ти закъснее така и така.Направи си един тест днес или утре и виж какво ще покаже.Не се шашкай.Ако има нещо наистина трябва да поговориш с някого..
Взе ми въпроса изпод клавиатурата.Първоначално написано от slun4ice
Колко дни ти е МЦ?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Сега ли се сети да мислиш за последствията?!"МАЛКО" си закъсняла.НЕ искам да се държа гадно,но може би ако не беше започнала да водиш полов живот на 14 сега нямаше да си в тази ситуация.За това вече аборта е като вадене на зъб от такива,където се мислят за мн "големи" и "готови"Първоначално написано от anesen
![]()
Другите 14-15год. пикли/пикльовци да си вземат поука!
oфф кво и се караш стореното сторено точка! може да и излезе касмета и да не е бременна!Първоначално написано от YouAteMyHeart
Такаммм първо не мисля,че съм направила нещо ново като съм започнала да водя полов живот на 14 и половина...напротив нещата бяха изключително отговорни с нужните предпазни средства...жалкото е че нямах късмет...Иначе благодаря на всички за подкрепата и утре си купувам тест...Стискайте палци... Аз говорих с приятеля ми и поне се успокоих,че е зад мен каквото и да стане...Малко по-спокойна съм...
. . тук всички ти казаха което и аз щях да кажа за това ти стискам палци, но само не се панирай, защото от притеснение наистина ще ти закъснее . . \/
.. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]
Добрееееееееее да се похваля... 3 теста-отрицателни... и днес,макар с 3 дни подранение ми дойде и мисля да черпя хихихихи много съм щастлива...И разбира се благодаря много на всички за подкрепата разбирането и компетентните съвети... мисля че вече си имам една голяма обица на ухото...
?Първоначално написано от anesen
Браво... Честито...другия път внимаваите... наистина![]()
It's too late...
Под внимание разбирам , пича й да си слага по 2![]()
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Абе не чак по 2,но си взимайте поне за сега по-дебели презервативи,а не от супер тънките.Знам,че с тънки е по-хубаво,обаче сигурността на 1во място както ти сама се убеди.Също така да не са някви евтини оп 20 стотинки.Другото,което е-гледайте срока на годност на презервативите и внимавайте къде ги държите.Да не са на слънчево място или на някво влажно.А приятеля ти да внимава дори как слага презерватива,че и от това стават гафове.Освен всичко,което ти казах ползвайте и лубрикант,обаче трябва да внимавате на каква основа е.Има 3 вида-на водна,латекс иии там още нещо не помня какво.Виж в гугъл.
![]()