.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Голям фен Аватара на Callisto

Счупих си пръст!

Здравейте!
    Днес братовчед ми мe ритна много злобно по пръста на крака (котрето), докато играехме на футбол с яйца на тавана и ми го счупи. Супер гадно боли, усобенно ако го движа или ходя. Не ми се ходи на доктор, заради едно котре. Какво да го правя, че да не боли. Смисъл трябва ли да му слагам нщо, да го бинтовам, с движението как стоят нещата и най-вече за колко време би трябвало да зарастне.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Зарастването зависи от състоянието на организма.
    Иначе, колкото и да не ти се иска, трябва да те види ортопед, било то и заради едно кУтре, Особено ако е счупено.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Ама и аз съм голям карък. Над 100 шева по главата, лепена буза, шита брадичка, счупена ръка, но кутрето бие всички по болка.

Мега фен Аватара на L0ST
    Оле боже, момиче, какво ти се е случило бе, как 100 шева. Аз 1 не съм имал
    Lexynnka

Цитирай Първоначално написано от L0ST
    Оле боже, момиче, какво ти се е случило бе, как 100 шева. Аз 1 не съм имал
    А това е старо. Причината е, че движа пекълено много с момчетата още от както се помня. А като бебе бях редовен посетител на Пирогов, понеже много обичах да дразня кучето на леля. От там и по-голямата част от шевовете по главата. Останалото е от рампата в скайт парка, няколко стълби, игра с тупкащо топче(внимавайте опасни са) и тем подобни.

Мега фен Аватара на L0ST
    Иначе трябва да идеш до болницата, че ако е счупено и зарастне на..криво ще имаш доста проблеми. Преди няколко години стъпих на криво и паднах по едни стълби ...от падането нищо ми нямаше но явно при стъпването на криво нещо съм ис навехнал стъпалото...Не тоидох на лекар - в продължение на 3 седмици ме боля постоянно (не мн силна болка) и 1 година и половина ме боля при по-голямо натоварване и всичко това, само защото ме домързя да ида до лекарката
    Lexynnka

Голям фен Аватара на liim0nka
    Отиди на лекар, ще ти го гипсират и най-вероятно месец ще си с него..една приятелка й казаха месец ама на 5-10 ден го махна.. само за информация-гипсираха я до..малко под коляното

а как разбра че е счупен?
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    На мен сестра ми си го счупи, но казаха, че кутре не се гипсира, така че споко!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Кутре, изобщо пръст на крак, освен, ако не е палец, не се гипсира. Мен много ме беше страх от гипс, защото си го бях пукнал и аз така не исках да отида, но като отидах дори снимка не направиха. Казаха, че най-вероятно е пукнат, но и да е счупен няма да го гипсират и да си стоя така. Така и направих. Никакъв бинт, нищо...Мажи го с нещо да не те боли и, ако искаш да се разнесе по-бързо отока...

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Кутре, изобщо пръст на крак, освен, ако не е палец, не се гипсира. Мен много ме беше страх от гипс, защото си го бях пукнал и аз така не исках да отида, но като отидах дори снимка не направиха. Казаха, че най-вероятно е пукнат, но и да е счупен няма да го гипсират и да си стоя така. Така и направих. Никакъв бинт, нищо...Мажи го с нещо да не те боли и, ако искаш да се разнесе по-бързо отока...
    Именно!
    Майката на гаджето ми каза да отида да ми го гипсират, но честно казано не виждам как може да се гипсира нещо подобно...та мойто кутре е 1см дълго.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Никой не е казал да те гипсират, поне една графия могат да ти направят.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Отиди на лекар,недей да го подценяваш
    Cullens

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си