.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Японистика

Такааа, отново се допитвам до вас. Аз съм 10 клас, но като всеки се готвя да кандидатсвтам. Желаните от мен специалности са японистика, арабистика и иранистика. За мое нещастие специалностите се предлагат само в СУ-място, където не желая да уча. Все пак реших да разгледам сайта на СУ, но така и не намерих самата специалност за изучаване на японски език и останалите два. Това, което беше предложено се състоеше общо взето от учене за фолклор, религия, политика и икономика. Лекциите се провеждат на български език, което обезсмисля кандидатстването със западен език. Самото изискване за западен език асоциира с учене на японски чрез английски език. Надявам се в сайта ще се намерят и студенти с тази специалност или поне запознати от близо. Иска ми се да науча първо езиците, а после да започна с предложените в СУ

Мега фен Аватара на Chacho
    Ето ти ги специалностите.

Цъкни тук за японистика

Цъкни тук за арабистика

Цъкни тук за иранистика

Специалностите са японистика, арабистика и иранистика, а не филологии, преподавани на чужд език. Преподавателите са такива по японски, арабски и ирански, а не по 5 езика едновременно. Затова и преподават на български.

Кандидатстването с чужд език, по мое мнение, показва, че си способен да учиш ефикасно езици.

Кои езици искаш да научиш първо и кои са предлаганите в СУ? Не говориш ли точно за японски, арабски и ирански езици?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

японски, арабски и персийски са езиците, които искам да уча, а линковете, които ми прати вече бях разгледала и работа ми свърши само този за иранистиката

Мега фен Аватара на Chacho
    В препратката за японистиката има качен конспекта, в който има различни дисциплини предвидени за изучаване на японски език. Например Практически японски език, съвременен японски език морфология и синтаксис, пр. Личното ми мнение е, че този език, без да познаваш културата им, трудно можеш да го научиш.

Една позната завърши японистика и доколкото знам е доста веща в областта. Даже, ако не се лъжа, замина за Япония да живее вече.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си