.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: Овулация?!

Овулация?!

Здравейте, много се рових из нета да търся информация, но всякаш ми беше малко трудно да я асимилирам.. та въпросът ми е следния: единствено през овулацията ли може да се забременее, кога настъпва тя и колко трае?
    P.S. Благодаря предварително!

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    да,...ако цикълът ти е 28 дни-тя е на 14 ден,трае 1/2 дена
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Мега фен Аватара на t0d1t0
    1 седмица след като и спре кранчето настъпва т'ва чудо наречено овулация
    трае 24 часа,а спермата може да е жива над седмица,така че сами си правете сметката.
    Станислава

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^ Е сега обърка представите на момчето.
    Овулацията настъпва 14 дни преди менструация. Само по време на овулация може да се забременее, а и звучи логично- ако няма яйцеклетка, какво ще оплоди тоя заблуден опашатко?!
    Яйцеклетката е годна за оплождане 12 часа след овулацията, а сперматозоидите живеят в женските полови органи 72 часа, като от тях са способни да оплодят яйцеклетка само в първите 48.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Овулацията настъпва 14 дни преди овулация.

мен пък това ме обърка Момче съм, но се интереусвам.. та какво ? На всеки 14 дни (при продължителност на цикъла 28 ) настъпва овулация траеща да кажем 12 часа ?
    98% от българското население харесва БИРА. Ако ти си от тези 2%, които не я харесват, значи си пълен идиот! xD

Град
    пространството на Дисе
    Менструация, бе мен, менструация.
    Не ми е акъла във форума, просто.
    Няма как цикълът да е 2 дни.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Менструация, бе мен, менструация.
    Не ми е акъла във форума, просто.
    Няма как цикълът да е 2 дни.
    Така де.. и аз това си помислих Мерси за инфото
    98% от българското население харесва БИРА. Ако ти си от тези 2%, които не я харесват, значи си пълен идиот! xD

Град
    пространството на Дисе
    Не ми следиш мисълта.
    Яйцеклетката след пукането на фоликула има 12 часа да бъде оплодена.
    Почва да се отделя прогестерон, лигавицата задебелява, натрупва се гликоген в нея и т. н.

Мега фен Аватара на Gr0zDan0v
    Град
    Софето ;d
    Цитирай Първоначално написано от britzy
    +1

Мега фен Аватара на t0d1t0
    хххх момчето ще отиде в часовете по биология и ще попита госпожата
    Станислава

Град
    [На Метри От Земята]
    Цитирай Първоначално написано от britzy
    кратко и ясно
    Просто аз

Ако и е свършила менструацията на 10ти примерно, няма как на 12ти да е в овулация,а чак к1м 23,24,25 така ли ?
    Never Back Down

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от IcemanChambers
    Ако и е свършила менструацията на 10ти примерно, няма как на 12ти да е в овулация,а чак к1м 23,24,25 така ли ?
    Зависи от продължителността на МЦ. По начало долната граница на нормата е 21 дни, което означава, че О е на 7мия ден.
    И запомнете, О се смята от началото на МЦ/т. е. първия ден на менструацията, а не след нейния край!!!!!/

Супер фен Аватара на pinki
    ^ Е сега обърка представите на момчето.
    Овулацията настъпва 14 дни преди менструация. Само по време на овулация може да се забременее, а и звучи логично- ако няма яйцеклетка, какво ще оплоди тоя заблуден опашатко?!
    Яйцеклетката е годна за оплождане 12 часа след овулацията, а сперматозоидите живеят в женските полови органи 72 часа, като от тях са способни да оплодят яйцеклетка само в първите 48.
    ми то 14 дена преди да ни дойде и 14 дни след като свърши е едно и също Права си за всичко
    От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!

Повече от фен Аватара на Nich
    ако менструацията ти е през 28 дни овулацията ти е на 14 ден, ако е 26 е на 13, ако е 24 на 12, тоест на 1/2 от времето между две менструации

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Nich
    ако менструацията ти е през 28 дни овулацията ти е на 14 ден, ако е 26 е на 13, ако е 24 на 12, тоест на 1/2 от времето между две менструации
    Не! Не! Не!
    Ще го поN-тя! Овулацията е 14 дни преди настъпване на менструация! При 24 дни е на 10тия, при 26 е на 12-тия. Стига сте обърквали децата!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си