Цитирай Първоначално написано от mech0
След като отворих темата продължвах с голямо внимание да следя новините и коментарите, които пишете и вече имам изградено мнение по въпроса за намесата на Русия. Киргизстан е свързан както икономически, така и политически с Русия, така че каквото значимо събитие стане в тези среди руснаците първи ще узнаят. Според мен революционерите са се ползвали с негласното съгласие на Путин и е вероятно да си получили някоя и друга финансова инжекция. Също така е вероятно да са им били обещани свежи руски капитали, ако дойдат на власт. Най - малкото, за да избухне такава революция трябва да са сигурни в суверенитета на границите си и че новото правителство ще бъде признато в международната общност и мисля, че точно там Кремъл е щял да използва всичките си връзки при остра реакция на западните държави.
Кремъл и силни дипломатически връзки???

Колкото успяха да пробият път на Абхазия и Южна Осетия, толкова ще успеят и с новото правителство на Киргизтан. Сиреч зерО. Русия е глас в пустиня. Колкото на НАТО му пука за позицията и за Косово, за противоракетния щит, за войниците в Прибалтика, толкова ще е и сега за Киргизтан. Най-много Северна Корея, Куба и Виетнам да и ударят по едно рамо.

За другото съм съгласен. То е ясно, че руският интерес клати феса там.