Защо пък реши, че съм се ровил в интернет, за да отговоря на няколко елемтарни въпроса. И не съм се ровил два часа в интернет, просто тогава висях мнението ти, малко преди да си легна и ми отне точно 5 минути да напиша всичко.
За Луков ми е известно, че е бил фашист и предводител на някакво фашистко младежко движение и затова комунистите са го убили. За него въобще нямаше да знам, ако не ми бяха дали някакъв флаер на Атака или на БНС на който пишеше "Ти изббираш" и имаше снимка на Азис и този генерал.
За Георги Вазов има 2 страници в Голямата съветска и в Голямата руска енциклопедия, и той е можеби единствения офицер от който Куропаткин е бил доволен и за него ми е известно основно това какво е правир в руската армия.
За Владимир Вазов разбрах покрай Георги Вазов, защото той беше записан в енциклопедията като негов брат и проявих интерес за него.
Излизането от изолация на Съветския съюз започва още през гражданската война, като първата стъпка е да сключат мир с Естония и да развият търговски отношения. После Ленин подписва мир с правителствата на Литва, Латвия и Финландия, като основна клауза във всички договори е недопускането на вражески сили от тяхна територия в територията на Съветите. Съветския съюз, за да бъде признат от другите държави прави и много отстъпки, т.е. за да сключи догов за мир с Полша им предава големи територии от Беларус и Украйна, които през ВСВ си връща. Също така трябвало да върнат на Полша всички военни трофеи и да платят 30 млн. златни рубли като репарации. Но в същото време Полша давала равни права на руснаците, украинците и беларусците, което била според мен е било доста важно от психологическа гледна точка. И въпреки че договора с Полша поляците постоянно не го спазвали, помогнал да се окрепят границите от запад. Освен със страните възникнали на територията на бившата Руска империя Съветите започват дипломатически отношения със страните от Азия, като най-важен бил договора с тогавашната Персия. Също важен бил договора Съветския съюз да въвежда свои войски на територията на Иран, в случай че трета страна се опита да го нападне от там. Освен това СССР първи признава независимостта на Афганистан, а освен това Съветите имали и приятелски отношения с Кемал Ататюрк. По късно, през 1921 се подписва и договор за търговия с Англия, а след това с Норвегия и Германия. Последни сключили търговски договор италианците. Генуеската конференция от 1922 е много важно събитие спомагащо за излизането от изолация на СССР. Точно на тази среща започва развитието на приятелските отношени с Германия, която както и Съветския съюз е изгубила много през войната. През 1924 Съветския съюз е признат за наследник на Руската империя. После поетапно е признат и от другите държави в Европа и света. Ключов момент е приемането на СССР в лигата на нациите през 1934.