- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Новобранец
Здравейте,
първо ще ви разкажа за себе си, а после и за проблема си.Живял съм 15 години в Полша с майка ми(може би си падам малко мамино детенце,знам ли..).Там нямах приятели, единственото ми занимание беше компютъра, с който от време на време поддържах връзка със приятелите си в България ( Всяко лято си идвах в България ).Там не ходех на училище,а учех с майка ми Български,Английски и Математика. От 1 година насам вече живея в България, уча тук и т.н. В училище ми беше много трудно от начало да си намеря приятели, но все пак имах 1 приятел,който познавах от преди това в моето училище и той до голяма степен ми помогна да намеря приятели.
Ето го и проблема ми ... след всички тези години прекарани в чужбина без приятели,приятелка аз незнам как да се държа с момиче,което харесвам. В момента харесвам едно момиче от училище. Преди 3-4 дена бяхме навън заедно и с други хора, тя по принцип не излиза с наща компания, но беше с нас тогава. Не сме си говорили много ( аз и няма за какво много да и говоря). Вчера пък спах у тях, тя се обадила на моя най-добър приятел, за който писах по-горе и той ме викна да ходя с него. Прекарахме си забавно, това общо взето беше най-хубавата ми вечер в живота (естествено не е станало по-специално). Сега по цял ден мисля, незнам какво да правя, никога дори и не съм се опитвал да заговоря момиче, незнам какво да и кажа, а също така и незнам какво ще стане ако тя не ме харесва ( тя има много приятели в училище ... ако се разчуе ще потъна в земята от срам). Моля ви , помогнете ми![]()
Просто бъди себе си, това че не си общувал много с момичета, да не кажа въобще не е чак толкова важно.Може би обстоятелствата са били такива.Флиртувай повече с нея, показвай, че имаш чувства по един или друг начин.Гледай да излизаш повече с нея, кани я на кафе, на кино, разходки, каквото душа ти пожелае.Не я притискай, гледай нещата да стават по-плавно и периодично, не от раз.Като флиртуваш сам ще стигнеш до извода дали тя изпитва нещо, по самото и държание ще разбереш и ако мислиш, че тя също има нещо към теб - действай.Не е толкова трудно, не може да се страхуваш от самата природа, така или иначе един ден ще имаш приятелка и т.н, нормални работи са това, не се притеснявай. :P
По-добре не бих могъл да го кажа.Първоначално написано от justonegirlwithonehope
![]()
Послушай мацката по-горе и не би трябвало да имаш проблеми. И един приятелски съвет, ако не излезе нищо, не му мисли много. Не е последното момиче на света.
Успех, приятелю.![]()
Ами като излизате с твоя приятел следващия път, му кажи да я извика и нея,но гледай да сте си тримата.Разговорете се за интересите си(или някви други такива общи неща-хобита и пр.).Нещо за Полша може.Не е вярно, че нямаш какво да кажеш.Доста време си живял в друга държава,макар и без приятели.Все нещо ще имаш да разкажеш...някаква забавна случка или каквото там ти е направило впечатление.Като "стопите ледовете" по между си ще ви стане много по-лесно да говорите и ще се сближите.Разменете си телефоните и излезте някой път двамата.Идете на някое яко място.Ако не искаш да е толкова очевидно, че я харесваш,просто и кажи , че не си имал какво да правиш и я питай дали и се излиза.Макар че не подкрепям криенето на чувства,но няма значение това...А относно за това,че ако не те хареса,ще разкаже на някого нещо гадно и ще се срамуваш(поне така разбрах от поста ти),не се притеснявай.Едва ли ще го направи,освен ако не е някоя кучка,но предполагам, че това можеш сам да го прецениш.А това ,че има много приятели не означава нищо.Обикновено когато имаш много приятели ,всъщност всеки гледа как да те използва,обяснявайки ти колко си ценен за него и колко те обича.Но това го забелязваш, когато вече някой те е заебал тотално в момент ,в който имаш нужда от него или вече си се разочаровал адски много от него.Така ,че не дръж на това да имаш много приятели.Един ,който да те разбира и да те подкрепя е достатъчен.Той ти е истински приятел.Айде успех с мацката и после пиши какво е станало.![]()
А не е ли по-добре да излязат само двамата, тъкмо насаме ще се поопознаят малко.За какво им е трети, ще свети ли !? И съм съгласна с Eclipsercho, ако случайно стане така, че не я превличаш и дай Х-са и това е - момичета бол !
Не че ме е страх да не разкаже на някой,а по-скоро ... незнам и аз как да го кажа. Не мисля, че я обичам, познавам я от твърде малко време. Но съм харесвал доста по-красиви момичета, тя не е от най-красивите, но усещам някакво сходство във характерите, изглежда ми доста свестно момиче и нещо ме гложди отвътре да и кажа какво изпитвам, искам да съм с нея. Предишните момичета,които съм харесвал са били доста по-хубави,а при тях съм премълчавал ... За това ме е страх,защото имам чувството,че ще бъда много наранен. А това момиче има пленителна усмивка, много е чаровна , чувствам се добре когато я видя да се усмихва![]()
Ами, първо се изясни (до колкото можеш) с чувствата си. А това най-лесно ще стане с повече срещи с нея.Първоначално написано от Seidata
След това й го казваш в момент, който прецениш е добре за подобен разговор (и сте сами, разбира се), като пропуснеш целия "не си от най-красивите, но въпреки това нещо в теб ме привлича" аргумент ако не ти се ядат шамари и това е![]()
Кой говори за любов ? Не е задължително да я обичаш, за да флиртуваш с нея, а и с времето може да изпиташ нещо по-сериозно и дълбоко към нея.Самия факт, че имаш симпатия и че ти допада значи, че трябва да се пробваш.Покани я на кафе или разходка, нищо лошо няма.
Едва ли бих дала по-добро мнение от тези на ustonegirlwithonehope и EclipserchoПървоначално написано от Eclipsercho
Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!
+++Първоначално написано от Take_That
Те дадоха най-правилния и точен отговор...
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Първоначално написано от Eclipsercho
Подкрепям мненията им! Те ти го казаха.Успех
Опознай я,говорейки с нея ще намериш общ език,може би и общи интереси от там нататък започни да флиртуваш с нея и да излизаш по-често с нея на саме.
Predi 1 godina kraqt na lqtoto se zapoznah s edno momi4e vijdahme se (bqxme v 1 komppaniq) do kraq na vakanciqta ii sled tova ne sega pak q sre6tnax mnogo q haresvam no mislq 4e ot minalata godina i napravix mnogo lo6o vpe4atlenie ... kakto i da e sega otnovo q haresvam no ima edna pre4ka eno mom4e ot kvartala sashto q haresva te dosta chesto sa zaedno (kakto i az) no az sedq po-otstrani toi q razsmiva i q vijdam che e shtasliva i i e zabavno no kogato i da q pogledna pove4eto pati tq gleda kam men chudq se dali mojete da mi dadete nqkukuf savet da re4em kak da i pokaja 4e ne sam kato minalata godina ? daite mi savet za vsi4ko kak da prodalja na tatyk pls .BLAGODArq ti predvariteno!!!nai mnogo iskam da mi kajete ako mojete i znaete kak da i pokaja 4e ne sam tak1v kato minalata godina (napravix i lo6o vpe4atlenie pone spored men!!!?
От поста ти не лъха на отчаяност и това е хубаво. Надъхан си, просто не знаеш какво да кажеш. Ако е първият ти опит да свалиш момиче, много вероятно е да е неуспешен, разбирасе в случай, че не си достатъчно готин. Предполагам не си отчайващо отблъскващ тип с ниско самочувствие, все пак си живял в чужбина, видял си малко повече свят, което те прави по-интересен от останалите и все ще има за какво да си лафите. Това е едно голямо предимство защото това те прави по-загадъчен и различен от останалите, а момичетата си падат по такива типове. Достатъчно е да се държиш готино с нея, да общувате повече, а когато усетиш, че си свалил гарда й (т.е. натиснал си я по точните точки - разбрал си дали си търси приятел, какви неща обича в едно момче и прочее...) ще може да си позволиш да действаш по-освободено и да й споделиш, че я харесваш. Не се бой, ако ти откаже и си има своите причини за това, но все пак те намира за готин, едва ли ще е голям резил дори да сподели на приятелите си като факт, че си й споделил, че я харесваш. Все пак това не е кой знае каква издънка, едва ли някой ще ти се смее за това, че си опитал. Дори биха ти се смяли повече ако открито ти личи, че я харесваш, а бездействайки доказваш, че си мухльо. Ако покажеш смелост, вярвай ми, дори някой да пусне бъзик, едва ли ще е супер хаплив, а евентуално приятелките във вашата компания ще останат с впечатление, че поне имаш самочувствие и самоувереност, което си е добро предимство.Действай и не се притеснявай!
![]()
+1Първоначално написано от DragonSong
[b][color=black]Espa
Току що и писах да излезем и тя ми изкочи с някакво оправдание![]()
Кажи и че няма проблем.Просто си искал да запълниш времето си, понеже няма какво да правиш.Ако някой път и се прииска да ти пише и ако си свободен ще излезете.Междувременно като сте заедно се опитвай да си близо до нея, да говориш с нея и т.н, та да грабнеш вниманието и.Дано нещата се получат, не се отчайвай от един откъз.![]()
Тя това сама ми го каза,че евентуално ако и се излизало щяла да ми се обади, но не изглеждаше много обнадеждаващо. Иначе после си пописахме малко и сега се чудя за напреде,да и пиша ли аз или да я чакам,да видя дали ще се сети сама да ми пише ...Първоначално написано от justonegirlwithonehope
![]()
Абе я ми пиши на ЛС![]()