.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Самочувствието

Самочувствието е система от субективни усещания, свидетелстващи за една или друга степен на физиологическия и психологическия комфорт. Включват в себе си както качествена обща характеристика така и субективни преживявания. Липсата или излишъкът водят до дискомфорт./без значение дали го осъзнаваш или не/ Всъщност може би двете са проявление на едно и също нещо, или поне би трябвало да бъдат, за да има баланс. Осъзнатото себеусещане създава самочувствие. Дори значението на съставните думи на двата термина на пръв поглед означават едно – чувство и усещане. Все пак обаче думите са две, следователно смисълът е различен на двете понятия. Лично моето мнение е, че самочувствието е надграждане на себеосъзнаването. Самочувствието ни не е ниско, когато критериите за оценка не са прекалено високи, когато няма необоснована критика и прекомерно изискващи амбиции. Идеите на личността са в основата за формирането на реално и полезно самочувствие. Идеите на всяка личност са продиктувани от високия идеал. Една забавна история може да помогне да придобием представа за термина висок идеал: Една млада египтянка на име Елтамар, дъщеря на беден селянин, се отличавала от своите другарки по това, че носела висок идеал в душата си. Тя било умна и интелигентна, добродетелна и скромна. Когато постъпила в училището, учителят я запитал: "Ще се ожениш ли, Елтамар, или девица ще останеш?" Тя отговорила: "Аз имам само един идеал в живота си и според него ще живея. Ако се женя, то ще бъде само за царския син. Всеки друг, ако не е царски син, ще го върна. Тоя е моят избор: или за царския син ще се оженя, или девица ще остана". Ще кажете, че този избор е глупав. Не е глупава тая мома, тя има висок идеал.
    В какво се заключава приложението на високия идеал в Живота? Ако имаш някакво верую, ако следваш някакво учение, ако прилагаш известна мярка, ако държиш някакъв образ в съзнанието си, всичко това да отговаря на високия идеал. Щом имаш сърце, ум, душа и дух, те трябва да се вдъхновяват от висок идеал.

Ако отказваме да приемем друго, освен най-доброто, много често просто го получаваме

Да..и ?
    Обещанието е учтива форма на отказване.

BBOY OR DIE !!

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    аз не намерих смисъл

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Бля бля бля... zZz...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от danibebi
    аз не намерих смисъл
    И аз също..
    И това,което каза - предполагам,че всеки го знае
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Повече от фен
    Просто копнато и пейстнато пфффф

READ ~> COPY ~> PASTE
    Живота е суров, а аз съм пак пияна... Купона си тече, чуваш ли копеле ... ;dd

Мега фен Аватара на Chacho
    Авторе, да ти се не налага да питаш, да те упътят до тоалетната. На место ще се напикаш, докато те разберат.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    tl;dr

Повече от фен Аватара на petinkataaa

Супер фен Аватара на dPa3HuTeJl
    Град
    Silent hill.
    и какъв беше смисъла на тая тъпотия ?? мисля че всички с малко коефицент на интелигентност го знаят това нещо

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Ходи се гръмни,че ще заспя като го гледам т`ва
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Да наистина READ ~> COPY ~> PASTE
    Неприлично Щастлива .. : )

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    и какъв беше смисъла на тая тъпотия ?? мисля че всички с малко куефицент на интелигентност го знаят това нещо
    Пише се коефицент.
    А смисъла на темата не го разбрах

Не схванах!
    FUCK-тически не ме интересувате..

Супер фен Аватара на dPa3HuTeJl
    Град
    Silent hill.
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    и какъв беше смисъла на тая тъпотия ?? мисля че всички с малко коефицент на интелигентност го знаят това нещо
    Пише се коефицент.
    А смисъла на темата не го разбрах
    А,да малка грешка , съжалявам
    “Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
    -Albert Einstein

Цитирай Първоначално написано от danibebi
    аз не намерих смисъл
    Аз също

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си