- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Малко въпроси са домашни тренировки
Ако дишаш правилно с времето ще спреш да хващаш мускулна треска.
2 килограма за месец и половина са много добро постижение, пресметни за една година какво ще направиш. 8х2 = 16 кила отгоре. Съмнява ме да качваш с такова темпо една година, но все пак като някаква съпоставка за това, което си постигнал.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^ Нали принципно казват, че началния тласък е най-голям смисъл, че може да не продължа с това темпо, но края на Юни, като мине още месец и половина, пак ще пиша, да кажа как вървиБи ли могъл да ми разясниш малко за правилното дишане ? Това което знам аз е, да не задържам дъха.
Еми това е правилното дишане. Някои ми бяха казвали, че на свиване се издиша, на отпускане се издиша и аз така ги правя. Като че ли по-голяма роля за това, дали ще хванеш мускулна треска, играе кондицията на мускулите. Ако тренираш редовно мускулите се адаптират към натоварването.Първоначално написано от gost89
ПС: Чувал съм, че разтягането изстисква млечната киселина от мускулите, която всъщност е виновника за мускулната треска. Мен не ми помага особено, но пък можеш да пробваш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Тъй като не намерих по-подходяща тема за това - горе-долу колко време след тренировката е добре да се изкъпя? Също така, колко часа е желателно да спя?
Може да се къпеш и веднага ако искаш-няма значение.Минимум 8 часа трябва да ти се събират на денонощие.![]()
Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...
мерсиПървоначално написано от fr33runner
![]()
Минимум 8, а при сериозни тренировки - 10, при под 8 часа се отделя много по-малко хормон на растежа(който е супер важен) и мускулите се възтановяват доста по-бавно..
Абе задължително е поне по 8, а препоръчително - 10![]()
А тези часове трябва да са примерно от 10 до 6 или може от 10 до 4 и от 6 до 8? Смисъл 1 след друг или не е задължително?Първоначално написано от ZipFail
Хормоните се освобождават при дълбок, продължителен сън, така че е по-добре да са наведнъж часовете..![]()
Хора забравихте и краката , начи тичай поне 2-3 километра на ден.Първоначално написано от Chacho
Много хора се изказаха, някой от тях неподготвени. Единствено ми направи хубаво впечатление човека в аватара на HFK!. Ето от мен няколко съвета
1. Щом не можеш да правиш набирания
а) пробвай такива за бицепс // ако нестане
б) пробвай да скочиш и да се набереш и да пускаш бавно //ако нестане
в) отивай в фитнеса и на скрипеца с подходящи кила
2. Натрупване на "ММ". Както казва твоя човек Скуби (my respect) при 6 хранения на ден (всичко както трябва) и при 6 тренировки на седмица (без изключения) за 1 (ЕДНА) година може да се качи само 2-3кг чиста мускулна маса. Аз съм 178 висок, 67кг, преди 2-3 месеца бях 60кг. От тогава не спазвам стриктна диета но гледам винаги да тъпча нещо. Например за закуска мюсли и мляко към 11 часа някоя друга филия или ябълки/ портокал,и към 1-2 нещо от рода на дюнер после един сандвич (ако съм си го направил вкъщи преди даскало) или пък нещо нездравословно (от тея двойните сандвичи с една кофичка киселка мляко, нискомаслено, за да мога да го пия или пък ако ми е по малък ' бюджета ' може да се натъпча и с кроасани и някоя друг lion/bounty) а за вечеря почти винаги наще правят нещо хубаво - риба, телешко или шилешко с черен хляб и салата. Общо ми се насъбира по 1 литър мляко на ден..
Разбира се това не са чисти 7 кила само мускулна маса. Все пак съм тийнеджър (много я мразя тая дума) и е нормално да качвам бая кила въпреки че метаболизма ми е много далече от хубав, но не е и само мазнина защото се вижда pack of 6
3 - НАЙ-ВАЖНОТО, ЗА ТОВА С КАПС - СЛУШАЙ МНОГО ВНИМАТЕЛНО КАКВО КАЗВА СКУБИ ПО КЛИПЧЕТАТА. НА МЕН ТОЙ НАИСТИНА МИ ПОМОГНА И ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ А НЕ САМО РАЗПРАВЯ ВИЦОВЕ НАЛЯВО И НАДЯСНО.
Go For Broke
А вторника за какво е? Ти пробвал ли си да комбинираш тичане с програма за покачване на маса? Първо едното, после другото е доста по-лесно.Първоначално написано от kireto454
Та да ви информирам какво става, ако някой го интересува депреди няколко дена по съвет на потребител от форума се срещнах с Републиканския шампион по Класически културизъм за 2008-ма, който е и Персонален Фитнес Треньор и Кинезитерапевт та с него си поговорихме за доста неща. Доста неща ми се изясниха, иначе ми каза че тези 2-3 килограма за 2-те месеца които съм качил не са много, можели са да бъдат повече. Та поговорхме за доста неща, взе ми Антропометрични данни и поставихме реални цели, като начало краткосточните за следващата една година, според него целта ми през тази година трябва да е покачване на мускулна маса, върху релефа ще работим като кача поне 20 килограма. Именно и тези 20 килограма са целта ни за тази една година, на мен ми се сториха много, но той ми каза че като е почвал на 15 за една година само с хранене и тренировки е качил 30килограма и не е невъжможо и при други клиенти е ставало, а аз му имам пълно доверие, защото си личи че знае за какво става дума, за 3 месеца е подготвил Даниел Рошков и той стана Републикански шампион по културизъм още от първи опит. Та след около седмица индивидуалната ми тренировъчна програма и индивидулания хранителен режим бяха готови, диетата си е наистина много много строга(но след като гоним такива килограми за година няма как), но аз съм решил твърдо и ще се старая да спазвам всичко стриктно. Та около 15-20 Юни ще мога да почна да спазвам всичко защото сега още съм на училище и няма да мога, и ще ви информирам от време на време какво става, на него ще му давам отчет да всеки 2 седмици и ако прецени нещо може да се промени. Та не знам какво мислите, но според мен това е по-верния път, отколкото да се мъча само с четене из интернет.