Цитирай Първоначално написано от TopGun
Цитирай Първоначално написано от MaGuSs
<p style="background-color: red;">текст</p>

както забелязвам форума не реагира
Нямаше смисъл от това.На първото ,че форума не реагира ,не мисля ,че долу в ляво, под иконките ти е включен HTML ,а пък ти си написал CSS код ...

поправка: ако беше толкова лесно защо например дуумкилер не би го използвал или пък някой мод?
HTML и CSS-а не са лесни .Най лесно е да работиш с BBCode-е
да така е, във всяка хтмл страница може да се сложи css непосредствено и не ти трябва нищо 'допълнително' за да стане
и като е толкова по-лесно с ббкод, тогава защо аджеба създаде темата?
То разчита html, но за css никой не е споменал. Нали се сещате, че трябва все пак да го интегрирате във някакъв вече установен сайт, който вероятно обработва текстова информация чрез php или javascript или квото са си решили. Най-вероятно са решили ако е чекната отметката за действане на html code, да търси за html ключови думи и да ги превръща в код. CSS-a може да не е добавен към набора.

<font color="red"> Червен текст </font>

Според мен това е правилният начин. Също така дали ще е включен html кода или не май се определяше от администратора (разрешенията на форумните групи).

Най-чудно ми е защо търсите ненужните усложнения? Рационалността трябва да е на първо място за програмиста, поне така си мисля. Doomkiller, ако изобщо има начин да се ползва html, най-вероятно не го прави/ не би го направил, защото в това няма смисъл.

Айде поздрави!